26 C
Willemstad
• dinsdag 28 maart 2023

PBC | MFK betreurt uitspraken over drugshandel door overheid Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas betreurt de uitspraken van partijgenoot Juniël Carolina over de verkoop van in beslag genomen drugs om de staatskas te spekken. Pias...

Democracy now! | Monday, March 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Grootse komiek van Curaçao, Eligio Melfor overleden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag is Julio Constantino Hermanus overleden. Eligio Melfor, zoals hij beter bekend is, had ernstige gezondheidsproblemen. Met zijn overlijden verliest Curaçao een van...

PBC | Schuldquote Curaçao daalt licht door groei economie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De overheidsschuld van Curaçao bedroeg eind 2022 ruim vier miljard gulden. Dat is 82 procent van wat alle inwoners van Curaçao en bedrijven op...

PBC | Verlichting Koningin Emmabrug ging zaterdag uit in verband met Earth Hour

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag ging de niet essentiële verlichting van de Koningin Emmabrug (Pontjesbrug) een uur uit om stil te staan bij Earth Hour. Wereldwijd deden...

ParadiseFM | Slachtoffer overval aangehouden voor poging tot moord

Een 20-jarige jongen is zaterdag aangehouden voor poging tot moord, nadat hij zelf slachtoffer was van een gewapende overval. De jongen en zijn vriendin hadden via social...
- Advertentie -

AD | Palm: Sms-lot mijn idee

Minister van Economische Ontwikkeling sluit zaak tegen Robbie’s Lottery niet uit
Minister van Economische Ontwikkeling Palm sluit zaak tegen Robbie’s Lottery niet uit

Willemstad – De huidige minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm (PAIS) zegt de bedenker te zijn van het omstreden smslot.

”Ik heb het idee van de sms-loterij in 2004 ingeschreven bij het Bureau voor de Intellectuele Eigendom van Curaçao.”

In 2005 bracht Palm als directeur van SMS Curaçao de sms-loterij op de markt.

,,Ik was de eerste. Ik had een exclusief contract met UTS en werkte met de loterijvergunninghouders Scorpion Lottery, Robbie’s Lottery en Joe Black”

, zo verklaart Palm tegenover deze krant. Zonder reden werd het contract door telecombedrijf UTS in 2007 ontbonden, geeft Palm aan.

,,Dos Santos ging toen verder met UTS. Maar het was mijn persoonlijke idee.
Ik heb toentertijd overwogen of ik een zaak moest beginnen maar heb het niet gedaan. Robbie’s Lottery en UTS zijn heel groot. Ik wou geen zaak aangaan tegen die grote guys.”

Toch sluit de minister van Economische Ontwikkeling een rechtszaak alsnog niet uit.

,,Als het zover komt, ga ik naar de rechter. Hoe kunnen ze met Robbie’s Lottery in zee gaan als het mijn idee is dat staat ingeschreven? Ze hebben mij niets gevraagd.”

De ophef die is ontstaan over de sms-loterijen, aangezwengeld door de vermoorde politicus Helmin Wiels en nu voortgezet door premier Ivar Asjes, zegt Palm te begrijpen.

De regering, waar Palm nu zelf onderdeel van uitmaakt, wil sms-loterijen verbieden omdat er nooit een vergunning voor zou zijn gegeven.

,,Ik begrijp wat het idee is van de premier”

, reageert Palm.

Zelf zegt de minister – die als directeur van SMS Curaçao van 2005 tot 2007 als tussenpersoon fungeerde tussen UTS en de loterijvergunninghouders – dat er in zijn tijd wel belasting werd afgedragen bij Fundashon Wega di Number Kòrsou.

,,Ik zorgde voor de infrastructuur, de loterijen waren de vergunninghouders dus zij moesten belasting afdragen. Voor zover ik weet is dat toen ook gebeurd.”

Palm merkt op dat er een bijzondere afspraak is gemaakt tussen UTS en Robbie’s Lottery.

,,Zij hebben een exclusief contract. Er is sprake van dynamic charging. Afhankelijk van de inhoud van de sms wordt er belasting afgedragen. Dynamic charging wordt door UTS aan niemand anders aangeboden, ik kreeg die mogelijkheid destijds niet.”

Op 18 juli gaf de regering aan de sms-loterijen te zullen gaan aanpakken.
Eind juli werd premier Asjes concreet: Robbie’s Lottery heef tot 1 november de tijd om de loterij op te heffen.

Advocaat Chester Peterson kwam gisteren met een uitgebreide reactie namens Robbie’s Lottery op het optreden van de premier. Peterson spreekt van een ‘agressietoer’ door Asjes.

Volgens Peterson weet de premier dat Robbie’s Lottery sinds 1 januari 2012 op naam staat van Stephanie Jansen.

,,Haar vader, Robbie dos Santos, laat zich, sedert de overgang van de bewuste vergunning op haar, zijn dochter, in het geheel niet meer in met het houden en aanleggen van loterijen. In zoverre verkondigt de minister van Algemene Zaken onwaarheden.”

Ook doet Peterson uitlatingen over de moord op Wiels. Er kan niet uitgesloten worden dat wijlen Helmin Wiels destijds door Ivar Asjes en zijn kornuit in hun partij besmet werd, stelt de advocaat.

,,En dat wijlen Wiels door dezen, met het zicht op de, naar verluidt, toen bij hen al bekende plannen om Helmin Wiels te vermoorden, deze Helmin Wiels heeft opgezet om tegen Robbie dos Santos uit te halen en tekeer te gaan, zodat door hem, de minister van Algemene Zaken, na de moord op deze Wiels, kon worden geteerd op de ongegronde beschuldigingen van inmiddels wijlen Wiels aan het adres van Robbie dos Santos.”

Premier Asjes liet gistermiddag tegenover deze krant weten niet te zullen reageren op de uitlatingen van Peterson.

,,Ik ga niet blijven reageren. Ik heb belangrijk werk te verrichten ten behoeve van het Curaçaose volk.”

Bron: Antilliaan Dagblad

 

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -