31 C
Willemstad
• vrijdag 14 mei 2021 16:31

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Eerste stap naar vaste muziekles op school

Curaçao heeft een eerste stap gezet op weg naar structureel muziekonderwijs in het lesprogramma op de basisscholen, zo meldt het Curaçaohuis in Den Haag in een post...

Nu.cw | Gerstenbluth waarschuwt: ‘Stijging besmettingen in korte tijd nog steeds mogelijk’

Rick Hart Epidemioloog Izzy Gerstenbluth waarschuwt voor een hausse in besmettingen in korte tijd. Dinsdag en woensdag rapporteerde de afdeling Epidemiologie geen besmettingen, maar gisteren waren het er...

PBC | Zondag ode aan jarige Maxima op de Emmabrug

Persbureau Curacao Randal Corsen speelt komende zondag koningin Maxima toe voor haar 50ste verjaardag vanaf de Emmabrug op Curaçao. Hij doet dat samen met Jadah van Dijk en Tania...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Statenvragen over Port City Aruba

HomeMediaAntilliaans DagbladAntilliaansDagblad | Statenvragen over Port City Aruba

Het gaat om een project waarover al in 1997 werd gesproken. Tijdens het kabinet-Mike Eman is de containerhaven naar Barcadera verhuisd en kwam het grote terrein in Oranjestad leeg te staan.

Oranjestad – Onafhankelijk Statenlid Daphne Lejuez, inmiddels toegetreden tot de nieuwe politieke partij Accion 21, vindt dat het project Port City niet mag worden behandeld door de demissionaire regering. Daarom heeft ze enkele kritische vragen gesteld aan minister Dangui Oduber van Toerisme, Volksgezondheid en Sport.

Port City is een project dat de ontwikkeling van de voormalige containerhaven in Oranjestad omvat. Er moet een hotel komen, winkels en huizen. Lejuez vindt dat er onvoldoende bekend is over het project en meent dat het proces moet worden opgeschort, nu de regering is gevallen.

Het gaat om een project waarover al in 1997 werd gesproken. Tijdens het kabinet-Mike Eman is de containerhaven naar Barcadera verhuisd en kwam het grote terrein in Oranjestad leeg te staan. Verschillende ministers hebben zich over een toekomstvisie voor het haventerrein gebogen, maar er kwam nooit echt een concrete uitwerking van de grond.

Demissionair minister Oduber is nu verantwoordelijk voor Port City en hij zou plannen hebben om nog dit jaar de eerste schop in de grond te willen zetten.

Lejuez is niet tegen het project: ,,Het lijkt zeker mooi te worden, maar ik heb veel tot nu toe onbeantwoorde vragen.” Ze heeft begrepen dat er inmiddels sprake is van twee hotels, woonruimte en winkelcentra met twee of drie verdiepingen. Lejuez mist echter een sociaaleconomische impactstudie en een verkeersplan. Ook wil ze weten of het om woonruimte gaat voor lokale mensen of alleen om condominiums voor buitenlanders.

,,Dit zijn al eerder gestelde vragen waarop ik nog geen antwoord heb gekregen. Het volk heeft er recht op om te weten wat de bedoeling is, voordat het project wordt uitgevoerd. Transparantie creëert vertrouwen”, aldus het Statenlid.

Ze heeft begrepen dat leden van de Raad van Toezicht van Aruba Ports Authority (APA), die de supervisie over de plannen heeft, ontslag hebben genomen uit onvrede over de gang van zaken rond de aanbesteding. Ze heeft het gevoel dat de demissionaire minister nog even snel de plannen wil doordrukken.

Ze wordt in haar kritiek ondersteund door parlementariër Mike de Meza (AVP). Ook die vindt dat APA pas op de plaats moet maken zolang Aruba wordt bestuurd door een demissionaire regering, die alleen de lopende zaken mag afhandelen.

De Meza wijst daarbij op de persoonlijke verantwoordelijkheid die op alle betrokkenen rust, omdat ze weten dat doorgaan met de plannen in strijd is met de integriteit.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties