30 C
Willemstad
• zondag 26 september 2021 18:29

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Minder bezuinigingen voor ambtenaren Aruba’

Oranjestad – De nieuw te vormen regering overweegt om ambtenaren minder te laten inleveren dan de huidige 12,6 procent. Dat kregen de vakbonden te horen tijdens hun gesprek met formateur Evelyn Wever-Croes.

Acht vakbonden schoven bij de formateur aan tafel: Seppa, Topa, Simar, Sada, SPA, Sinba, STA en FTA. Ook de belangengroep Comerciantenan Uni Aruba (CUA) en Setar deden mee aan de gesprekken. Gezien de economische ontwikkelingen en de belangen voor het midden- en kleinbedrijf brachten ook zij naar voren hoe ondernemers economisch uit de crisis kunnen komen.

De regering gaf een presentatie over het Landspakket en legde uit wat de positie van ambtenaren is. ,,Op dit moment wordt onderzocht wat de beste veranderingen zijn om het overheidsapparaat efficiënter te maken. We hebben daarover nog geen beslissing genomen”, zei Wever-Croes.

,,Zodra die resultaten bekend zijn, gaan we opnieuw met de vakbonden praten zodat alle medewerkers bij de nieuwe plannen worden betrokken.”

- Advertentie -

De vakbondsleiders vroegen aan de formateur of het waar is dat ambtenaren meer dan 12,6 procent moeten gaan inleveren. Met de pet op van premier antwoordde Wever-Croes: ,,Nee. Het is zelfs zo dat we aan het bekijken zijn op welke termijn ambtenaren minder hoeven in te leveren. We gaan ambtenaren langzaamaan meer geld teruggeven.”

Ook geruchten over een pensioenleeftijd van 66 jaar zijn door Wever-Croes ontkracht. Ze zei dat in 2024 de pensioengerechtigde leeftijd zal uitkomen op 65 jaar. Dit is gebaseerd op wetgeving die in 2014 is gemaakt door de regering-Eman, waarbij de pensioengerechtigde leeftijd in tien jaar tijd stijgt.

In het Landspakket is wel opgenomen dat er een onderzoek gaat komen naar de kracht van het pensioenfonds. Het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd is één methode om het pensioenfonds sterker te maken.

De vakbondsleiders vroegen ook of ze nog steeds kunnen meepraten over beslissingen of dat beslissingen al zijn genomen. Wever-Croes benadrukte dat er nog niets is besloten voor ambtenaren.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Tja, wil je niet inleveren dan rest er maar 1 andere optie en dat is een flink aantal ambtenaren ontslaan of anders wat met pensioen gaat niet vervangen door jongeren.

    Hoe dan ook, dit is een uiterst domme actie van Aruba. Toont aan dat het COHO absoluut noodzakelijk is, want de dames en heren politici alhier grijpen werkelijk iedere kans aan om de kluit te belazeren.
    Het zit ze werkelijk in de genen.

  2. Wevers-Croes trekt een lange neus naar Knops! Zij dankt de Nederlandse belastingbetalers voor hun financiële bijdrage.
    Maar de besteding ervan gaat de makamba’s niets aan ondanks gemaakte afspraken.
    Lekker puh.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -