27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 04:10

Laatste reacties

- Advertentie -

Lobby tegen leges op gang

Lobby tegen leges op gang
Lobby tegen leges op gang

Willemstad – De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) en Wereldstage Curaçao hopen dat de regering aandacht heeft voor de bezwaren tegen de invoering van leges door de overheid voor vestigings- en stagevergunningen.

,,We hebben ons misnoegen kenbaar gemaakt”, zegt VBCvoorzitter Herman Behr. Hij steunt ook van harte de bezwaren die Wereldstage Curaçao maakt, want jonge stagiaires op het eiland zijn meer dan welkom:

,,Het is gebleken dat er een correlatie is tussen een jonge bevolking en een bruisende economie.”

Directeur Maarten de Jong van Wereldstage heeft nauw contact met de VBC, die de lobby tegen de leges leidt: ,,Zij zijn een krachtige partner van de overheid.”

De aantekening bij de wet is gisteren ingediend en moet nu in behandeling worden genomen. Hoewel De Jong zegt altijd positief te blijven, beseft hij dat het geen kwestie is van dagen voor er iets verandert. Intussen licht Wereldstage de studenten die naar Curaçao komen in over de extra kosten.

,,Het is vooral vervelend voor studenten die geen stagevergoeding krijgen, zoals in de zorg.”

- Advertentie -

Opmerkelijk vindt De Jong het dat de studenten nog niet echt reageren, maar de mentoren van hogescholen wel. Hij moet daar alle zeilen bijzetten ‘om de kou uit de lucht te halen’. Want met de extra leges op Curaçao zullen de mentoren hun studenten eerder naar bijvoorbeeld Aruba of Sint Maarten sturen, vreest hij.

Consultant Danny van Lierop startte vorige week een petitie op Facebook tegen de leges. Tot nu toe heeft hij ruim tachtig ondersteuningen, maar hij hoopt dat het er duizenden worden. Daarmee zou het een signaal naar de regering zijn dat de kwestie aandacht verdient.

Net als VBC-voorzitter Behr vindt hij het een kwalijke zaak dat er wel extra leges worden geheven, maar dat er geen verbetering van de dienstverlening tegenover staat.

,,Het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn reageert niet op verzoeken en ook Immigratie reageert niet. Ik heb daar bewijzen van. Met de duurdere vergunningen wordt wonen op Curaçao een luxe voor buitenlandse werknemers”, aldus Van Lierop.

Behr noemt de aanwezigheid van buitenlandse werknemers essentieel voor de Curaçaose ondernemingen.

,,Natuurlijk nemen we liever lokale mensen in dienst. Dat is goedkoper en gemakkelijker. Maar buitenlandse werknemers zijn essentieel voor lokale ondernemingen. Zonder de expertise van buitenlanders komt ook de werkgelegenheid van de ‘yu di tera’, de lokale werknemers, in gevaar.”

- Advertisement -

 

Bron Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -