25 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 05:22

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Logistieke uitdaging containerafhandeling

- Advertentie -
Foto Antilliaans Dagblad

CPS: Geen lokale tariefsverhogingen

Willemstad – Over de hele wereld zorgt de chaos in het containervervoer voor opstoppingen in de havens en prijsstijgingen van het internationale goederenvervoer. Maar op Curaçao heeft Curaçao Port Services (CPS) de vrachtafhandeling tot nu toe onder controle.

,,De lokale tarieven zijn onveranderd”, zegt een woordvoerder van de CPS-directie. ,,De haven functioneert goed. De afhandeling gebeurt op tijd.” Curaçao draagt wat dat betreft niet bij aan de wereldwijde prijsexplosie van het vrachtvervoer. Maar de onrustige vervoersmarkt zorgt ook op het eiland voor grote logistieke uitdagingen. Van een ‘normale flow’ van containers is geen sprake. Een afnemer die gewend is twee, drie keer per maand lading geleverd te krijgen, ontvangt nu maanden niets en dan opeens misschien wel tien containers tegelijk.

,,Zo’n bedrijf heeft vaak geen plek en onvoldoende personeel om dat allemaal op te slaan”, zegt de CPS-woordvoerder. CPS komt in de problemen als, door de beperkte magazijnruimte, lading op het terrein bij de haven blijft staan. ,,Dat betekent dat wij de onderstellen niet of later terugkrijgen.”

- Advertentie -

De situatie is nu nog beheersbaar, maar zorgt er al wel voor dat ondernemers ongeduldig worden en naar alternatieve oplossingen zoeken om hun goederen in ieder geval snel in huis te krijgen als die eenmaal op het eiland zijn aangekomen. ,,We zien veel meer gekoelde lading dan normaal”, zegt de woordvoerder. ,,Dergelijke lading heeft prioriteit bij de afhandeling.”

In een persconferentie wees minister Ruisandro Cijntje (PNP) van Economische Ontwikkeling (MEO) er donderdag op dat Curaçao voor ‘praktisch honderd procent afhankelijk is van de import van goederen’ en daarom extra wordt beïnvloed door de internationale ontwikkelingen. De MEO-minister schetst een domino-effect dat ervoor heeft gezorgd dat de vervoerskosten van containers wereldwijd zijn gestegen met 42 tot 482 procent. ,,Dat heeft ook op Curaçao geleid tot drastische prijsstijgingen, niet alleen in de supermarkten maar ook in andere sectoren”, zei Cijntje donderdag.

De lockdown-maatregelen in verschillende landen na de uitbraak van het coronavirus waren de aanjager voor de huidige schaarste van grondstoffen en exportproducten. Dat terwijl de vraag naar goederen in importerende landen juist extreem groot is. Spin-off is een totale verstoring van het containervervoer over zee. Wereldwijd is er een tekort aan schepen, containers en containerruimte. Doordat vrachtschepen niet meer rechtstreeks naar Curaçao komen, maar bijvoorbeeld via Jamaica, Panama en Cartagena, hebben Curaçaose ondernemers te maken met extra hoge vervoerskosten en lange wachttijden. Want schepen zijn ook nog regelmatig overbeladen, waardoor vertragingen ontstaan in de havens die zij aandoen.

Een Curaçaose ondernemer bevestigt het door de minister en CPS geschetste beeld. Zijn onderneming heeft te maken met vervoersprijzen die ‘meer dan verdubbeld zijn en voor vracht uit China zelfs vijf keer de prijs van voor de covid-pandemie’. Die prijsexplosie, ‘de logistiek van goederenvervoer die wereldwijd op z’n kop staat’ en te weinig schepen zorgt ervoor dat ‘onze aanvoer van grondstoffen de laatste weken erg onregelmatig is’. Begin vorige week waren er juist weer ‘te veel grondstoffen onderweg’, waardoor het bedrijf ‘vanaf midden december een cashflow probleem heeft’.

MEO-minister Cijntje heeft aangekondigd dat inspecteurs van zijn ministerie vaker zullen controleren in supermarkten en andere zaken. MEO zal dan onder andere nagaan of prijsstijgingen werkelijk gebaseerd zijn op de hogere kosten van import.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -