31 C
Willemstad
• vrijdag 14 juni 2024

Democracy now! | Thursday, June 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Een op de vijf inwoners op Aruba is vluchteling of zoekt bescherming

Aruba voert een opmerkelijk lijstje aan van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR: per hoofd van de bevolking huisvest het eiland de meeste vluchtelingen ter wereld. Eén op de vijf...

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...
- Advertisement -spot_img

PAR officieel om onderhandelingstafel

HomeNieuwsPAR officieel om onderhandelingstafel

WILLEMSTAD — Een PAR-delegatie is gisteren voor het eerst aangeschoven bij de partijen PS, Pais en PNP, die bezig zijn een nieuwe regering voor het land Curaçao te vormen. Deze eerste bijeenkomst vond plaats onder leiding van informateur Glenn Camelia. In een verklaring aan de pers stelt de gele partij dat zij om de tafel zijn gegaan om de informateur te helpen tot een regering voor Curaçao te komen dat het volk van het eiland verdient.

De PAR werd gisteren per brief door informateur Camelia uitgenodigd voor het overleg dat later in de middag werd gehouden.
Volgens de PAR betrof het een oriënterend gesprek, waar zij met een ‘open mind’ inging, om zo meer informatie te verkrijgen over welke kant de informateur met het huidige proces op wil.
Voor de vergadering had de PAR al aangegeven met alle partijen te willen praten.
Nu de partij om de tafel zit, zal zij haar best doen om de informateur te helpen om aan de opdracht van de gouverneur te voldoen.
Tijdens de vergadering werden volgens een persverklaring van de gele partij de eerste voorzichtige stappen genomen om formules te vinden waardoor de partijen een nieuwe regering voor Curaçao kunnen vormen.
Er is niet in detail getreden, het was meer een soort kennismakingsbijeenkomst, aldus de PAR.
In de komende dagen zal op verschillende andere aspecten worden ingegaan.

De PAR geeft verder aan zich op een constructieve en positieve manier te zullen inzetten om tot een stabiele basis voor een toekomstige regering voor Curaçao te komen.
De PAR zal haar leden tijdens een partijraadbijeenkomst van aanstaande donderdagavond op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen rondom het formatieproces.

Facebook
In het verhaal over de laatste ontwikkelingen rondom het informatieproces dat gisteren in de Amigoe stond is een storende fout opgetreden.
Ten onrechte werd daarin gemeld dat PARvoorzitter Zita Jesus-Leito zich in een of andere vorm zou hebben geuit over een statusupdate op de Facebook- pagina van partijgenote en collega-Statenlid Omayra Leeflang.
Deze strekking klopt niet, aangezien Jesus-Leito zich nooit hierover heeft uitgelaten in haar interview met deze krant.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties