Marvelyne Wiels onthield zich van stemming op instructie RvM

Ivar-Asjes-Marvelyne Wiels-3

Asjes: Marvelyne Wiels onthield zich van stemming op instructie RvM

WILLEMSTAD — Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) had van de Curaçaose regering in Willemstad de opdracht meegekregen om zich tijdens de stemming in de Rijksministerraad, over de aanwijzing voor de Arubaanse regering, van stemming te onthouden. Dit laat premier Ivar Asjes (PS) weten in antwoorden op vragen die door PAR-Statenlid Armin Konket zijn gesteld.

Konket had in zijn brief van 23 juli aan premier Asjes gevraagd welke rol de regering van Curaçao gespeeld had in het conflict tussen Nederland en Aruba, over de begroting van het zustereiland.

Konket had in zijn brief ook vragen gesteld over het inzetten van het College financieel toezicht (Cft) om de cijfers in de Arubaanse begroting te controleren.

Konket meent dat het Cft, volgens de Rijkswet Financieel Toezicht, niet bevoegd is om onderzoeken op Aruba uit te voeren en zeker niet zonder toestemming van de Curaçaose regering. Het PAR-lid wilde dan ook van Asjes weten welke rol de Curaçaose regering bij deze hele zaak heeft gespeeld.

Volgens Asjes is het onderwerp: ‘Aanwijzing aan de gouverneur van Aruba over de begroting 2014’ op verzoek van de Nederlandse regering op de agenda van de Rijksministerraad geplaatst, nadat er een verschil van mening was opgetreden tussen Nederland en Aruba over het bewuste onderwerp.

Het standpunt van Curaçao in deze zaak was om zich van stemming te onthouden. En dit is de instructie die de Raad van Ministers (RvM) op Curaçao aan haar gevolmachtigde minister in de Rijksministerraad heeft gegeven.

De quick-scan van de cijfers van de begroting van Aruba is gedaan op verzoek van de Arubaanse gouverneur Fredis Refunjol, aldus de premier. Hierbij is gebruik gemaakt van artikel 15, lid 1 van het Reglement van de Gouverneur van Aruba.

Dit luidt: ‘De gouverneur vertegenwoordigt de regering van het Koninkrijk en waakt daarbij over het algemeen belang van het Koninkrijk, overeenkomstig de bepalingen van dit reglement en met inachtneming van de bij of krachtens koninklijk besluit te geven aanwijzingen. Hij is verantwoordelijk aan de regering van het Koninkrijk’.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Marvelyne Wiels onthield zich van stemming op instructie RvM

  1. Lekkere hap die regering van Curaçao. Toen Eman in hongerstaking ging waren ze: solidair en betuigden hun steun aan Eman.

    Nu blijkt dat ze zich van stemming onthouden hebben. Een echte steun aan Eman, zou een tegenstem geweest zijn!

    Hypocriet:?
    Asjes kan nu op zijn CV zetten: aka, Judas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *