27.2 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 05:25

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | 27Bar & Terrace failliet verklaard

De man achter 27 Bar was Robbie Nieuwpoort, in 1985 geboren in Sliedrecht | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het voorheen populaire 27 Bar & Terrace bv, gevestigd aan de De Ruyterkade 58, is failliet verklaard. Afgelopen vrijdag, 21 mei, heeft het Gerecht in Eerste Aanleg van Curaçao bij vonnis het faillissement uitgesproken van deze bekende horecagelegenheid in hartje Willemstad.

Het gerecht heeft Ursula Luydens aangesteld tot rechter-commissaris en de advocaat Stan van Liere van het kantoor HBN Law & Tax benoemd tot curator. Zo blijkt uit een advertentie elders in deze editie. Crediteuren worden daarin opgeroepen hun vordering ter verificatie in te dienen bij de curator.

Begin dit jaar, in januari, berichtte het Antilliaans Dagblad al over de sluiting van 27 Bar. De coronamaatregelen, met de avondklok en een verbod op de verkoop van alcohol, vormden de nekslag voor de zaak. Dat zei Bas Filippini, eigenaar van het pand.

De man achter 27 Bar was Robbie Nieuwpoort, in 1985 geboren in het Nederlandse Sliedrecht. Hijzelf bevestigde dat de tent dicht zou gaan, maar veel wilde hij er op dat moment niet over kwijt. De 37-jarige Nieuwpoort is de enige bestuurder/directeur van de vennootschap, waarvoor dan nu het doek definitief is gevallen.

- Advertentie -

27 Bar & Terrace bestond sinds november 2012, aldus het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Het opvallende pand aan de De Ruyterkade, met direct uitzicht op het Waaigat, was destijds helemaal ingericht naar de wensen van de uitbater.

De zaak trok de afgelopen jaren veel publiek, ook door de liveoptredens van lokale en internationale bands, en was één van de centrale locaties tijdens de verschillende edities van het geliefde Curaçao BlueSeas Festival in de straten en stegen van stadsdeel Pietermaai.

De restrictieve overheidsmaatregelen sinds maart 2020 in verband met Covid-19 hebben vooral de horeca hard getroffen. De Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) was vaak niet voldoende om alle kosten te kunnen blijven betalen. De reserves raken dan op en faillissement is het trieste gevolg.

Het Antilliaans Dagblad is nog in afwachting van nadere informatie van curator Van Liere in dit faillissement. Zo is het nog onbekend op het uitspreken van de staat van faillissement op eigen verzoek is gebeurd.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Uitbaters hebben vaak te maken met wurgcontracten. En alles kosten zijn in principe voor de uitbater. Dan moet je elke maand een flinke omzet draaien en je kan normaal maar op 1 of 2 avonden goed draaien in de week.

    Of is dit weer een oude ; Cafe de Heeren ‘ truk?

  2. Bas Filipini heeft er weer een compleet ingericht pand voor teruggekregen, kan hij weer meer huur vragen aan de volgende uitbater.
    Tja, dat is nu eenmaal zijn modus operandi…………je krijgt een kaal pand, mag veel geld spenderen aan afbouw, inrichting, equipment etc en vervolgens krijgt hij alles in handen zonder er iets voor te hoeven doen. Iedere keer weet hij weer nieuwe idioten te vinden die veel te veel huur betalen voor locaties die dat absoluut niet waard zijn.
    Maar goed, succes ermee zou ik willen zeggen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Monday, November 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In...

Nu.cw | Schouten: “Integrale aanpak nodig voor herstel koraal”

De bescherming en ontwikkeling van koraal in Caribisch Nederland is alleen mogelijk met een integrale aanpak. Zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in...

PBC | Ansary veroordeeld tot schadevergoeding van meer dan 1 miljard gulden

met vonnis | Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Husgang Ansary moet meer dan een miljard gulden aan schadevergoeding betalen aan Ennia, exclusief de wettelijke rente vanaf 2017. Dat is...

PBC | Curaçao sluit grenzen voor Omicron-variant

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft sinds gisteren de grenzen gesloten voor reizigers uit een land waar wijdverspreid de Omnicron variant van Covid19 is. Vooralsnog gaat het om landen...
- Advertentie -