28 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...

ParadiseFM | Curaçao verwelkomde 53.970 verblijfsbezoekers in mei 2024

Het Curaçaose toerismebureau CTB is heel blij met de cijfers van afgelopen maand. In totaal kwamen bijna 54.000 verblijfstoeristen in mei naar ons eiland. Dat is een...

CC | Parliament to discuss Calmes’ proposal to ban same-sex marriage next week

WILLEMSTAD - The amendment proposed by MP Rennox Calmes to the Constitution of Curaçao to prohibit same-sex marriage will be discussed next week in a meeting of...

DH | Ottley to young men: ‘We are becoming our own worst enemy’

PHILIPSBURG--United People’s (UP) party Member of Parliament (MP) Omar Ottley has issued a passionate plea to the young men of St. Maarten, urging them to refrain from...
- Advertisement -spot_img

Hoge celstraffen voor verkrachting OM-medewerkster

HomeNieuwsHoge celstraffen voor verkrachting OM-medewerkster

WILLEMSTAD — De gebroeders Carmelia kregen vanochtend hoge celstraffen opgelegd voor ontvoering, afpersing, diefstal met geweld en verkrachting van twee Nederlandse vrouwen op 19 mei. Een van de slachtoffers is een medewerkster van het Openbaar Ministerie (OM). De daders zijn allemaal vrijgesproken van vuurwapenbezit. De minderjarige broer Sherlendo (15) wordt in de jeugd justitiele inrichting geplaatst totdat hij de leeftijd van 21 jaar heeft bereikt. Renny (18) kreeg zes jaar cel en de oudste broer, Eni (22), kreeg negen jaar celstraf opgelegd.

Het Openbaar Ministerie heeft tijdens de behandeling van de zaak op 24 oktober vijftien jaar cel geëist tegen Eni, twaalf jaar tegen Renny en plaatsing van de minderjarige Sherlendo in de jeugdinrichting.

Twee verkrachtingen Eni werd vandaag ook gestraft voor de verkrachting van een andere vrouw op 21 januari.
De vrouw M. verklaarde die dag tegenover de politie dat zij om vijf uur ‘s ochtends bij de bushalte bij Morgenster stond te bellen, toen een man haar plotseling van achteren probeerde te wurgen.
De man trok haar mobiele telefoon uit haar hand, sleurde haar over de grond en bedreigde haar met de dood.
Daarna verkrachtte hij haar.
Vervolgens pakte hij een andere mobiele telefoon uit haar broekzak en rende weg met haar tassen waarin ze onder meer een gouden ketting, een gouden armband en identiteitsbewijs had.
Pas op 9 mei heeft het slachtoffer Eni tijdens een fotoconfrontatie herkend.
Op 29 mei heeft Eni toegegeven de vrouw te hebben beroofd en vervolgens te hebben verkracht.

Een paar maanden na de beroving en verkrachting bij Morgenster, werden twee Nederlandse vrouwen in de Heraweg ontvoerd, beroofd en later bij een verlaten hotel verkracht door Eni en zijn jongere broers.

Het slachtoffer C. (OM-medewerkster) verklaarde dat ze op 19 mei haar vriendin H. naar huis bracht.
C. parkeerde de auto voor haar huis in de Heraweg toen zij plotseling werden verrast door drie mannen.
Een van de mannen stak zijn hand door het open raam en trok aan de tas van H.
Daarna openden de mannen het portier en dwongen beide vrouwen met geweld op de achterbank te gaan liggen.
De daders reden toen naar een verlaten hotel, waar de vrouwen meermalen op brute wijze zijn verkracht.
Vervolgens werden ze gedwongen hun bankpascodes te geven.
De mannen reden met de vrouwen rond en stopten zeker zes keer om geld te pinnen.
Volgens C. heeft ze ongeveer 1500 gulden moeten opnemen.
Vervolgens werden ze ergens achtergelaten.

De daders hebben alle drie toegegeven de vrouwen te hebben ontvoerd, verkracht en beroofd. Volgens de verklaringen was de minderjarige Sherlendo degene die de vrouwen met geweld had gedwongen op de achterbank te gaan liggen.
Rechter Maria Paulides heeft bij het opleggen van de straf ook rekening gehouden met de deskundigenrapporten.

Uit de rapporten van de psychiater en de psycholoog blijkt dat anders dan zijn oudere broers, Sherlendo – gelet op zijn zeer jonge leeftijd, lage intelligentie en emotionele labiliteit (zwakbegaafd) – als verminderd toerekeningsvatbaar dient te worden geacht.

Verder heeft de psychiater opgemerkt dat de broers uit een marginaal gezin afkomstig zijn, waar sprake was van verwaarlozing, alcoholmisbruik en geweld.
De achtergrond van de mannen heeft tot een verstoorde ontwikkeling van de persoonlijkheid geleid.
Voorts hebben ze weinig scholing gehad.

Maar de rechter heeft ook rekening gehouden met de aard en de ernst van de feiten en legde de mannen hoge celstraffen op.
Volgens haar is er hier sprake van een aaneenschakeling van weerzinwekkende handelingen die naar verwachting levenslange trauma’s voor de slachtoffers en hun naasten als gevolg zullen hebben.

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties