27 C
Willemstad
• dinsdag 15 juni 2021 06:07

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | 27Bar & Terrace failliet verklaard

De man achter 27 Bar was Robbie Nieuwpoort, in 1985 geboren in Sliedrecht | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het voorheen populaire 27 Bar & Terrace bv, gevestigd aan de De Ruyterkade 58, is failliet verklaard. Afgelopen vrijdag, 21 mei, heeft het Gerecht in Eerste Aanleg van Curaçao bij vonnis het faillissement uitgesproken van deze bekende horecagelegenheid in hartje Willemstad.

Het gerecht heeft Ursula Luydens aangesteld tot rechter-commissaris en de advocaat Stan van Liere van het kantoor HBN Law & Tax benoemd tot curator. Zo blijkt uit een advertentie elders in deze editie. Crediteuren worden daarin opgeroepen hun vordering ter verificatie in te dienen bij de curator.

Begin dit jaar, in januari, berichtte het Antilliaans Dagblad al over de sluiting van 27 Bar. De coronamaatregelen, met de avondklok en een verbod op de verkoop van alcohol, vormden de nekslag voor de zaak. Dat zei Bas Filippini, eigenaar van het pand.

- Advertentie -

De man achter 27 Bar was Robbie Nieuwpoort, in 1985 geboren in het Nederlandse Sliedrecht. Hijzelf bevestigde dat de tent dicht zou gaan, maar veel wilde hij er op dat moment niet over kwijt. De 37-jarige Nieuwpoort is de enige bestuurder/directeur van de vennootschap, waarvoor dan nu het doek definitief is gevallen.

27 Bar & Terrace bestond sinds november 2012, aldus het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Het opvallende pand aan de De Ruyterkade, met direct uitzicht op het Waaigat, was destijds helemaal ingericht naar de wensen van de uitbater.

De zaak trok de afgelopen jaren veel publiek, ook door de liveoptredens van lokale en internationale bands, en was één van de centrale locaties tijdens de verschillende edities van het geliefde Curaçao BlueSeas Festival in de straten en stegen van stadsdeel Pietermaai.

De restrictieve overheidsmaatregelen sinds maart 2020 in verband met Covid-19 hebben vooral de horeca hard getroffen. De Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) was vaak niet voldoende om alle kosten te kunnen blijven betalen. De reserves raken dan op en faillissement is het trieste gevolg.

Het Antilliaans Dagblad is nog in afwachting van nadere informatie van curator Van Liere in dit faillissement. Zo is het nog onbekend op het uitspreken van de staat van faillissement op eigen verzoek is gebeurd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

2 reacties

  1. Uitbaters hebben vaak te maken met wurgcontracten. En alles kosten zijn in principe voor de uitbater. Dan moet je elke maand een flinke omzet draaien en je kan normaal maar op 1 of 2 avonden goed draaien in de week.

    Of is dit weer een oude ; Cafe de Heeren ‘ truk?

  2. Bas Filipini heeft er weer een compleet ingericht pand voor teruggekregen, kan hij weer meer huur vragen aan de volgende uitbater.
    Tja, dat is nu eenmaal zijn modus operandi…………je krijgt een kaal pand, mag veel geld spenderen aan afbouw, inrichting, equipment etc en vervolgens krijgt hij alles in handen zonder er iets voor te hoeven doen. Iedere keer weet hij weer nieuwe idioten te vinden die veel te veel huur betalen voor locaties die dat absoluut niet waard zijn.
    Maar goed, succes ermee zou ik willen zeggen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NU | Bonaire pakt als laatste Nederlands-Caribisch eiland wegwerpplastic aan

Bonaire gaat samen met het Wereld Natuurfonds (WNF) werken aan het verminderen van het wegwerpplastic, meldt het Antilliaans Dagblad. Het eiland is het laatste eiland van Caribisch...

NU | Bonaire meldt nul nieuwe besmettingen, geen doden en niemand in het ziekenhuis

Bonaire heeft maandag geen nieuwe besmettingen en coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Ook had het Nederlandse eiland in het Caribische gebied geen personen met COVID-19 in het ziekenhuis liggen. Bonaire...

NTR | Ombudsman: Tweede Kamer moet armoede eindelijk aanpakken en stoppen met ‘flauwekul’

John Samson DEN HAAG – De Nationale Ombudsman doet een dringend beroep op Kamerleden om de armoede en ongelijkheid in de Caribische gemeenten eindelijk aan te pakken. “Ophouden...

DH | Ottley signs bilateral agreement for food assistance programme

PHILIPSBURG--Minister of Public Health, Social Development and Labor VSA Omar Ottley says he has received final approval from the Netherlands for the food assistance programme. This was...

AntilliaansDagblad | Nieuwe kans voor selectie Curaçao vanavond

Willemstad - De nationale selectie van Curaçao maakt vandaag opnieuw kans een plek te bemachtigen in de finaleronde van de WK-kwalificatie van Noord- en Centraal-Amerika. Zaterdag haalde Curaçao...

AntilliaansDagblad | Plan voor verbetering bestuur PJIA

Philipsburg - De ministerraad heeft een plan goedgekeurd om het ondernemingsbestuur (corporate governance) op Princess Juliana International Airport (PJIA) te verbeteren. Hiermee wordt de rol van de Corporate Governance Council...
- Advertentie -