30 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 13:20

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...

Ingezonden | Curaçao op weg naar een dictatuur?

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertisement -spot_img
HomeEconomieBouw & vastgoedsectorJM | Overheid trekt 300.000 gulden uit voor opknapwerk woningen

JM | Overheid trekt 300.000 gulden uit voor opknapwerk woningen

Door Jericette Moniz

Zowel premier Eugene Rhuggenaath (PAR) als Soaw-minister Hensley Koeiman (MAN) spreken in een statememt van zeer belangrijk werk, gezien een aangename woonomgeving bij de eerste levensbehoeften behoort.

Kabinet Rhuggenaath heeft tien aannemers aangesteld om huizen van gezinnen die in armoede leven, in de wijken Otrobanda, Buena Vista, Bándabou en Montaña, te repareren. De overheid heeft hiervoor 300.000 gulden uitgetrokken.

Doel van dit opknap-project is enerzijds het levensgenot van de gezinnen te vergroten en anderzijds het op gang brengen van de economie, door kleine aannemers aan werk te helpen. De werkzaamheden in de eerste fase omvatten onder andere het vervangen van ramen, deuren, en beschadigd houtwerk alsook pleister- en verfwerk aan de muren en moeten in drie weken af zijn.

Het Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) heeft samen met hulpverleningsinstanties een selectie gemaakt van de woningen die in aanmerking komen voor dit project.

Zowel premier Eugene Rhuggenaath (PAR) als Soaw-minister Hensley Koeiman (MAN) spreken in een statememt van zeer belangrijk werk, gezien een aangename woonomgeving bij de eerste levensbehoeften behoort.

Bron: Facebook Jericette Moniz – Journalistiek & Tekstproductie

18 reacties

 1. @Brian S:

  “300 duizend gedeeld door 10 is 30 duizend per aannemer. Min bouwmateriaal en kosten personeel. Blijft er heel weinig over”

  Opfleuringsproject ter waarde van 300,000.00 over 10 aannemers besteed terwijl het eiland gaat door een economische crisis ?

  Voor een opfleuringsproject ter waarde van 300,000 zou je a day and night verschil moeten zien met wat er nu is. Waar zijn de resultaten aan het eind van de dag ?

  Potje verf schilderen voor 300,000.00 en laat de rest zoals je zegt : “Blijft er heel weinig over”

  Met dit fut-project blijft er meer dan genoeg over en het gaat linea recta in de zakken van de graaiers.

 2. 300 duizend gedeeld door 10 is 30 duizend per aannemer. Min bouwmateriaal en kosten personeel. Blijft er heel weinig over

 3. Haháááá.Rhugge doet nu van alles om in een goede dag te komen.De armen zullen hem weer als een alles lievende man en politicus beschouwen. Hij is een heilige geworden. Ik zie zijn standbeeld binnenkort in de kathedraal van Pietermaai. Mensen branden kaarsjes voor hem, anderen brengen bloemen, weer anderen vragen hem in gebed (met rozenkrans in de hand) om plaats te maken voor de macamba’s die binnenkort hun intrede zullen doen in de regering etc. Maar ja Rhugge my brother, it’s too late to handle. Rhugge voelt de grond onder zijn voeten heet worden, en begint (als een kat) rare sprongen te maken. Tjonge jonge jonge.

 4. Ongeloofelijk…negatief entussen wel niets doen en later verkopen aan een makamba die precies hetzelfde doet. Tupisch. Die gaat Haitianen, Venezolanen enz. en mensen die het geld nodig hebben huren en een kleine bedrag betalen en zijn eigen zak vult. Dat is legale maffia gedrag. Lijkt Nederland wel. Wake up en help.

 5. Er zijn 10 aannemers geselecteerd. En die knappen de huisjes op. Voor een totale som van 300000 nafl. Moet je dan voor ieder projectje een openbare aanbesteding doen? Indien er 1 aannemer de klus zou moeten klaren, dan ja een aanbesteding. Maar in dit geval zijn er 10 die de klus mogen klaren.

 6. Wanneer word het monumentaal Vuurtoren Klein Curaçao ook opgeknapt, Een toeristisch product die al rond 30 jaar niks is gedaan aan onderhoud. Zonde dat CTB met belasting geld het grote Ajax Amsterdam met 1 Miljoen Euro sponsors met een piep klein naam reclame op het shirt die amper meer waarde heeft voor het arme eiland. Zorg eerst dat je een goede product aanbod thuis heeft het mond en mond reclame doe de rest

 7. De aannemer is vast een familielid, vriend of kennis van de ‘elite’. Ik heb denkelijk niets over een ‘aanbesteding’ gelezen.

 8. “De werkzaamheden in de eerste fase omvatten onder andere het vervangen van ramen, deuren, en beschadigd houtwerk alsook pleister- en verfwerk aan de muren en moeten in drie weken af zijn.”
  Misschien had men beter eerst een begroting moeten maken waardoor het totaalbedrag gesplitst werd in loon/soc.lasten en materiaal.
  Waarschijnlijk is dit wel gedaan maar komt niet tot uiting in dit verhaal.
  Is er tevens het aantal mensen gesteld die dit werk moeten uitvoeren? Dit ter voorkoming van vriendjespolitiek.
  Worden de soc.lasten afgedragen?
  Waar moeten deze aannemers aan voldoen? enz.enz.
  Dat er mensen aan het werk kunnen is prima maar bij deze berichten dient de overheid zich aan de regels te houden. Zijn er aanbestedingen gehouden?

 9. Duidelijk is dat prio van Gobierno & Sons B.V. absoluut niet gericht is op solutions voor de economische malaise waarmee het eiland te kampen heeft.

  Prio ligt duidelijk weer eens, voor de zoveelste maal, bij eigen zakken vullen met een totaal onnodig project voor “opknapwerk” tijdens een economische crisis.

  How the hell are they going to resolve a true economic crisis by re-painting old buildings ? It’s not about solutions, it’s about self-enrichment.

 10. Een aannemer die zelf / alleen werkt ? Op Curacao. ?
  Hoeveel mensen(colombianen venezuelanen etc.) gaat die inhuren om het in 3 weken af te krijgen.
  Minimaal 3 en een opzichter.

 11. Mosseljongen bedankt voor de c.q. jouw onderbouwing.

  Echter zonder inhoudelijk (door kabinet) aan te geven wat deze opknapbeurten inhouden, heb IK niks aan (aangezien de foto meer zegt dan de begeleidende tekst).

  Kortom, un man di verf (verf di AVF lanta na awa), is die 250 nafl per uur wel een beetje exorbitant.

 12. 10 familieleden cq vrienden aannemers aangesteld, klus moet in drie weken klaar zijn, dus dat word kassa. Drie honderd duizend gedeeld door 10 is fl 30.000,00 per aannemer maal 10 x 15 werk dagen 150 totaal werkdagen x 8 werk uren = 1200 werkuren = fl 250,00 incl matriaal per uur kassa!!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties