27 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 23:22

ParadiseFM | Verkeerslichten Schottegatweg uitgevallen

Let op als je vandaag de weg op moet, verschillende verkeerslichten functioneren niet. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant zijn de lichten bij kruispunten uitgevallen. De...

ParadiseFM | In afgelopen maand veel coronapatiënten overleden

In de afgelopen weken is aantal overleden coronapatiënten op Curaçao flink gestegen. Op 21 april waren er 95 mensen overleden, twee weken daarvoor ging het om 58...

Democracy now! | Thursday April 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inflatie Bonaire lager door toeslagen overheid

Consumentengoederen en diensten op Bonaire waren in het eerste kwartaal van dit jaar goedkoper dan een jaar eerder. Dat meldt het Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook...

Nu.cw | Vaccinatiemarathon op Aruba

Op Aruba wordt komende zaterdag en zondag een vaccinatiemarathon gehouden. Het doel is 10.000 burgers hun eerste prik te geven. ,,Vaccineren is een daad van solidariteit en gezamenlijke...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaLuchtvaartnieuws | TUI hervat vanaf juli vluchten naar Curaçao, Aruba en Bonaire

Luchtvaartnieuws | TUI hervat vanaf juli vluchten naar Curaçao, Aruba en Bonaire

Niek Vernooij

Alle passagiers kregen een overnachting aangeboden in het Santa Barbara Resort | Extra

RIJSWIJK – TUI fly vliegt vanaf juli weer naar de ABC-eilanden. Op 2 juli hervat de luchtvaartmaatschappij van reisconcern TUI de vluchten naar Curaçao, op 9 juli gevolgd door Bonaire en op 11 juli door Aruba. De hervatting van de vluchten is mogelijk nu de eilanden weer toegankelijk worden voor Nederlandse vakantiegangers.

De frequentie ligt voorlopig nog wel lager dan normaal. Naar Curaçao vliegt TUI fly in eerste instantie drie keer per week vanaf Schiphol. Bonaire wordt voorlopig met één vlucht per week bediend, terwijl Aruba twee maal per week aangevlogen wordt.

Volgens TUI zijn de eilanden er klaar voor om weer toeristen te ontvangen. Ook hebben de accommodaties maatregelen getroffen om een veilig verblijf te garanderen.

De lokale autoriteiten stellen echter wel een PCR-test verplicht. Deze test dient maximaal 72 uur voor vertrek in Nederland te worden uitgevoerd. Het certificaat van de uitslag, dat aangeeft dat de reiziger negatief getest is, is een voorwaarde om toegang te krijgen tot de eilanden.

TUI biedt deze test net als concurrent Corendon gratis aan alle reizigers aan. Dat geldt ook voor klanten met alleen een vliegticket. Reizigers die deze zomer met TUI naar de Caribische eilanden reizen ontvangen nog nadere informatie over de test.

Twee meter afstand
Reizigers kunnen zich op de eilanden vrij bewegen, maar moeten wel rekening houden met lokale regels. De ‘social distancing’ blijft ook daar van toepassing en dat betekent op de ABC-eilanden dat er twee meter afstand gehouden moet worden.

Voor TUI Nederland zijn de Caribische eilanden van oudsher een belangrijke markt. “TUI heeft een lange reishistorie en goede banden met de eilanden”, zegt Arjan Kers, General Manager TUI Nederland.

“Dit motiveert ons extra om de operatie weer op te starten en ook de lokale economie weer een boost te geven, veel inwoners zijn afhankelijk van toerisme, veel ondernemers zijn goede partners.”

TUI hervat na een maandenlange onderbreking vanaf 1 juli de vakantiereizen binnen Europa. Gevlogen wordt weer naar bestemmingen in onder meer Spanje, Griekenland en Turkije. Lees een uitgebreid interview met Arjan Kers in de eerstvolgende uitgave van Reisbizz Magazine.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

5 reacties

 1. @Ambulant: waar wordt er gesproekn over reizigers? nee, je roeptoetert er wederom naast.
  Je zegt dat hier geen corona is (niet waar) alleen als je het zelf meeneemt.

  Stel, en dit is puur hypothetisch, wij vertrekken samen op vakantie vanuit Nederland naar Curacao.
  Jij hebt corona en ik niet. We liggen samen in bed (hypothetisch, niet vergeten) en 3 dagen later heb ik ook corona.Ben dan toch blij dat ik een reisverzekering (met coronadekking) heb.

  En ja, het is kinderachtig. Maar een andere manier om jou iets aan het verstand te brenen heb ik niet.
  Snap je het nu?

 2. Het is jammer dat Curacao nog steeds niet (officieel) heeft verklaard dat er na 1 juli geen quarantaine eis meer geldt en dat daardoor NL het reisadvies voor Curacao nog niet heeft aangepast, waardoor een NL reisverzekering geen dekking geeft voor Curacao. Hierdoor zijn potentiele reizigers huiverig om nu al te boeken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties