27 C
Willemstad
• dinsdag 25 januari 2022 20:03

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Overname leningen van MeesPierson/ABN Amro door Orco

- Advertentie -
Orco Bank vergroot portefeuille Overname leningen van MeesPierson Curaçao/ABN Amro. De vermogensbeheerder met veel gokklanten verlaat Curacao na 62 jaar om strategische redenen | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Orco Bank heeft een overeenkomst gesloten met ABN Amro om vrijwel de volledige leningenportefeuille en bijbehorende zekerheden van MeesPierson Curaçao integraal over te nemen.

De totale waarde van deze leningenportefeuille bedraagt ongeveer 45 miljoen dollar, zegt algemeen directeur Kenny Canword. Deze overeenkomst versterkt de positie van Orco Bank als, naar eigen zeggen, ‘de voornaamste personal banker van Curaçao’.

Ter vergelijking: in heel 2012 groeide de leningenportefeuille van Orco met 32,4 miljoen gulden ofwel met 7 procent; van 444,8 miljoen naar 477,1 miljoen gulden. Daar komt nu met de portefeuille van MeesPierson Curaçao in één klap zo’n 80 miljoen gulden bij. Welke prijs daarvoor wordt betaald, is niet bekendgemaakt.

De directie van Orco is erg tevreden met de overnamedeal en verzekert de cliënten van MeesPierson Curaçao dat de overdracht met de ‘grootst mogelijke zorgvuldigheid, zekerheid en vertrouwelijkheid’ zal verlopen.

- Advertentie -

,,Wij verwelkomen de cliënten van MeesPierson in hun nieuwe thuis bij de voornaamste personal banker van Curaçao”, zegt Canword namens de gehele Orco-directie. ,,Deze leningenportefeuille past naadloos binnen Orco Bank, en we zullen onze uiterste best doen te zorgen dat onze nieuwe cliënten zich zo snel mogelijk op hun gemak voelen door hen hetzelfde niveau van service en kwaliteit te bieden dat ze gewend waren bij MeesPierson Curaçao.”

Orco neemt de leningenportefeuille en de bijbehorende zekerheden integraal over. Dat betekent dat bestaande leningsovereenkomsten en bepalingen die individuele cliënten in het verleden hebben afgesloten met MeesPierson Curaçao gewoon blijven gelden. De overgang van de leningenportefeuille naar Orco gebeurt automatisch. Wel krijgen alle voormalige MeesPierson- cliënten nieuwe rekeningnummers.

De exacte datum waarop de leningenportefeuille zal overgaan, wordt binnenkort bekendgemaakt. Nadat de overgang heeft plaatsgevonden, ontvangen alle voormalige MeesPierson-cliënten een schriftelijke bevestiging.

De overeenkomst is overigens formeel nog onder voorbehoud van goedkeuring van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), die toezicht houdt.

De reden voor de overdracht is dat ABN Amro om strategische redenen heeft besloten haar private banking activiteiten op Curaçao voor het einde van 2013 te beëindigen. Daarover werd vorige maand bericht.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, January 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De...

Nu.cw | Extra: Veertien liquidaties uit 2017 nog niet opgelost

De Extra heeft gesignaleerd dat veertien liquidaties uit 2017 nog altijd niet zijn opgelost. De ochtendkrant besteed opnieuw aandacht aan de zaken en sprak met politiewoordvoerder Imro...

PBC | Politie controleert op rood licht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie controleert deze weken speciaal op door rood licht rijden. 28 chauffeurs werden binnen anderhalf uur staande gehouden die bij de kruising Jan...

PBC | Boze taxichauffeurs blokkeren toegang Megapier

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 1.400 passagiers van cruiseschip Aida Perla moesten gisteren lang wachten voor ze van boord mochten. Boze taxichauffeurs hielden de uitgang van de Megapier...
- Advertentie -
- Advertentie -