29 C
Willemstad
• zondag 16 januari 2022 17:35

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Bonaire bespreekt cruisebezoek

Tijdens de topconferentie ‘Return to Sail’ van de Florida-Caribbean Cruise Association (FCCA) komen cruisemaatschappijen en bestemmingen in de cruisesector bij elkaar.

Kralendijk – De rol van Bonaire en de wensen van het eiland als cruisebestemming worden deze week besproken tijdens een conferentie in Miami.

Hiervoor is een Bonairiaanse delegatie bestaande uit de gedeputeerde van Economische Ontwikkeling Hennyson Thielman, havenmeester Gunther Flanegin en de Tourism Corporation Bonaire (TCB) naar Miami Florida afgereisd.

Tijdens de topconferentie ‘Return to Sail’ van de Florida-Caribbean Cruise Association (FCCA) komen cruisemaatschappijen en bestemmingen in de cruisesector bij elkaar. Daar wordt gepraat over de ontwikkelingen in de cruise-industrie en het hervatten van de cruisereizen, voor Bonaire mogelijk in september.

Bonaire neemt deel aan deze conferentie met de intentie om te vertellen over de visie die het eiland heeft met betrekking tot toekomstige bezoeken van cruiseschepen.

- Advertentie -

,,Nu wij op een punt staan om opnieuw te beginnen, is dit een goede gelegenheid om wijzigingen aan te brengen. Er zijn meerdere mogelijkheden om te herstructureren en een beter uitgebalanceerd beleid in te voeren. Met het herstelplan voor het toerisme heeft het openbaar lichaam Bonaire (OLB) reeds het besluit genomen om niet meer dan één cruiseschip per dag ons eiland te laten aandoen en te focussen op meer kwaliteitstoerisme. Met een limiet van maximaal één cruiseschip per dag is het de bedoeling om opstoppingen in de binnenstad te beperken en ruimte te bieden om toeristen aan te trekken die een ruimer budget hebben en meer op ons eiland uitgeven”, aldus de voorlichtingsdienst van het OLB.

Een andere verandering die de delegatie ter sprake wil brengen is de stijging van de toeristenbelasting die ook voor cruisetoeristen die op Bonaire aankomen gaat gelden. Het gaat om de vervanging van de zogenoemde ‘head tax’.

OLB: ,,De stijging van deze belasting zal voor meer geld zorgen in de overheidskas om terug te investeren in voorzieningen en infrastructuur voor de samenleving en de toerismesector.”

De Bonairiaanse delegatie gaat ook praten over het eiland als Blue Destination en de gevolgen die dat heeft voor het cruisetoerisme. ,,Er zal van cruiseschepen gevraagd worden om te voldoen aan bepaalde duurzaamheidsvereisten die overeenkomen met de visie van bescherming van ons milieu”, zo vervolgt de voorlichtingsdienst.

- Advertisement -

Een ander aspect dat aangeroerd zal worden is de mogelijkheid voor cruisemaatschappijen om te investeren in toeristische attracties en de natuur op Bonaire. Voorzieningen die met deze investeringen gecreëerd of verbeterd worden zijn niet alleen voor toeristen bestemd, maar ook voor de lokale bevolking. Dit is een strategie om te kapitaliseren en meer voordeel te halen uit de cruiseschepen.

,,De cruise-industrie genereert valuta. Veel mensen zijn afhankelijk van deze industrie en de sector zorgt voor omstreeks 200 directe en 600 indirecte arbeidsplaatsen. Tegelijkertijd geloven wij dat de industrie meer in lijn moet zijn met onze milieudoelstellingen. In samenwerking met het toeristenbureau TCB willen wij deze aspecten coördineren en iets doen dat anders is”, aldus Thielman.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. Vreemd dat Bonaire daar alleen naartoe is gegaan, terwijl ze weten dat het voor cruisemaatschappijen niet interessant is om de oversteek naar Bonaire te maken zonder de andere eilanden aan te doen. Alleen de route Bonaire – Curacao – Aruba of Aruba – Curacao – Bonaire is voor cruisemaatschappijen rendabel.

    Gemiste kans dus.

  2. Curaçao heeft nog een lange weg te gaan alvorens ook maar na te denken over de blue economy!
    Bonaire geeft het juiste vb hoe zij het cruise toerisme zien en toch nog over de milieuaspekten nadenken.
    Maar laten we wel wezen met het CTB en deze regering zul je daar nooit aan voldoen, geen kennis v zaken alleen af hoc besluiten, future? Who cares.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | VPRO zendt ‘Atardi’ uit van Selwyn de Wind

Persbureau Curacao De VPRO zendt op donderdag 27 februari de documentaire ‘Atardi’ uit over het leven van Rudy Plaate. De film is gemaakt door Selwyn de Wind. Gedurende...

PBC | Opnieuw drie mensen op Curaçao overleden aan corona

Persbureau Curacao Voor de tweede dag op rij zijn er op Curaçao drie mensen overleden aan de gevolgen van corona. Het gaat om twee patiënten in het CMC...

Column Youp | Massaal muiten

Is die Stef Blok nou een handige politieke Harrie of gewoon een doortrapte achterbakse lafbek? Hoe ranzig is het om bij je afscheid als minister van Economische...

Law360 | Italy’s ‘King of Slots’ sues Spyware Co. for hacking his Iphone

An Italian casino owner known as "King of the Slots" is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his native country and...

DH | UPDATE: Airport closure 9:00pm today

AIRPORT -- The Princess Juliana International Airport has announced a scheduled closure at 9:00pm on Saturday, January 15. This to ensure safety due to limited staff at...

Ingezonden | De klantvriendelijkheid van Curgas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -
- Advertentie -