26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 02:37

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAlgemeen nieuwsUpintheSky | Reizigers Corendon Curaçao en Bonaire krijgen gratis coronatest

UpintheSky | Reizigers Corendon Curaçao en Bonaire krijgen gratis coronatest

Corendon | Persbureau Curacao

Corendon-klanten die een reis naar Curaçao of Bonaire hebben geboekt, ontvangen enkele weken voor vertrek een bericht over het maken van een afspraak voor een gratis coronatest. Niet-Corendon-reizigers kunnen zich ook via Corendon laten testen (inclusief een reisdocument), maar betalen daarvoor 89,50 euro.

Test

De test moet twee dagen voor vertrek plaatsvinden en kan ook in het weekend worden afgenomen. De volgende dag ontvangen de klanten per sms en via een app de uitslag. Als het coronavirus niet is aangetroffen, ontvangt de klant het reisdocument dat nodig is om naar de vakantiebestemming te kunnen vertrekken.

Als het virus wel wordt aangetroffen, moet de reis worden geannuleerd en moet de persoon zich melden bij de GGD. Volgens Corendon dekt de annuleringsverzekering de meeste gevallen. Klanten wordt aangeraden hier bij de boeking goed op te letten.

Commercieel

“Sinds 1 juni kan iedereen met corona-gerelateerde klachten zich gratis laten testen bij de GGD. Vakantiegangers kunnen hier uiteraard geen gebruik van maken – tenzij ze klachten hebben – en zijn dus aangewezen op commerciële aanbieders van deze tests”, legt de touroperator uit.

“De kosten daarvan bedragen in de regel €100 tot €180 euro per persoon, inclusief het noodzakelijke reisdocument. Om iedereen in staat te stellen zich voor een redelijke prijs te laten testen, biedt Corendon dezelfde test ook aan voor de speciale prijs van €89,50 (inclusief reisdocument) voor mensen die geen Corendon-vakantie hebben geboekt.”

Coronavrij

Het bedrijf zegt dat dit aanbod geen verband houdt met het eerdere plan voor coronavrije vakanties. Aan dat plan is geen uitvoering gegeven. “Dit initiatief is onze invulling van de testverplichting die landen als Curaçao aan onze klanten opleggen. Hierdoor hoeven zij niet vele honderden euro’s extra uit te geven om op vakantie te kunnen gaan”, zegt Corendon.

Duidelijkheid

Curaçao en Bonaire gaan op 1 juli weer open voor vakantiegangers. “Vandaar dat we nu duidelijkheid willen geven aan onze klanten, ondanks het feit dat de overheden van Curaçao en Bonaire nog maar weinig details bekend hebben gemaakt over de exacte voorwaarden rondom de testverplichting. Zo is nog niet duidelijk of kinderen ook moeten worden getest en hoe lang van tevoren de test uiterlijk moet worden afgenomen. We actualiseren voortdurend de gegevens op onze website”, aldus Corendon.

Bron: Up in the Sky

4 reacties

 1. @ Ericlapas,

  Corendon voert die testen niet zelf uit, ze hebben gewoon een laboratorium in de hand genomen om voor hen die testen te doen. Ze snappen heel goed dat die 179 euro (bij de KLM) een groot obstakel gaat worden voor de reizigers, dus is het beter om een groot aantal testen collectief in te kopen (krijg je immers korting) en vervolgens kun je de vakantiegangers nog een reis aanbieden.
  Goede zet dus.

 2. Niks.
  Is goed koper voor ze. En ze zijn zeker dat die testen er op tijd zijn en goed zijn uitgevoerd. Want anders krijg je geheid gesodemieter net als met die medici die met een hele vlucht terug moesten. Want als er 1 fout is kan het hele vliegtuig terug en dat risico willen ze niet lopen.
  En prima service naar hun klanten toe.
  In NL mag je er echt wel van uit gaan dat een onafhankelijk lab die testen goed uitvoert. Want daar word je wel vervolgd voor fraude. Hier niet of nauwelijks.

 3. Merkwaardig Corendon vliegt de passagiers hier naar toe en mag zelf de passagiers testen, wat is mis met dit plaatje?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties