28 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 18:06

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | MEP wint Statenverkiezingen Aruba, opmars kleine partijen

MEP heeft 20.701 stemmen, goed voor 9 zetels. AVP 18.348 stemmen en 7 zetels.

Oranjestad – Partijleider Evelyn Wever-Croes (MEP) heeft vannacht rond 3.00 uur haar overwinningstoespraak gehouden. De gele partij versloeg bij de Arubaanse Statenverkiezingen AVP, die tweede werd.

De kiezer wil een coalitie, want drie kleine partijen komen nu ook in het parlement. Raiz en MAS hebben 2 zetels gehaald, nieuwkomer Accion21 wint één zetel. MEP houdt zondag haar overwinningsparade, zo riep Wever-Croes haar aanhang op.

MEP heeft 20.701 stemmen, goed voor 9 zetels. AVP moet tevreden zijn met 18.348 stemmen, 7 zetels. Raiz, die er bij de vorige verkiezingen net niet in slaagde om een zetel te halen, is de grote winnaar van de kleine partijen. Met 5.481 heeft Raiz meer stemmen gewonnen dan de partij van Marisol Lopez-Tromp. Zij won met MAS 4.681 stemmen. 3.401 Kiezers gaven hun stem aan Accion21.

In haar overwinningstoespraak zei Wever-Croes dat het volk duidelijk heeft gemaakt dat het weer een coalitie wil. ,,We gaan de dialoog aan om voor Aruba de beste coalitie te krijgen.” Ze bedankte de bevolking voor een goed verloop van de verkiezingen, zonder incidenten.

- Advertentie -

Partijleider Mike Eman (AVP) reageerde vannacht live op TeleAruba dat zijn partij ‘eerst intern de uitslag gaat evalueren’. Hij sluit een coalitie op voorhand niet uit.

Partijleider Miguel Mansur (Accion21) is trots op de verkiezingsuitslag. ,,Het volk heeft laten zien dat het de kleine partijen wil.” Hij nodigde partijleiders Lopez-Tromp van MAS en Ursell Arends van Raiz uit om als kleine partijen met elkaar te praten, voordat ze met de grote partijen in gesprek gaan.
Arends was niet bij de verkiezingsavond aanwezig, vanwege een overlijden in zijn naaste familie. De tweede man van Raiz, Geoffrey Wever, beloofde de kiezer dat ze ‘een betrouwbare volksvertegenwoordiger zullen zijn’.

De leider van MAS zei dat de uitslag laat zien dat het volk ‘weet dat het ons kan vertrouwen’. Lopez-Tromp gaat kijken naar de formatie om te zien met wie ze kunnen werken.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Vier cruiseschepen bezoeken Curaçao op een dag

Morgen zullen vier cruiseschepen de Curaçaose haven bezoeken. Het gaat om de Ventura van P&O Cruises, de World Voyager van Mystic Cruises, de Norwegian Epic van Norwegian...

Nu.cw | Twee personen verongelukt bij Weg naar Westpunt

  Een automobilist en een bijrijder zijn gisteravond verongelukt bij een ernstig ongeval op de Weg naar Westpunt ter hoogte van Wacawa. De slachtoffers werden geraakt door een...

Nu.cw | Nog geen vonnis in rechtszaak Braam

De rechter heeft maandag nog geen uitspraak gedaan in de zaak die Statenlid Eduard Braam (MFK) heeft aangespannen tegen het land Curaçao. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad....
- Advertentie -
- Advertentie -