25 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 05:06

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Tweede fase Corendon in najaar

Uslu: Alles afhankelijk van corona, maar bal ligt bij ons | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Zoals het er nu naar uitziet, kan de bouw van de tweede fase van Corendon Mangrove Beach Resort in september of oktober dit jaar beginnen. Op dat moment zouden de al bestaande 400 kamers voor 70 tot 75 procent bezet moeten zijn.

Maar niets is zeker. Alles is afhankelijk van de coronapandemie. Corendon-topman Atilay Uslu durft in gesprek met het Antilliaans Dagblad dan ook geen harde uitspraken te doen.

,,We zijn heel blij dat Nederlanders weer op vakantie kunnen naar Curaçao, maar we zijn ook heel erg voorzichtig.”

Het idee was om op 1 juli te beginnen met de bouw van nog eens 400 kamers, fase twee van het Corendon Mangrove Beach Resort, op bijna 38.000 vierkante meter erfpachtterrein. ,,We hadden niet verwacht dat het eiland opnieuw in lockdown zou gaan”, zegt Uslu.

- Advertentie -

De hoop is nu dat het wel gaat lukken op 1 september of hooguit 1 oktober. Uslu: ,,Alle vergunningen zijn klaar, de bal ligt bij ons.” Het bedrijf heeft drie maanden nodig om het bouwproject voor te bereiden. Een groot deel van de materialen moet uit het buitenland worden geïmporteerd.

De bouw wordt gefinancierd door het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) en zal anderhalf jaar duren. Maar het licht gaat pas op groen als de coronacrisis werkelijk onder controle is. Uslu noemt als een van de voorwaarden dat er geen restricties zijn voor toeristen.

De komende maanden zal Corendon Mangrove Beach Resort moeten herstellen van een dramatisch eerste jaar. Het hotel werd op 1 juli 2020 officieel geopend; drie maanden later dan gepland door de voorzorgsmaatregelen die de regering van Curaçao nam om het aantal coronabesmettingen in de hand te houden.

Daarna bleef het ‘doormodderen’. De bezetting is 25 en in goede maanden 30 procent, dankzij ‘veel lokale gasten’. Het hotel van Corendon begint met 300 medewerkers, maar dat zijn er nu nog 150. De hoop is dat de boekingen vanaf juni weer aantrekken.

- Advertisement -

,,De maand mei sluiten we af met een bezettingsgraad van 28 procent”, aldus Uslu. ,,We zijn heel blij als in juni 35 tot 40 procent van de kamers is verkocht.” Die trend moet dan doorzetten in juli (50 tot 60 procent) en augustus (70 tot 75 procent). Dan kan ook weer meer personeel in dienst worden genomen.

Uslu zegt veel steun gekregen te hebben van het kabinet-Rhuggenaath door een ‘red carpet’-behandeling. De noodzakelijke vergunningen voor de bouw van de eerste fase van het hotel werden snel afgegeven. ,,Daardoor konden we in achttien maanden 400 kamers neerzetten.” Maar ook voor de tweede fase zijn alle vergunningen al binnen.

Met de politiek van Curaçao heeft Corendon dan ook verder niets te maken. ,,In politiek bedrijven zijn wij heel slecht en dat houden we zo. Dat is in goede handen bij branchevereniging Chata”, zegt Uslu. ,,Wij doen zaken en proberen een bijdrage te leveren aan het toerisme op Curaçao.”

Het bezoek vorige week van drie kopstukken uit de nieuwe coalitie was dan ook niets meer dan een eerste kennismaking. Uslu was even op het eiland en nodigde beoogd MFK-premier Gilmar ‘Pik’ Pisas en zijn toekomstige minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Charles Cooper en Ramon Chong (genoemd als minister van Economische Ontwikkeling voor de PNP) uit voor een kopje koffie en een rondleiding door het hotel.

Vooral Chong zal een belangrijk contactpersoon worden voor de internationaal opererende Corendon-organisatie. Want het bedrijf is behalve eigenaar van hotels en resorts en 28 vliegtuigen ook touroperator.
Uslu: ,,Wij vertegenwoordigen het eiland in het buitenland. Want met alleen Nederlanders kom je er niet. Vanuit verschillende plaatsen in het Caribisch gebied en Noord- en Zuid-Amerika kunnen we toeristen naar Curaçao brengen.”

Het idee is dat in samenwerking met de drie lokale luchtvaartmaatschappijen luchtverbindingen worden aangeboden, bijvoorbeeld naar Brazilië en Peru. Daarvan is nu geen sprake vanwege de vele coronabesmettingen in die landen. Afwachten, luidt voorlopig het devies.

,,Zodra de situatie is verbeterd, kunnen we heel snel schakelen”, zegt Uslu. Corendon is op Curaçao ook eigenaar van een groot deel van Livingstone Jan Thiel Beach Resort.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Corendon is een zegen voor het eiland.

    Gelukkig kwamen ze in een tijd zonder ranzige randfiguren als Charles ‘Korupshon’ Cooper als minister die onder de tafel betaald wilden worden voor dit soort investeringen.

    Wijlen Jacob Gelt Dekker wist er alles van.

    En Charles ‘Korupshon’ Cooper zou nu, we leren het nooit, minister van verkeer moeten worden! Dan heeft coalitiegenoot Ramon Chong vast nog wel wat tips voor hem, gezien zijn veroordeling voor grove ambtelijke corruptie bij het wegenproject bij het vliegveld.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Monday, November 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In...

Nu.cw | Schouten: “Integrale aanpak nodig voor herstel koraal”

De bescherming en ontwikkeling van koraal in Caribisch Nederland is alleen mogelijk met een integrale aanpak. Zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in...

PBC | Ansary veroordeeld tot schadevergoeding van meer dan 1 miljard gulden

met vonnis | Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Husgang Ansary moet meer dan een miljard gulden aan schadevergoeding betalen aan Ennia, exclusief de wettelijke rente vanaf 2017. Dat is...

PBC | Curaçao sluit grenzen voor Omicron-variant

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft sinds gisteren de grenzen gesloten voor reizigers uit een land waar wijdverspreid de Omnicron variant van Covid19 is. Vooralsnog gaat het om landen...
- Advertentie -