27 C
Willemstad
• dinsdag 25 januari 2022 18:59

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Parkietenbos

- Advertentie -
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Tijdens een bijeenkomst op 21 juli 2021 met de formateur werden de alarmerende problemen rondom de Parkietenbos dump aan de orde gesteld als onderdeel van het thema milieu.

Zoals bekend verergert de situatie rondom de Parkietenbos dump met de dag en veroorzaakt deze al jarenlang enorme hinder en gezondheidsproblemen voor de buurtbewoners. De dump tast het milieu, onze flora en fauna en het toerisme aan zonder dat ervoor een oplossing of de nodige daadwerkelijke en professionele aandacht door welke overheid in het verleden dan ook, is aangedragen.

In dit kader hebben mw. mr. Anouk C. Balentina LL.Mleg. en mw. Maribelle Tromp M.P.H. een presentatie gegeven en daarmee enkele belangrijke punten en wensen over de situatie voorgelegd, de nadruk gelegd op spoed en tevens ideeën geuit met concrete en permanente oplossingen op korte en middellange termijn. De rol die het milieu heeft op de gezondheid van mensen is nader uitgelegd. Mensen worden blootgesteld aan risicovolle maar ook beschermende milieufactoren in de omgeving waarin zij leven.

- Advertentie -

Als het risicovolle milieufactoren zijn dan hebben die een negatieve invloed op hun gezondheid. Zij worden er de hele dag aan blootgesteld. Milieu en gezondheid lopen samen hand in hand. Maar het milieu kan ook zodanig worden aangepast dat het juist voordelen biedt aan degenen die in een dergelijk gezond milieu leven. Op dit moment is het milieu rondom de Parkietenbos dump niet gezond en bestaat uit vele gevaarlijke factoren die een risico vormen voor de gezondheid van de aldaar wonende bewoners.

Er is gewezen op de ernst van de huidige milieusituatie van Aruba, maar ook gezien de internationale ontwikkelingen en tendensen, VN SDG’s (duurzame ontwikkelingsdoelen), klimaatcrisis, internationale verdragen en misdadige overtredingen van nationale milieuwetgeving die momenteel plaats vindt in Aruba en het Parkietenbos.

Gehoopt wordt dat de Parkietenbos dump en de punten van aandacht die onder de aandacht van de formateur zijn gebracht niet alleen worden opgenomen in het komende Regeerakkoord, maar dat deze keer ook daadwerkelijk de afspraken op milieugebied worden nagekomen en de huidige milieucrisis wordt opgelost en dat de komende regering een professioneel plan zal laten uitvoeren door erkende internationale experts, samen met lokale experts, om gezamenlijk de milieuproblemen aan te pakken en permanent op te lossen voor ons geliefde Aruba.

Mw. Anouk Balentina is een jurist gespecialiseerd op wetgevingsgebied met de nodige jaren kennis en ervaring en heeft zich de laatste jaren vooral bezig gehouden met milieurecht en internationale verdragen op milieugebied. Mw. Maribelle Tromp is een epidemiologe met vele jaren ervaring op het gebied van openbare gezondheid. Mw. Balentina en mw. Tromp zijn niet alleen professionelen op het gebied van recht en gezondheid maar zijn ook buurtbewoners van het Parkietenbos en zijn daar zelfs geboren. Door middel van de bijeenkomst met de formateur hopen zij een bijdrage te hebben geleverd aan de oplossing voor de problematiek van het Parkietenbos.

Anouk Balentina,
Aruba

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, January 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De...

Nu.cw | Extra: Veertien liquidaties uit 2017 nog niet opgelost

De Extra heeft gesignaleerd dat veertien liquidaties uit 2017 nog altijd niet zijn opgelost. De ochtendkrant besteed opnieuw aandacht aan de zaken en sprak met politiewoordvoerder Imro...

PBC | Politie controleert op rood licht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie controleert deze weken speciaal op door rood licht rijden. 28 chauffeurs werden binnen anderhalf uur staande gehouden die bij de kruising Jan...

PBC | Boze taxichauffeurs blokkeren toegang Megapier

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 1.400 passagiers van cruiseschip Aida Perla moesten gisteren lang wachten voor ze van boord mochten. Boze taxichauffeurs hielden de uitgang van de Megapier...
- Advertentie -
- Advertentie -