27 C
Willemstad
• zondag 5 december 2021 07:20

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Brandstofvoorziening Bonaire niet in gevaar geweest

Kralendijk – Na een fout bij het lossen van brandstof op 13 april heeft Curoil naar eigen zeggen adequaat gereageerd om de brandstofvoorziening voor Bonaire te garanderen.

Om na te gaan wanneer en waar het is misgegaan is het bedrijf een intern onderzoek begonnen. Curoil zegt in een gisteren uitgebrachte reactie niet te zullen nalaten stappen te ondernemen indien dit nodig blijkt te zijn.
Op 13 april ging er tijdens het lossen van brandstof iets mis met als gevolg dat er brandstof in de verkeerde opslagtank terecht is gekomen. Curoil heeft meteen de gezaghebber, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), Rijkswaterstaat (RWS) en de brandweer op de hoogte gebracht van het voorval.

Verder is het proces van lossen stopgezet waarna er materiaal is ingezet om de tank leeg te maken. Tegelijkertijd is er contact opgenomen met Curaçao om nieuwe brandstof naar Bonaire te laten komen. Volgens Curoil is de elektriciteitsvoorziening op Bonaire geen moment in gevaar geweest.

Gezaghebber Edison Rijna liet vrijdag weten dat hij snel geïnformeerd wil worden over de resultaten van het onderzoek naar het incident. Rijna is verantwoordelijk is voor veiligheid en openbare orde en wil uitgezocht hebben of er door betrokkenen correct is gehandeld om te voorkomen dat er risico’s voor werknemers, omwonenden en het milieu zouden ontstaan.

- Advertentie -

Aangezien de halfjaarlijkse inspectie door de ILT, RWS en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) toevallig gepland stond van 14 tot en met 16 april, wordt het incident door dit inspectieteam onderzocht.

,,Dit keer is het relatief goed afgelopen, maar het onderstreept wel hoe kwetsbaar onze brandstofvoorziening is zolang wij afhankelijk zijn van noodvoorzieningen. Door snel handelen is erger voorkomen, is de productie van elektriciteit niet in direct gevaar gekomen en zijn de tankstations niet zonder voorraad komen te zitten. Vooral uit oogpunt van veiligheid bewijst dit voorval dat het gebruikmaken van de huidige noodvoorzieningen niet langer mag duren dan strikt noodzakelijk”, aldus Rijna in zijn reactie.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het openbaar lichaam Bonaire werken aan een structurele oplossing. De op te richten staatsdeelneming Bonaire Brandstof Terminals bv zal twee nieuwe opslaglocaties bouwen die aan de hoogste veiligheidseisen voldoen.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DKR | Premier Pisas van Curaçao manoeuvreert zichzelf in netelige positie

Met Raad van Minister besluiten en handtekeningen van premier Gilmar Pik Pisas | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft zichzelf in een netelige positie gemanoeuvreerd...

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...
- Advertentie -