27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 21:59

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Bonaire bespreekt cruisebezoek

Tijdens de topconferentie ‘Return to Sail’ van de Florida-Caribbean Cruise Association (FCCA) komen cruisemaatschappijen en bestemmingen in de cruisesector bij elkaar.

Kralendijk – De rol van Bonaire en de wensen van het eiland als cruisebestemming worden deze week besproken tijdens een conferentie in Miami.

Hiervoor is een Bonairiaanse delegatie bestaande uit de gedeputeerde van Economische Ontwikkeling Hennyson Thielman, havenmeester Gunther Flanegin en de Tourism Corporation Bonaire (TCB) naar Miami Florida afgereisd.

Tijdens de topconferentie ‘Return to Sail’ van de Florida-Caribbean Cruise Association (FCCA) komen cruisemaatschappijen en bestemmingen in de cruisesector bij elkaar. Daar wordt gepraat over de ontwikkelingen in de cruise-industrie en het hervatten van de cruisereizen, voor Bonaire mogelijk in september.

- Advertentie -

Bonaire neemt deel aan deze conferentie met de intentie om te vertellen over de visie die het eiland heeft met betrekking tot toekomstige bezoeken van cruiseschepen.

,,Nu wij op een punt staan om opnieuw te beginnen, is dit een goede gelegenheid om wijzigingen aan te brengen. Er zijn meerdere mogelijkheden om te herstructureren en een beter uitgebalanceerd beleid in te voeren. Met het herstelplan voor het toerisme heeft het openbaar lichaam Bonaire (OLB) reeds het besluit genomen om niet meer dan één cruiseschip per dag ons eiland te laten aandoen en te focussen op meer kwaliteitstoerisme. Met een limiet van maximaal één cruiseschip per dag is het de bedoeling om opstoppingen in de binnenstad te beperken en ruimte te bieden om toeristen aan te trekken die een ruimer budget hebben en meer op ons eiland uitgeven”, aldus de voorlichtingsdienst van het OLB.

Een andere verandering die de delegatie ter sprake wil brengen is de stijging van de toeristenbelasting die ook voor cruisetoeristen die op Bonaire aankomen gaat gelden. Het gaat om de vervanging van de zogenoemde ‘head tax’.

OLB: ,,De stijging van deze belasting zal voor meer geld zorgen in de overheidskas om terug te investeren in voorzieningen en infrastructuur voor de samenleving en de toerismesector.”

- Advertisement -

De Bonairiaanse delegatie gaat ook praten over het eiland als Blue Destination en de gevolgen die dat heeft voor het cruisetoerisme. ,,Er zal van cruiseschepen gevraagd worden om te voldoen aan bepaalde duurzaamheidsvereisten die overeenkomen met de visie van bescherming van ons milieu”, zo vervolgt de voorlichtingsdienst.

Een ander aspect dat aangeroerd zal worden is de mogelijkheid voor cruisemaatschappijen om te investeren in toeristische attracties en de natuur op Bonaire. Voorzieningen die met deze investeringen gecreëerd of verbeterd worden zijn niet alleen voor toeristen bestemd, maar ook voor de lokale bevolking. Dit is een strategie om te kapitaliseren en meer voordeel te halen uit de cruiseschepen.

,,De cruise-industrie genereert valuta. Veel mensen zijn afhankelijk van deze industrie en de sector zorgt voor omstreeks 200 directe en 600 indirecte arbeidsplaatsen. Tegelijkertijd geloven wij dat de industrie meer in lijn moet zijn met onze milieudoelstellingen. In samenwerking met het toeristenbureau TCB willen wij deze aspecten coördineren en iets doen dat anders is”, aldus Thielman.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. Vreemd dat Bonaire daar alleen naartoe is gegaan, terwijl ze weten dat het voor cruisemaatschappijen niet interessant is om de oversteek naar Bonaire te maken zonder de andere eilanden aan te doen. Alleen de route Bonaire – Curacao – Aruba of Aruba – Curacao – Bonaire is voor cruisemaatschappijen rendabel.

    Gemiste kans dus.

  2. Curaçao heeft nog een lange weg te gaan alvorens ook maar na te denken over de blue economy!
    Bonaire geeft het juiste vb hoe zij het cruise toerisme zien en toch nog over de milieuaspekten nadenken.
    Maar laten we wel wezen met het CTB en deze regering zul je daar nooit aan voldoen, geen kennis v zaken alleen af hoc besluiten, future? Who cares.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -