JM | William ‘Junior’ Millerson overleden

Door Jericette Moniz

Millerson (67) was een geliefd persoon.

Statenvoorzitter en voormalig karateka William ‘Junior’ Millerson (PAR) is vanmorgen heengegaan. Hij leed aan kanker en was voor behandeling in Nederland, maar het ziekenhuis kon niets meer voor hem doen.

Millerson (67) was een geliefd persoon. Het gevoel van verlies is groot in de PAR, maar ook bij al zijn collega’s in de sportwereld en het volk. PAR-Statenlid Stephen Walroud zegt dat alleen een wonder Millerson nog had kunnen redden.

“In de laatste fase is hij vooral in familiesfeer goed verzorgd. Vanochtend vroeg informeerde de Statenvoorzitter (Ana Maria Pauletta, red.) mij dat hij is heengegaan. Gone too soon. May he rest in peace”, aldus Walroud desgevraagd.

Bron: Facebook Jericette Moniz – Journalistiek & Tekstproductie

22 Reacties op “JM | William ‘Junior’ Millerson overleden

 1. Walter de Mooy - Aruba

  Wiliam (Junior) overleden.
  Ik las gisteren dat William van ons is heengegaan,. Wij hebben 10 jaar samen getraind in de Nationale ploeg en beschouwde je als een grote vriend, samen hebben wij de eerste grote successen behaald voor het karate, te beginnen bij de WK in Long Beach, Amerika en daarna nog vele keren.
  Ik ben diep bedroefd en je bent veel te vroeg heen gegaan.
  Rust in vrede

 2. John Bash

  @Trui. Men gaat er bij voorbaat vanuit dat de behandeling door svb betaald werd. Inderdaad ik hoef en wil het niet weten. Als iemand een ongeval heeft gekregen of een ernstige ziekte en de persoon krijgt of wil een behandeling methode dan mag dat van mij. En hoe, wie of wat dit betaald wordt is mij een zorg. Of het nu van de zeer hoge svb premie die ikzelf betaal, betaald wordt interesseert mij geen ene bal. Als de persoon er mee geholpen wordt is het gelukkig voor die persoon. Als de persoon er niet mee geholpen wordt, dan is het pech. Mijn eigen standpunt is dat ik mij niet laat behandelen, maar genieten van het leven zolang het nog kan en als het niet meer draaglijk is voor mij, dan wens en wil ik een spruit op een door mijzelf bepaald tijdstip.

 3. Drechi pa bosnan Tur

  @Een paar hier:
  De meneer heet MILLERSON, en geen Williamson. Me dunkt: Enig respect is op zijn plaats…..

 4. Drechi pa bosnan Tur

  @de CP:
  Enige referentie aan Hitler was vroeger verboden, althans toen Black Lion daar nog rondliep. Brian S bedient zich nu hiervan, en het blijft ongestraft. Tja….

 5. Zo vliegt de makamba hater Mac Hitler Cijntje ook met regelmaat naar Nederland voor medische behandelingen.

 6. De Rechtsstaat

  Terwijl wij op dit platform het overlijden van William Millerson aan het verwerken zijn, heb ik begrepen dat vriendin van dit platform, Frequent Flyer Wallé, gisteren de hele dag heeft doorgebracht in een kapsalon. Ook was zij frenetiek aan het bellen met KSE, nl. Raymond Römer, terwille het bespoedigen van het proces.

  Alvast bon bini Alcala.

 7. Tico martina

  Zeer jammer dit te lezen. Hij had niks in de politiek te zoeken maar verder een integer en vriendelijk persoon. Laat dit een eye opener zijn want al decenia lang wordt de Yui di Korsou vergiftigd en ze betalen er grif voor. ‘s ochtend een loempia of wat voor vette troep er is. Elke middag naar de Chino voor een sate ku batata, een fried rice of een kuminda mitar mitar. Daar bovenop een Pop, Miranda etc. ‘savonds nog even langs de Mac, KFC en Burgerking en ‘snachts nog even langs de truck di pan. Gezond en gevarieerd eten doet men al lang niet meer. De meest ranzige troep schrokt men naar binnen. Vandaar het hoge gehalte aan suikerziekte, kanker en wat dies meer. En men weigert te veranderen. Het wordt tijd dat de sloopkogel door alle chinese restaurants, snacks, en vette troep zaak gaat, en dat de truck di pan verschroot worden. In de plaats daarvan wat zaakjes waar alleen gezond voedsel te krijgen is.

 8. John Bash zegt: ‘Particulier verzekerd, SVB, uit eigen zak betalen? Wij zullen het niet weten en het maakt mij geen zak uit.’

  Daar is ie weer, de ‘Ich habe es nicht gewusst mentaliteit van ons orakel.

  John Bash is zelfs nog een graadje erger: er WOLLTE es nicht wissen.

  Het is precies de ‘het maakt mij geen zak uit’ mentaliteit waaraan wij hier ten onder gaan.

 9. De Rechtsstaat

  Met 56 stemmen zou ik het indelen onder de noemer “meeliften op andermans succes”.

 10. Henk Pasman, het overlijden van William Millerson, die maar zo kort heeft kunnen genieten van zijn riante overheidspensioen, is inderdaad triest, zo jong en voor zover ik kan beoordelen integer.

  Omdat William Millerson mij zo integer is is het echter ook en extra triest dat hij bij zijn behandeling bepaalde voordelen leek te genieten die voor Mario Mondi op Seru Papaya niet weggelegd zijn. Het behandeld worden in Nederland, het meevliegen van dr. Bob Pinedo.

  Lei pa un no ta lei pa tur op dit eiland. Ook niet bij de integriteit predikende PAR. Anders maak je mafiameid Stella van Rijn geen voorzitster van de commissie Integriteit en gooi je Sushi Suzy uit de coalitie met haar zelfverrijking in crisistijd.

 11. Henk Pasman

  diep triest dit soort reacties, denk eerst twee keer na als je een reactie wil schrijven op het overlijden van een gekozen statenlid.
  Mijn Condoleance aan de familie en Curaçao.

 12. Knoek-koe

  …”Maar ja….familie C. ….SVB…… Martis…… Niet leuk, wel waar”…

  @Martin bedoelt (waarschijnlijk) met Familie C, familie Cova.
  En met Vakbondsman C: Errol Cova.,

  Martis, je weet wel die van een miljoen per jaar, en dochter van Errol Cova , die zijn al een tijdje, een beetje verliefd op elkaar.

  Daarom kon Er(d)rol Cova waarschijnlijk wél naar het buitenland uitgezonden worden, en Bubu Fiel uit Kanga, die ook elke maand zijn SVB premie betaald én Errols vakbondsinkomen, niet.

 13. John Bash

  Particulier verzekerd, SVB, uit eigen zak betalen? Wij zullen het niet weten en het maakt mij geen zak uit.

 14. In het verleden heeft g schotte toch ook g doran naar Nederland laten gaan. Maar hij heeft hem van tevoren gematst en op de lijst gezet, zodat er veel op mfk werd gestemd, muziek liefhebbers stemmen wel. En onwetend als hij is net als ‘n bv monk rojer thode cordoba cooper, nu ‘n lekker inkomen.

 15. ericlapas

  Darm kanker is moeilijk om vroegtijdig te detecteren zonder een onaangename onderzoek te doen. Meestal is de aanwezigheid van bloed in de ontlasting een reden voor verder onderzoek naar darmkanker maar dat is dan al in een gevorderd stadium.

  Eén van de speerpunten van het WHO is, “improve monitoring, data and information” en daar laat het World Health Organisation een steekje vallen.

  Waarom is er geen data om een link te leggen tussen voeding en bijv. darmkanker.

  In Afrika wordt minder bewerkt voedsel gegeten, in Arabische landen wordt geen varkensvlees gegeten en alcohol gedronken.

 16. Joep Meloen

  @ De rechtstaat,

  De vraag waarom Williamson wel en anderen niet in aanmerking komen voor medische zorg is een terechte vraag.
  Ik gun het niemand te overlijden aan kanker, hoop dat iedereen de beste medische zorg kan en zal krijgen. Maar het belangrijkste woordje in die zin is wel IEDEREEN.
  Het kan niet zo zijn dat we, op het gebied van medische zorg, nog aan discriminatie gaan doen. Kan me nog het geval herinneren van vorig jaar, waar een bekende musicus geld nodig had om naar Colombia af te reizen voor een kankerbehandeling. De SVB weigerde onder het mom van ‘experimentele behandeling’.
  Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat Williamson al in de allerlaatste fase van zijn ziekte was. Terecht dat hij alles blijft proberen, zou ik ook doen, maar dan moeten we dat recht ook aan iedereen gaan geven

 17. Als rasechte KKC reaguurder @Clapas had je al eerder kunnen lezen dat Williamson darmkanker had. Een zeker op C veel voorkomende ziekte waar 1 op de 20 personen in de leeftijd van 50-55 aan overlijden. Maw dikkedarmkk is de tweede meest voorkomende kk soort op Curaçao.
  Niet dat het ertoe doet waaraan, fact is hij is overleden.
  Vandaar ook dat FP het bevolkingsomderzoek gaan starten ter preventie.
  Idd blijft de graag als Williamson geen Williamson was geweest maar een gewone mevrouw if mijnheer of hij dan voor uitzending zou zijn vertrokken.
  Het antw blijft maar even in het midden, voor mij althans.

 18. De Rechtsstaat

  Verbaasd mij iedere keer hoe op dit forum “COME HELL OR SNOW” niks en niemand wordt bespaard.

  Tja die eminentie die het kennelijk zelf niet door had maar binnen één week weer op deze rots terugkeerde.

  Sensei sosega na pas den reino di senpai.

 19. Beste Hoezo; het is niet anders. Wel dus: prominente mensen worden ‘anders’ behandeld. Zo is onlangs vakbondsman dhr. C. nog naar het buitenland uitgezonden voor een behandeling. Buiten de regels om want kon hier gewoon worden behandeld. Maar ja….familie C. ….SVB…… Martis…… Niet leuk, wel waar

 20. Hoezo: de kankerspecialist Bob Pinedo vloog zelfs met hem mee naar Nederland. Denk niet dat Bob Pinedo dat had gedaan bij Annie Onderstand uit Souax.

 21. RIP beste William
  Maar waarom is deze beste man met een uitzichtloze kans op herstel naar Nederlands overgebracht voor een behandeling. Mijn beste vriend had ook een vergevorderd stadium kanker en wilde uitgeonden worden. Dat mocht niet omdat het zinloos was en te duur zou zijn.

  Waarom mag een politieke elite wel en een geeone burger niet de medische zorg krijgen die hij wenst.

 22. ericlapas

  Het verhaal verteld niet of het hier om darm of prostaat kanker gaat. Op zich zijn bepaalde soorten kanker vroeg te detecteren en te behandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *