28 C
Willemstad
• donderdag 20 januari 2022 16:19

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | President CBCS: Afstemming nodig

- Advertentie -

‘Te allen tijde bereid minister bij te staan om Statenvragen te beantwoorden’

Foto Antilliaans Dagblad

Willemstad – De Centrale Bank CBCS is ‘te allen tijde bereid de minister van Financiën op zijn verzoek bij te staan ten behoeve van de beantwoording van vragen die in de Staten worden gesteld aangaande de taken en verantwoordelijkheden van de CBCS’.

Zo reageert de afdeling Corporate Communications van de Centrale Bank te Scharloo op een serie vragen die het Antilliaans Dagblad aan CBCS-president Richard Doornbosch stelde in verband met de gebeurtenissen donderdag in de Staten van Curaçao, waarbij de topman van de Centrale Bank niet in het parlement verscheen, hoewel daar om verzocht door Financiënminister Javier Silvania (MFK).

Deze krant deed daar vrijdag verslag van onder de kop ‘Onbegrip over wegblijven; Staten wil CBCS-president in Staten’. Silvania las in de Statenzaal een brief voor van 23 november jongstleden – maar zei daarbij dat het een brief zou zijn geweest van 23 oktober – waarin Doornbosch aangeeft ‘niet aan het verzoek te kunnen voldoen’. Diezelfde dag, dinsdag 23 november, had Silvania hem verzocht als minister te ‘assisteren tijdens de Statenvergadering van aanstaande donderdag 25 november inzake de cyberaanval op de Centrale Bank’.

- Advertentie -

De redactie stelde vragen over het wegblijven van Doornbosch. Hij laat via de communicatieafdeling weten altijd bereid te zijn de minister bij te staan in het beantwoorden van parlementariërs. ,,Dit vergt uiteraard enige afstemming en voorbereiding die lastig in een werkdag te realiseren zijn. Dit is te meer het geval indien het gaat over een uitermate gevoelig onderwerp zoals de cyber security van de Centrale Bank, waarover maar in zeer beperkte mate publiekelijk kan worden gecommuniceerd.”

Het niet assisteren van de bewindsman werd door de grootste regeringsfractie in de Staten, MFK, uitgelegd als een ‘gebrek aan respect’ voor het parlement. ,,Onacceptabel”, waarna schorsing van het debat werd gevraagd met als ‘eis’ dat de directie van de CBCS er bij de hervatting een volgende keer wel bij is.
,,De president van de CBCS onderstreept het belang van een goede communicatie met de Staten van Curaçao en de Staten van Sint Maarten. Hij draagt graag in de Staten op gezette tijden bij aan de publiekelijke uitleg over het werk van de Centrale Bank en het gevoerde beleid.”

Deze krant had in de vragen erop gewezen dat Doornbosch begin oktober wel in het parlement van Sint Maarten was geweest en ook had gesproken. En dat de redactie beschikt over informatie dat hij zeer binnenkort opnieuw in de Staten in Philipsburg zal zijn.

Daarop zegt Corporate Communication: ,,Richard Doornbosch heeft kort na zijn aantreden als president van de CBCS, op verzoek van de Staten van Sint Maarten, een kennismakingsbezoek aan de Staten van Sint Maarten afgelegd. Hij heeft op 6 oktober jongstleden een presentatie gegeven over de standpuntnota over dollarisatie aan de Staten van Sint Maarten. Vanwege tijdgebrek is in die vergadering overeengekomen dat hij terug zou keren om een additionele toelichting te geven. Het vervolg hiervan zal plaatsvinden op woensdag 1 december aanstaande.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

3 reacties

 1. ….”,Dit vergt uiteraard enige afstemming en voorbereiding die lastig in een werkdag te realiseren zijn.”…..

  Ik kan me voorstellen dat men (minister) idd op het laatste moment, zo typisch, eist dat de president onmiddelijk beschikbaar moet zijn.,

  Silvania, een tip!
  sommige mensen plannen hun uren, dagen, week, maand ,jaar, wel goed in.
  Dat jij dat niet doet, dat wil niet zeggen dat anderen dat niet doen.

  Overheid, en de doorsnee minister, overheidsbeambte is ongeorganiseerd en onplanmatig, en daar herken je het nest ook aan, waar silvania en cooper/pisas/lamoney etc uit komt, ook aan, 4 jaar universiteit zal dat gemis in plannings- en punctualiteitsmores in de “kweek”periode niet uitwissen.

 2. MFK wil toch zijn eigen mensen in de CBCS? Het begon al in 2010 met het voordragen van een crimineel voor de functie president.

  Het spelletje is begonnen. We beginnen door alvast Doornbos in een slecht daglicht te zetten.

 3. Niet verschijnen en achteraf melden als excuus meer voorbereidingstijd nodig te hebben en vervolgens melden ten allen tijde bereid te zijn de minister bij te staan in de Staten. En dat omdat vanuit de overheid de CBCS er op gewezen moest worden dat er een cyberaanval op de bank was naar ik heb begrepen. Je moet wat bedenken om je zeteltje en megasalaris veilig te stellen.
  Krijgt ongetwijfeld een vervolg.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Aangifte van verkrachting tegen Ali B, Borsato beschuldigd van handtastelijkheden bij minderjarigen The Voice of Holland

Bart Hinke, Tan Tunali In de uitzending van BNNVARA-programma BOOS vertellen anonieme vrouwen over traumatische ervaringen met rapper Ali B. Producent John de Mol wist al sinds 2019...

Democracy now! | Thursday, January 20, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Cooper laat inzet bewakingshond mangrovepark per direct stop zetten

Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) heeft per direct opdracht gegeven om de bewakingshond bij het mangrovepark weg te halen halen. Dat bevestigt kabinetschef...

Nu.cw | Kitersurfer aangehouden met rugzak vol drugs

Een kitesurfer op Aruba is woensdagochtend aangehouden met een rugzak vol met drugs. De kustwacht kreeg een melding en ging er samen met de politie op af. De...

NTR | Vier jaar na Bestuursakkoord Bonaire en Den Haag: ‘weinig vooruitgang, want ambtenaren frustreren elkaar’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Vier jaar geleden tekende de bijzondere gemeente Bonaire een Bestuursakkoord met politiek Den Haag. Welzijn en welvaart werd er beloofd. Maar er is weinig...
- Advertentie -
- Advertentie -