32 C
Willemstad
• maandag 15 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | ‘Curaçaohuis moet efficiënter te werk’

HomeBlogsBlog Carlson ManuelAntilliaansDagblad | ‘Curaçaohuis moet efficiënter te werk’
Kabinet Gevmin introduceert Nieuwsbrief

Willemstad/Den Haag – Het Curaçaohuis in Den Haag, het Kabinet van de Gevolmachtigde minister, moet efficiënter en doelgerichter te werk gaan. Dat heeft de nieuwe Gevolmachtigde minister (Gevmin), Carlson Manuel (namens MFK), gezegd ter gelegenheid van een presentatie voor het personeel van het Curaçaohuis.

Hij heeft daarbij de nadruk gelegd op ‘een goede samenwerking tussen collega’s in een prettige werkomgeving’. ,,Daarnaast moet het Curaçaohuis zichtbaarder worden onder de Curaçaose gemeenschap in Nederland”, aldus Manuel, die zijn visie gaf met betrekking tot het Kabinet voor de komende vier jaar.

Dit staat te lezen in de eerste editie van de ‘Curaçaohuis Nieuwsbrief’ gericht aan relaties. ,,De nieuwsbrief verschijnt om de twee weken en informeert u over de laatste ontwikkelingen binnen het Curaçaohuis”, aldus Thessa Fleming, adviseur voorlichting van het Kabinet, gevestigd aan de Prinsegracht in de Nederlandse regeringsstad.

In de nieuwsbrief allerlei korte berichten, waaronder het beleefdheidsbezoek van de plaatsvervangend chef de poste Japan. Recentelijk heeft de waarnemend directeur van het Curaçaohuis, Henco Cecilia, samen met de senior-beleidsmedewerker van de Directie Buitenlandse Betrekkingen, Saran Inderson, kennisgemaakt met de minister tevens plaatsvervangend chef de poste van de ambassade van Japan in Den Haag, Myochin Mitsuru, en de politieke attaché van de Japanse ambassade, Mariko Mori.

,,Tijdens het gesprek is gesproken over de banden tussen Japan en Curaçao en is er afgesproken om op korte termijn nader te bespreken hoe de economische banden tussen beide landen in de toekomst versterkt en uitgebreid kunnen worden.”

Ook wordt er volgens de nieuwsbrief ‘hard gewerkt aan het geven van de nodige impulsen aan de politieke en economische relaties met de Verenigde Staten’ en dan meer in het bijzonder de Amerikaanse stad Atlanta (per abuis aangeduid als ‘staat’).

Zo heeft de dossierhouder Verenigde Staten, die gedetacheerd is op het Curaçaohuis, recentelijk een virtueel werkgesprek gehad met Cinex (Curaçao Investment and Export Promotion Agency) en het consulaat-generaal in Atlanta over de verschillende mogelijkheden die deze Amerikaanse stad Curaçao te bieden heeft.

Verder aandacht voor de Octa-bijeenkomst, die alweer bijna een maand geleden – op 24 juni – plaatsvond en waar ‘Gevmin’ Manuel aan deelnam. Het betrof een buitengewone vergadering van de Ministeriële Raad van de ‘Overseas Countries and Territories Association’ (Octa). De delegatie van Curaçao werd geleid door premier Gilmar Pisas (MFK), terwijl de Gevolmachtigde minister optrad als plaatsvervangend delegatieleider.

,,Tijdens de bijeenkomst, die een virtueel karakter had, werd de formele uittreding van de Britse Landen en Gebieden Overzee, verenigd in de ‘United Kingdom Overseas Territories Association’ (Ukota), uit Octa een feit door de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MoU) tussen Octa en Ukota. Het MoU luidde tevens de nieuwe wijze in waarop Octa en Ukota voor minstens de komende drie jaar met elkaar zullen samenwerken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

6 reacties

 1. Dream on. Ik lees hier over “diplomatieke” relaties/ banden die deze gev.min. meent over te gaan, maar waar hij helemaal niet over gaat. Misschien kan hij een leuke bilaterale relatie met een stad als Atlanta aangaan, maar op landenniveau is dat nog altijd een koninkrijksaangelegenheid.

  Hij profileert zichzelf zo te zien nogal graag. Gedraagt zich alsof hij ambassadeur is van een of ander zeer belangrijk land. Ze lachen zich een breuk in Nederland. Zag dat hij een bezoek heeft gebracht aan het overstroomde Limburg met een zeer slecht geklede vrouw aan zijn zij. Reden voor dit bezoek bleef volstrekt onduidelijk. Heb hem namelijk geen enkel moment met een eventueel gedupeerde in Limburg wonende Curaçaonaar zien praten. Hoogmoed is een slecht (voor)teken.

 2. Hulde voor de MFK. Eindelijk een partij die doorheeft wat goed is voor Curacao. Wat een verademing zeg. Deze meneer weet tenminste wat de pijnpunten zijn. En degenen die beginnen over Fraudelien, wijlen Helmin heeft haar nooit genoemd en velen wisten niet eens dat ze bestond. Ik geloof er niks van dat hij voor ogen had om haar gevolmachtigd te maken. Niet voor niks heeft hij een zaken/taken kabinet gepostuleerd. Hij heeft ook altijd gezegd dat er geen haast was om een regering te vormen, eerst moest het zaken/taken kabinet orde op zaken stellen. Gelukkig is zij in ieder geval verdwenen (ik kan niks over haar vinden na haar avontuur in antillenhuis) en zit er nu een kundig en bekwaam persoon. Biba MFK

 3. 40+ jaren gast”residentie”, studie en werk in het kikkerlandje. Één enkele keer Antillenhuis Badhuisweg bezocht, voor een promo-brochure. Dit was de Jessurun/Palm-era. Hadden geen brochures meer , maar zouden ze nasturen. Wacht er nog op.
  Hun biznizz is af te doen met 3 man en secretariële ondersteuning met evt. aanvulling ivm toerismebeurzen.
  Nu is het een grote kostenpost met bijzonder weinig return.

 4. Ai we plabten ministeries vol met bodemeters en laagvliegers en verwachten topprestaties?

  Curacao, word wakker!
  Als je een buschauffeur een 747 laat vliegen krijg je een gelijkend resultaat, het crasht!!!!

 5. @ Efficient, Fraudelientje Geld wolf Wiels heeft in een mum van een tijd miljoenen verduisterd van het cuacrim volk, en het volk stond erbij en keek er naar.

 6. Efficiënter het Curacao huis?? Laat me niet lachen. Toen fraudelientje het land daar voor miljoenen de boot in hielp deed niemand zijn mond open, tot op de dag van vandaag niet. Zijn we bang van een frauderend en tegen alle regels in handelend ambtenaartje?? Efficiënter, dat we dat woord hier nog in het woordenboek hebben staan is een wonder. Niets gaat hier efficient.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties