DolfijnFM | Acht nieuwe besmettingen erbij

Dit weekend zijn er acht nieuwe coronabesmettingen bijgekomen op Curaçao. 993 mensen werden getest, zodat de testratio op 0,8 procent uitkwam. Eén patiënt in het CMC overleed...

DolfijnFM | Man ernstig gewond na val van dak

Een man is zondagochtend ernstig gewond geraakt nadat hij van het dak viel. Dat gebeurde bij een schoolgebouw in Ronde Klip. Uit onderzoek is gebleken dat de man...

DolfijnFM | Milicien trapt bestuurder van zijn scooter

De Marechaussee onderzoekt een incident tussen een burger en een milicien van de Curmil van de kazerne van Suffisant. Afgelopen maandag zou de milicien op de kaya...

PBC | 80.000ste prik vandaag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Als alles goed gaat, wordt vandaag de 80.000ste prik gezet. De teller staat daar vanochtend net iets onder. Ruim 44.000 mensen zijn al volledig...

PBC | TUI gaat weer vliegen op Aruba en Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – TUI breidt het aantal vluchten verder uit naar Curaçao en Aruba. Deze week wordt er alleen op donderdag en zaterdag gevlogen. Volgende week wordt dat...

PBC | Bonaire krijgt gouden postzegel van Máxima

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van koningin Máxima geeft FXDC Post een 24-karaats gouden postzegel uit. Als je er een wilt hebben, moet je...
- Advertisement -spot_img

Marvelyne Wiels onthield zich van stemming op instructie RvM

HomeMediaMarvelyne Wiels onthield zich van stemming op instructie RvM

Ivar-Asjes-Marvelyne Wiels-3
Asjes: Marvelyne Wiels onthield zich van stemming op instructie RvM

WILLEMSTAD — Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) had van de Curaçaose regering in Willemstad de opdracht meegekregen om zich tijdens de stemming in de Rijksministerraad, over de aanwijzing voor de Arubaanse regering, van stemming te onthouden. Dit laat premier Ivar Asjes (PS) weten in antwoorden op vragen die door PAR-Statenlid Armin Konket zijn gesteld.

Konket had in zijn brief van 23 juli aan premier Asjes gevraagd welke rol de regering van Curaçao gespeeld had in het conflict tussen Nederland en Aruba, over de begroting van het zustereiland.

Konket had in zijn brief ook vragen gesteld over het inzetten van het College financieel toezicht (Cft) om de cijfers in de Arubaanse begroting te controleren.

Konket meent dat het Cft, volgens de Rijkswet Financieel Toezicht, niet bevoegd is om onderzoeken op Aruba uit te voeren en zeker niet zonder toestemming van de Curaçaose regering. Het PAR-lid wilde dan ook van Asjes weten welke rol de Curaçaose regering bij deze hele zaak heeft gespeeld.

Volgens Asjes is het onderwerp: ‘Aanwijzing aan de gouverneur van Aruba over de begroting 2014’ op verzoek van de Nederlandse regering op de agenda van de Rijksministerraad geplaatst, nadat er een verschil van mening was opgetreden tussen Nederland en Aruba over het bewuste onderwerp.

Het standpunt van Curaçao in deze zaak was om zich van stemming te onthouden. En dit is de instructie die de Raad van Ministers (RvM) op Curaçao aan haar gevolmachtigde minister in de Rijksministerraad heeft gegeven.

De quick-scan van de cijfers van de begroting van Aruba is gedaan op verzoek van de Arubaanse gouverneur Fredis Refunjol, aldus de premier. Hierbij is gebruik gemaakt van artikel 15, lid 1 van het Reglement van de Gouverneur van Aruba.

Dit luidt: ‘De gouverneur vertegenwoordigt de regering van het Koninkrijk en waakt daarbij over het algemeen belang van het Koninkrijk, overeenkomstig de bepalingen van dit reglement en met inachtneming van de bij of krachtens koninklijk besluit te geven aanwijzingen. Hij is verantwoordelijk aan de regering van het Koninkrijk’.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Lekkere hap die regering van Curaçao. Toen Eman in hongerstaking ging waren ze: solidair en betuigden hun steun aan Eman.

    Nu blijkt dat ze zich van stemming onthouden hebben. Een echte steun aan Eman, zou een tegenstem geweest zijn!

    Hypocriet:?
    Asjes kan nu op zijn CV zetten: aka, Judas.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties