33 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd. Op 23 september vorig jaar gaf de minister...

ParadiseFM | Delegatie IMF praat met regering over economische ontwikkelingen

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds is op Curaçao voor besprekingen met de regering en verschillende andere organisaties. Gisteren was er een succesvolle ‘Courtesy Meeting’ met...

ParadiseFM | CASHA: Bezettingsgraad in mei iets hoger dan vorig jaar

De bezettingsgraad van kleine accommodaties op Curaçao die zijn aangesloten bij toerismeorganisatie CASHA was in mei van dit jaar iets hoger dan in april. Dat blijkt uit...
- Advertisement -spot_img

MAN bereid om met iedereen te praten

HomeNieuwsMAN bereid om met iedereen te praten

Blauwe partij maakt wending van 180 graden

WILLEMSTAD — De MAN is bereid om met alle partijen om de tafel te zitten om een nieuwe regering voor Curaçao te vormen. Dit staat vermeld in een resolutie die gisteravond in een partijraadbijeenkomst van de blauwe partij is aangenomen. Met deze resolutie werd een eerder resolutie, van 30 september van dit jaar ingetrokken, waarbij de MAN zich tegen samenwerking met Pais en de PAR uitsprak.

De resolutie, die gisteren door de partijraad werd aangenomen, betekent een koerswijzing voor de MAN.
Voor de verkiezingen van 19 oktober, op de verkiezingsdag en ook daarna heeft partijleider Charles Cooper telkens aangegeven niet in zee te willen gaan met de PAR.
Maar ook met de andere partijen die deel uitmaakten van de meerderheid die de vorige demissionaire regering naar huis stuurden wilde Cooper niet gaan onderhandelen over een nieuwe regering.

Volgens Cooper hadden deze partijen op een illegale wijze de regering afgezet.
Deze opstelling sloot samenwerking uit met zowel de PAR, als de PNP.
Ook met Pais wilde de blauwe partij niet in zee gaan.
Voormalig Statenlid van de MAN Eugène Cleopa brak met de blauwe partij en trok zijn steun in voor het kabinet-Schotte, waardoor de regering ten val kwam.
De MAN en met name Cooper nam Cleopa zeer kwalijk dat hij zijn Statenzetel niet inleverde. In dit verband noemde Cooper zijn voormalige partijgenoot Cleopa een ‘zeteldief ’.
Cleopa trad toe tot Pais, stond op de kandidatenlijst van deze partij en maakt nu deel uit van de Statenfractie van Pais.

In een toelichting stelt partijvoorzitter Everadus ‘Efi’ van de Meent dat het besluit van de partij is ingegeven door de stroefheid van het huidige informatieproces, waarbij verschillende partijen om de een of andere reden hebben aangegeven niet met elkaar te willen regeren.
Volgens Van de Meent wil de blauwe partij geen sta-in-deweg zijn voor het formatieproces. De MAN-voorzitter geeft toe dat de resolutie die gisteren werd aangenomen een koersverandering van de partij inhoudt.

In de resolutie spraken de leden zich ook uit tegen de indruk die er bestaat dat dat de MAN en MFK een wel zeer innige vorm van samenwerking hebben.
In de resolutie herbevestigt de partijraad dat:
de MAN aan geen enkele andere partij gebonden is of deel uitmaakt van een blok, in het proces om te komen tot een nieuwe regering voor Curaçao.

Partijvoorzitter Van de Meent geeft toe dat er vriendschapsbanden bestaan tussen vertegenwoordigers van de twee partijen, maar benadrukt dat deze banden geen beletsel voor de MAN zijn om in een regering of coalitie zonder de MFK zitting te nemen.
De MAN-leden droegen partijleider Cooper ook op om deel te gaan nemen aan nieuwe onderhandelingen die moeten leiden tot een nieuwe regering voor Curaçao.

De samenwerking van de MAN moet echter gebonden zijn aan principes van wederzijds respect en het algemeen welzijn van het volk van Curaçao.
Van de Meent benadrukt dat de blauwe partij nu in afwachting is van de komende ontwikkelingen.
Met haar twee zetels, laat de MAN het initiatief bij de vorming van een nieuwe regering over aan partijen die meer zetels in het parlement hebben gekregen.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties