28 C
Willemstad
• vrijdag 24 september 2021 07:58

Laatste reacties

- Advertentie -

D&D | Wij zijn het rottende hart van Europa…

Jos La Grande | Ditjes & Datjes

Wij zijn het rottende hart van Europa…

Nederland is een van de misdadigste landen ter wereld. Ons land is het ‘rottende hart van Europa’. Nederland is het hart van de witwasserij… ,,Jullie zijn geldpiraten geworden en zodoende wordt jullie land een eiland van zeerovers die hun geld verstoppen.”

Het zijn mokerslagen die de Italiaanse schrijver Roberto Saviano uitdeelt. Notabene een journalist uit het land waar de maffia sinds mensenheugenis welig tiert, houdt het land van de kaaskoppen een spiegel voor.

Narcostaat

- Advertentie -

De drugsmaffia maakt de dienst uit in ons land, stelt Saviano vast in een ingezonden artikel in het NRC. Dat er bovendien gemoord wordt, zoals de dodelijke aanslagen op advocaat Derk Wiersum en zeer recent de gruwelijke moord op misdaadjournalist Peter R. de Vries, is een symptoom dat Nederland is afgegleden naar een narcostaat.

Saviano verklaart de moord op De Vries uit het feit dat de opdrachtgever laat zien wie hier de baas is. Ons land heeft een fiscaal klimaat gecreëerd waar vennootschappen zich huisvesten en privileges daarvoor in ruil terugkrijgen. Daardoor is een systeem ontstaan (‘een snel rechtsapparaat’) in dienst van financiële kwesties en zonder bureaucratie.

,,Jullie laten al het mogelijke geld binnenkomen en wit van zwart geld onderscheiden is onmogelijk”, schrijft de journalist in de NRC van gisteren.

Boodschap is keihard

In zijn stuk noemt Saviano ook de crimineel Taghi, die volgens hem gebruik maakt van Marokko voor de doorvoer van drugs en Nederland om de opbrengsten te legaliseren, dus wit te wassen.

- Advertisement -

De boodschap zal bij Justitie en ook in Den Haag hard aankomen. De hand in eigen boezem steken, niet wegkijken: het hele Nederlandse systeem is schuldig, is de spijkerharde conclusie van de Italiaan. Volgens Saviano is de Nederlandse regering medeschuldig als die zich niet verantwoordelijk voelt voor de ontstane samenleving waar de mocromaffia regeert.

Minister Grapperhaus (Justitie) heeft een onderzoek aangekondigd naar de beveiliging van De Vries. Drie weken na de aanslag zijn politieke partijen muisstil over nieuwe acties tegen de georganiseerde misdaad.

Saviano over de moord op Peter R. de Vries: ,,Het pistool is hem op de slaap gezet door heel het Nederlandse systeem, een systeem dat door De Vries werd bestreden.”

Bron: Ditjes & Datjes

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. Een mix van de troetelcultuur van links. De linkse machthebbers durven het tuig niet aan te vallen en tel daarbij op rechters a la Irma Lips en de advocatengilde die er alles voor over hebben om de drugscriminelen vrij op straat te laten lopen en van hun de slachtoffers maken. Ook de linkse media durft zijn handen er niet aan te branden.

 2. Dat de zware criminelen de baas zijn in Nederland is wel zeker. Na het “ Schengen Verdrag “ (open grenzen ) is Nederland afgegleden naar een bedenkelijk niveau. De pakkans is klein, de straffen veel te laag, dus de aanzuiging is enorm. Na de moord op Pim Fortuyn is het alleen maar slechter geworden en hebben wij, toen het kon, het land verlaten.

 3. @Volgens ditjes en datjes;
  “Nederland is een van de misdadigste landen ter wereld.”

  Ja, maar zo expliciet en ongenuanceerd heeft Saviano Nederland niet als één van de misdadigste landen ter wereld bestempeld. Hij heeft juist duidelijk aangegeven wat hij daarmee bedoelde te zeggen.

  @Robert Saviano schreef;
  “‘Als ik Nederland een van de misdadigste landen ter wereld noem, bedoel ik niet de straatcriminaliteit. Ik bedoel geen rechtssysteem waar aan vonnissen een prijskaartje hangt, of een politie en regering in dienst van steekpenningen of drugskartels. Nee, over dat soort corruptie heb ik het niet. Integendeel, vanuit dat oogpunt zijn jullie een land met een institutioneel sterke structuur, met een in essentie gezonde politie, met een vooruitstrevend gevangenissysteem. Een land van mensenrechten en sociale rechten’.”

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | RMR vergadert weer over liquiditeitssteun

De Rijksministerraad (RMR) vergadert vandaag weer over de liquiditeitssteun aan Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De ontmoeting gaat over de 7de tranche...

ParadiseFM | Nieuwe minister Economische Ontwikkeling wil bureaucratie aanpakken

De nieuwe minister van Economische Ontwikkeling Ruisandro Cijntje wil de economie van Curaçao weer gaan stimuleren. Zo maakte hij bij zijn aantreden bekend. Cijntje noemde daarbij de bureaucratie...

ParadiseFM | Èxtra en VPCO distantiëren zich van verdachte video op Facebook

De Èxtra en de VPCO distantiëren zich van een verdachte video op Facebook. Op Facebook circuleert een petitie om een donatie te doen voor de slachtoffers van...

ParadiseFM | Curaçao Tourism Authority gaat onder huidige regering niet door

Er komt geen Curaçao Tourism Authority (CTA) tijdens de huidige regeringsperiode. Dat zei voormalig minister van Economische Ontwikkeling Ruthmilda Larmonie-Cecilia tegen de Amigoe. De nieuwe regering ziet...

AntilliaansDagblad | Extra vluchten naar Bonaire vanuit de Verenigde Staten

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen American Airlines, Delta Air Lines en United Airlines breiden hun vluchten naar Bonaire voor de komende maanden uit. Dat maakt Tourism Corporation Bonaire (TCB)...

NTR | Caribsch Netwerk Churandy Martina over professionele sport Curaçao: ‘Je ziet vooruitgang’

Kim Hendriksen WILLEMSTAD – Het is voor het eerst dat zoveel Curaçaose sporters hebben meegedaan aan de Olympische Spelen in Tokyo: negen kwalificeerden zich tegenover vier in 2016....
- Advertentie -