27 C
Willemstad
• vrijdag 1 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

PAR officieel om onderhandelingstafel

WILLEMSTAD — Een PAR-delegatie is gisteren voor het eerst aangeschoven bij de partijen PS, Pais en PNP, die bezig zijn een nieuwe regering voor het land Curaçao te vormen. Deze eerste bijeenkomst vond plaats onder leiding van informateur Glenn Camelia. In een verklaring aan de pers stelt de gele partij dat zij om de tafel zijn gegaan om de informateur te helpen tot een regering voor Curaçao te komen dat het volk van het eiland verdient.

De PAR werd gisteren per brief door informateur Camelia uitgenodigd voor het overleg dat later in de middag werd gehouden.
Volgens de PAR betrof het een oriënterend gesprek, waar zij met een ‘open mind’ inging, om zo meer informatie te verkrijgen over welke kant de informateur met het huidige proces op wil.
Voor de vergadering had de PAR al aangegeven met alle partijen te willen praten.
Nu de partij om de tafel zit, zal zij haar best doen om de informateur te helpen om aan de opdracht van de gouverneur te voldoen.
Tijdens de vergadering werden volgens een persverklaring van de gele partij de eerste voorzichtige stappen genomen om formules te vinden waardoor de partijen een nieuwe regering voor Curaçao kunnen vormen.
Er is niet in detail getreden, het was meer een soort kennismakingsbijeenkomst, aldus de PAR.
In de komende dagen zal op verschillende andere aspecten worden ingegaan.

- Advertentie -

De PAR geeft verder aan zich op een constructieve en positieve manier te zullen inzetten om tot een stabiele basis voor een toekomstige regering voor Curaçao te komen.
De PAR zal haar leden tijdens een partijraadbijeenkomst van aanstaande donderdagavond op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen rondom het formatieproces.

Facebook
In het verhaal over de laatste ontwikkelingen rondom het informatieproces dat gisteren in de Amigoe stond is een storende fout opgetreden.
Ten onrechte werd daarin gemeld dat PARvoorzitter Zita Jesus-Leito zich in een of andere vorm zou hebben geuit over een statusupdate op de Facebook- pagina van partijgenote en collega-Statenlid Omayra Leeflang.
Deze strekking klopt niet, aangezien Jesus-Leito zich nooit hierover heeft uitgelaten in haar interview met deze krant.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

PBC | Eilanden lijken te ontsnappen aan ‘storm Bonnie’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eilanden lijken te ontsnappen aan storm Bonnie. Nadat het weersysteem vanochtend met een enorme snelheid richting de eilanden trok, nam de kans op...

PBC | Vermiste man gevonden door drone in Jan Thiel

Persbureau Curacao Securitybedrijf Jan Thiel Security heeft vanmiddag een levenloos lichaam aangetroffen nadat met een drone naar de vermiste Wladimir Wanga werd gezocht. De 44-jarige Curaçaose man werd...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...
- Advertentie -
- Advertentie -