28.2 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 07:20

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Ook American Airlines voert aantal vluchten naar Bonaire op

In de winterperiode worden dit tijdelijk 7 vluchten per week.

Kralendijk – Nadat Delta Airlines een week geleden aankondigde om vanaf december 7 dagen per week op Bonaire te gaan vliegen voert American Airlines (AA) het aantal vluchten permanent op naar 3 per week.

In de winterperiode worden dit tijdelijk 7 vluchten per week. De uitbreiding komt als reactie op de toenemende vraag naar tickets in de Verenigde Staten (VS).

Na een lange periode zonder veel toeristische activiteiten zijn de twee Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen op 5 juni weer begonnen met vluchten naar Bonaire. Ze vliegen nu allebei twee keer per week naar het eiland, op woensdag en zaterdag.

- Advertentie -

Onlangs kondigde Delta Airlines aan dat het vanaf 18 december 2021 tot 2 januari 2022 een dagelijkse vlucht naar Bonaire gaat uitvoeren vanuit Altanta. Vanwege de hoge vraag voert American Airlines het aantal vluchten nu al op naar 3 keer per week, waarbij ze een extra vlucht toevoegt op maandag.

Momenteel maakt American Airlines op zaterdag gebruik van een Airbus A319, maar vanaf oktober wordt er met een Boeing 737 gevlogen. Dit betekent dat er 44 stoelen meer verkocht kunnen worden. Ook American Airlines gaat zijn vluchten in de winterperiode uitbreiden. Van 16 december 2020 tot 3 januari 2022 is er een dagelijkse vlucht naar Bonaire.

,,Uitbreiding van vluchten is onderdeel van het Tourism Recovery Plan (TRP). Wij hebben ons heel erg ingespannen om de Amerikaanse markt te herstellen, omdat deze heel belangrijk is voor de toeristische sector op Bonaire. Amerikanen geven meer dan gemiddeld uit op ons eiland en wij zien mogelijkheden voor een doorontwikkeling van deze markt zodat wij ervan kunnen blijven profiteren”, aldus gedeputeerde van Toerisme Hennyson Thielman.

Het ziet er volgens Thielman naar uit dat het komende seizoen een drukke periode wordt, waarbij ondernemers in de toeristische sector positieve economische ontwikkelingen kunnen verwachten.

- Advertisement -

,,Dit is het resultaat van de investeringen die gedaan zijn door het marketingteam om ons eiland beter te etaleren en te positioneren en ook van de samenwerking tussen de Tourism Corporation Bonaire (TCB), Bonaire International Airport (BIA) en het openbaar lichaam.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -