28 C
Willemstad
• maandag 5 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

RTL | Wat Bonevacia doet, deed nog niemand: ‘Ik wil kinderen inspireren’

HomeLandenCuraçaoRTL | Wat Bonevacia doet, deed nog niemand: 'Ik wil kinderen inspireren'

Hij is cool, hij is stoer, en hij staat als eerste Nederlander ooit in de finale van de 400 meter bij de mannen. Liemarvin Bonevacia is de naam. Een borst van steen, met daarbinnen een heel klein hartje.

Bonevacia is buiten zinnen als hij de atletiekbaan in Tokio afstapt. Iedereen wil hij voor de camera van RTL Nieuws bedanken voor het bereiken van deze weergaloze prestatie. “Mijn coaches, god, ook de journalisten, dat jullie me de kans geven om dit interview te doen.”

‘Groot dromen’

Hij kan het eigenlijk nog niet bevatten dat het gewoon écht is. Dat hij, Liemarvin Bonevacia de finale heeft gehaald. “Het is een droom man, een droom. Het was al een droom toen ik op mijn zeventiende met atletiek begon.”

Bonevacia is al lang geen 17 meer. Met zijn 32 is hij zelfs een ervaren rot. Maar met hard werken én talent, staat hij er toch maar. “Ik wil een inspiratie zijn voor alle kinderen in Nederland, voor alle kinderen op Curaçao. Blijf dromen, en je kunt het gewoon doen.”

‘Dat laatste drukje’

De Spelen van Bonevacia zijn geslaagd. Maar nu is het natuurlijk alles of niets. Hij zegt op zijn eigen, typerende wijze: “Nu moet ik het beste geven. Dat laatste drukje. Ik moet goed rusten en kalm blijven. Alles is mogelijk in de finale. Alles. Blijf groot dromen.”

Die finale is donderdag om 21.00 uur Japanse tijd. Dat is 14.00 uur in Nederland. Dan weten we of al dat dromen misschien wel goed genoeg is voor een medaille. Want we dromen groot, op advies van Bonevacia zelf.

Bron: RTL Nieuws

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

  1. @Malta, “Waarom zoiets positiefs veranderen in iets negatiefs? “. Ik vind dit vermoeiend en moet zeggen dat Knipselkrant normaal gesproken een intelligentere publiek heeft dan de gemiddelde social media op Curaçao. Als ik alles moet gaan uitleggen heb ik wel een dag taak aan en dan vind ik het niet leuk meer.

  2. @ericlapas, Leven en laten leven. Hij geeft aan wie hij een inspiratie wil zijn. Hij heeft er handen en voeten aan gegeven. Waarom zoiets positiefs veranderen in iets negatiefs? Zwart, blond, whatever. See the beauty of it!

  3. Jan D. Boersma (born November 1, 1968) is a sailor from Curacao, the Netherlands Antilles, who won a silver medal in Men’s Lechner Sailboard in the 1988 Summer Olympics, his country’s first and only Olympic medal.

  4. Bonevacia, zegt, “‘Ik wil kinderen inspireren’”, maar de man liet zijn haar ontkroezen dus is de vraag wilt hij onze zwarte kinderen inspireren of de blonde jongetjes in Nederland?

  5. De Nederlander Bonivatia heeft zich geplaatst voor de finale op de 400 meter, de Nederladse Hassan heeft Goud gewonnen op de 5000 meter, Hassan gaat ook nog een gooi doen naar een medaille op de 1500 meter en de 10.000 meter, alle twee sucses.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties