29 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 11:45

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | AD met verkiezingskrant Ban Vota 2021

Verkiezingen 2021 | Antilliaans Dagblad

‘Ban Vota’, zo heet deze speciale editie van het Antilliaans Dagblad in verband met de Statenverkiezingen komende vrijdag 19 maart.

‘Bai Vota’ was wellicht beter geweest. ‘Ga stemmen’, want er staat in verkiezingsjaar 2021 heel wat op het spel. Natuurlijk zijn álle verkiezingen belangrijk, maar dit keer misschien nog wel meer dan eerder en wie weet ooit. Curaçao zit, evenals de rest van de wereld, middenin een crisis van – zo zeggen alle deskundigen – ‘ongekende omvang’. Dat vereist (extra) goed leiderschap en (extra) goed stuurmanschap.

Om het eiland uit deze uiterst moeilijke situatie te manoeuvreren en de burgers weer perspectief te bieden. Maar óók eerlijkheid en integriteit. Eerlijk in de zin van transparant/controleerbaar beleid en realiteitszin. En integer bestuur, dat écht het Land en de burgers vooropstelt en iedere gemeenschapsgulden tot op de cent deugdelijk besteedt en ook verantwoordt.

De economische, financiële en de sociaalmaatschappelijke situatie is zodanig dat het autonome Curaçao dit jaar en ook de komende jaren er op eigen kracht en alleen niet komt. De band die het eiland van oudsher heeft met het Koninkrijk, biedt alle ingezetenen een (extra) waarborg. Voor zaken als veiligheid en rechtszekerheid. Daaronder valt ook het ‘heilige recht’ om te mogen en te kunnen stemmen.

- Advertentie -

Bai Vota! Ook die ene stem maakt het verschil.

De bijlage is gratis te downloaden

Bron: Antilliaans Dagblad 

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. De verkiezingen in Nederland hebben wel laten zien dat (gelukkig) de grote roeptoeters op FB en Twitter blijkbaar niet de kiezer is. Als je de social media zou lezen dan zou de VVD en D66 flink verliezen en zouden we zelfs een links kabinet krijgen en ook bij1 zou wel 5 zetels halen.

  2. “Ban vota”, mij niet gezien. Het is altijd dezelfde rotzooi en ik acht deze politici niet capabel genoeg. In Nederland hebben ze wel gehoor gegeven aan de kreet “Ban vota” daar is bijna 80% van de stemmers gaan stemmen.

    Het griezelige van de resultaten in Nederland is dat racistische partijen het plotseling goed doen bij de Nederlandse kiezers. Partijen als Forum voor Democratie en BIJ 1 die overduidelijk racistisch zijn scoren gewoon goed bij de kiezers.

    Betekent het dat de blanke Nederlanders, ons negers discrimineren en ons niet meer in hun land willen? De Blanke Nederlander is en was hier altijd welkom voor zover ik weet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -