27 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Lobby tegen leges op gang

HomeMediaLobby tegen leges op gang
Lobby tegen leges op gang
Lobby tegen leges op gang

Willemstad – De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) en Wereldstage Curaçao hopen dat de regering aandacht heeft voor de bezwaren tegen de invoering van leges door de overheid voor vestigings- en stagevergunningen.

,,We hebben ons misnoegen kenbaar gemaakt”, zegt VBCvoorzitter Herman Behr. Hij steunt ook van harte de bezwaren die Wereldstage Curaçao maakt, want jonge stagiaires op het eiland zijn meer dan welkom:

,,Het is gebleken dat er een correlatie is tussen een jonge bevolking en een bruisende economie.”

Directeur Maarten de Jong van Wereldstage heeft nauw contact met de VBC, die de lobby tegen de leges leidt: ,,Zij zijn een krachtige partner van de overheid.”

De aantekening bij de wet is gisteren ingediend en moet nu in behandeling worden genomen. Hoewel De Jong zegt altijd positief te blijven, beseft hij dat het geen kwestie is van dagen voor er iets verandert. Intussen licht Wereldstage de studenten die naar Curaçao komen in over de extra kosten.

,,Het is vooral vervelend voor studenten die geen stagevergoeding krijgen, zoals in de zorg.”

Opmerkelijk vindt De Jong het dat de studenten nog niet echt reageren, maar de mentoren van hogescholen wel. Hij moet daar alle zeilen bijzetten ‘om de kou uit de lucht te halen’. Want met de extra leges op Curaçao zullen de mentoren hun studenten eerder naar bijvoorbeeld Aruba of Sint Maarten sturen, vreest hij.

Consultant Danny van Lierop startte vorige week een petitie op Facebook tegen de leges. Tot nu toe heeft hij ruim tachtig ondersteuningen, maar hij hoopt dat het er duizenden worden. Daarmee zou het een signaal naar de regering zijn dat de kwestie aandacht verdient.

Net als VBC-voorzitter Behr vindt hij het een kwalijke zaak dat er wel extra leges worden geheven, maar dat er geen verbetering van de dienstverlening tegenover staat.

,,Het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn reageert niet op verzoeken en ook Immigratie reageert niet. Ik heb daar bewijzen van. Met de duurdere vergunningen wordt wonen op Curaçao een luxe voor buitenlandse werknemers”, aldus Van Lierop.

Behr noemt de aanwezigheid van buitenlandse werknemers essentieel voor de Curaçaose ondernemingen.

,,Natuurlijk nemen we liever lokale mensen in dienst. Dat is goedkoper en gemakkelijker. Maar buitenlandse werknemers zijn essentieel voor lokale ondernemingen. Zonder de expertise van buitenlanders komt ook de werkgelegenheid van de ‘yu di tera’, de lokale werknemers, in gevaar.”

 

Bron Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties