26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

NU | Klachten over D66-Europarlementariër leiden tot breuk in Europese fractie

HomeLandenArubaNU | Klachten over D66-Europarlementariër leiden tot breuk in Europese fractie
Foto Alexis Haulot

Een integriteitskwestie rond D66-Europarlementariër Samira Rafaela heeft tot een breuk geleid met haar enige partijgenoot in het Europees Parlement, Sophie in ‘t Veld. Medewerkers hebben hun beklag gedaan over machtsmisbruik en pestgedrag door Rafaela.

Daardoor gaan delegatieleider In ‘t Veld en Rafaela elk hun eigen weg, bevestigen bronnen vrijdag na berichtgeving van NRC

Drie voormalige medewerkers van de 33-jarige Rafaela zijn naar de integriteitscommissie van D66 gestapt, maakt NRC op uit vertrouwelijke documenten. Die heeft hun klachten gegrond verklaard.

Rafaela zou het niet eens zijn met de conclusies en dreigt volgens NRC uit de partij te stappen. Zondag zou de tot dusver binnenskamers gehouden kwestie aan de orde komen. De leden praten dan ook over het grensoverschrijdende gedrag door D66-prominent Frans van Drimmelen.

De getroebleerde verstandhouding van Rafaela met enkele van haar medewerkers heeft ook een wig gedreven tussen haar en In ‘t Veld, zeggen ingewijden. De Brusselse veteraan In ‘t Veld hielp Rafaela in 2019 nog om met voorkeursstemmen in het Europees Parlement te geraken, maar het tweetal trok vervolgens nauwelijks samen op.

Rafaela heeft inmiddels de samenwerking officieel opgezegd. Daardoor kunnen de twee bijvoorbeeld geen personeel meer delen en moest een medewerker vertrekken. Rafaela en In ‘t Veld zijn de enige twee leden van de D66-delegatie in het Europees Parlement.

Bron: Nu.nl

12 reacties

 1. Sophie In ‘t Veld die jarenlang vergoedingen ontving voor niet-gemaakte hotelovernachtingen in haar woonplaats Brussel. Het betrof in elk geval tienduizenden euro’s.

  Snap niet dat er zoveel mensen zijn die stemmen op D66.

 2. Zoals gewoonlijk in Knipselkrant commentaren een hoop vinger wijzen, Bekijk deze drie podcasts van financieel onderzoeksjournalist Arno Wellens en David van Ineveld hoe de Nederlandse Politiek met El Capones sterke arm gerund wordt, het stemvolk iets voorleggen maar iets totaal anders doen, zijn sterke arm die mensen verwijderd een functie elders geeft als ze verkeerd doen in zijn ogen, denk aan Wiebes, Ploumen, Buma, Pechthold. Luister maar, misschien helpt het je de dots te verbinden.
  Deel 1 https://www.youtube.com/watch?v=xNl_hHMuhMM&t=4141s
  Deel 2 https://www.youtube.com/watch?v=I68Bw5cdMx4&t=0s
  Deel 3 https://www.youtube.com/watch?v=JVgG-Snrwmg

 3. @Joop van Velzen, blijkbaar heb je toen de aanbesteding gewonnen omdat het stadsdeel alleen naar de goedkoopste offerte heeft gekeken. Van een stadsdeel bestaande uit bijna alleen zwarte politici zou ik verwachten dat de aanbesteding zou zijn gegaan naar die aannemer die ook allochtonen uit de Bijlmer aan het werk zou hebben gezet.

  Jammer dat @John ervoor kiest om persoonlijk te worden, dat verlaagt de discussie. Mij is niet bekend wat Yvonne Wout voor de bewoners van de Bijlmer na de Bijlmerramp gedaan heeft maar wat Eric Nordholt, politiecommissaris tijdens de Bijlmer ramp voor een groot deel van de bewoners daar gedaan heeft zal velen tot in eeuwigheid blijven herinneren.

  Vroeger waren dossiers in Nederland slecht gekoppeld, mensen konden zonder probleem met de identiteit van een ander werken, er werd toen geen verschil gemaakt tussen een identiteitsbewijs en een legitimatiebewijs. Illegalen maakten toen gebruik hiervan om wat geld naar huis voor de familie te sturen.

  Tijdens de Bijlmerramp zijn er veel meer mensen omgekomen dan de officiële cijfer van 43, er woonden toen veel illegalen in de Bijlmer en sommigen zijn gewoon door de vlammenzee gecremeerd.

  Met alle zwarte politici in de gemeenteraad van de Bijlmer en een linkse burgemeester (PVDA), Ed van Thijn was het Eric Nordholt een politiecommissaris en later VVD’er die ervoor pleitte om alle illegalen in de Bijlmer toen een generale pardon te geven. Belangrijke les hieruit, vertrouwt er niet op dat zwarte politici of de hypocriete zogenaamde linkse partijen iets voor de minderbedeelden in de samenleving doen.

  Moet zeggen dat in die periode had je op elke hoek in de Bijlmer een drugsverslaafde en heroïne hoertjes verkochten hun lichaam voor nog geen 5 gulden in de grote garages.

  Later heeft Bijlmer een metamorfose ondergaan, er is veel gesloopt en er is laagbouw en koopwoningen voor in de plaats gekomen maar ook dat ging met een hoge prijs.

  Veel van de bewoners van de Bijlmer hadden grote schulden en moeite om de huur op tijd te betalen, vaak was het in het belang van incassobureaus om hen zoveel mogelijk in de flats te houden en brieven te blijven sturen zodat de schuld blijft oplopen.

  Plotseling werd het beleid veranderd en mensen kregen al na 2 weken een ontruimingsbrief want de woningbouwvereniging moest de flats leeg krijgen om te slopen en moet rond 8000 gulden verhuiskosten betalen dus mensen met huurschuld werden versneld op straat gezet.

  Waar bleef de zwarte politici in de gemeenteraad toen?

  Ook winkeliers kregen het toen moeilijk want er zijn toen rond 9000 mensen uit de Bijlmer verhuisd want het aantal woningen werd drastisch verminderd dus plotseling hadden veel winkeliers geen omzet meer en velen moesten faillissement aanvragen en bleven met grote schulden zitten.

  De stadsvoorzitter was toen Elvira Sweet een zwarte Surinaamse vrouw die vond dat winkeliers met 14 gulden per dag compensatie genoeg moesten nemen.

  @John, ook de metamorfose van de Bijlmer liet een spoor van ellende achter, jammer dat je in je reactie voor een persoonlijke aanval koos, maar ja, als mensen vaak geen dossierkennis hebben worden ze vaak persoonlijk.

 4. In de Bijlmer heb toen met mijn aannemers bedrijf West Nederland nv het voegwerk en metselwerk verricht ik heb toen de hele Gaas Damer meer van dit werk voorzien mooie tijden toen, als je nu een verkeerde scheet laat in de Bijlmer schieten ze je meteen dood.

 5. NB
  Op de valreep nog even.
  Ik denk dat je nog in het verleden leeft. Onder ‘armoede’ in Zuidoost jan he het niet meer over de zwarte bevolking hebben.
  Momenteel rijzen de prijzen van koopwoningen de pan uit, wachtlijsten voor huur woningen gemiddeld 15 jaar. Vrije huur boven dev 1000€.

  M’n zus woont er dus ik ben geheel up to date. Lol.

 6. Laat @ Beste maar weg.

  Naar mijn bescheiden info is Yvonne W gewoon een getrouwde vrouw die veel indruk heeft achtergelaten na de vliegramp.
  Dat kan ik van jou niet zeggen.
  Verder moet me van het hart dat je eigenlijk nooit iets, geen zak, behalve kritiek op alles, voor de bevolking hier noch in de Bijlmer hebt gedaan.
  Behalve je sexistische uitwassen die keurig door de comment polis worden verwijderd.

  Just saying.

 7. Nou beste @John moet zeggen dat mijn kritiek toendertijd niet zo zeer tegen de oud-deelraadslid voor De Groenen in Zuidoost Yvonne Wolthuis was maar meer tegen het idee dat zwarten op zwarten moeten stemmen. Dat ik Yvonne Wolthuis een lesbienne noemde was geen belediging volgens mij.

  Voor zover mij bekend is de Bijlmer het stadsdeel met meer zwarte politici en voor zover bekend heeft de Bijlmer altijd een zwarte stadsdeelvoorzitter gehad.

  Heeft dat iets aan de positie van de zwarten in de Bijlmer verbeterd nee, in de Bijlmer wonen allochtonen in pure armoede. Heel veel alleenstaande moeders verkopen hun lichaam om eten op tafel te krijgen, de sociale dienst waar vaak ook zwarten werken behandeld hen als vuil.

  Denk dat 20 of 30 jaar geleden had Amsterdam een zwarte stadsdeelvoorzitter en nu in 2022 heeft de Bijlmer nog steeds een zwarte
  stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing. Wellicht wordt het tijd dat de Bijlmer een blanke stadsdeelvoorzitter krijgt want onze zwarte broeder en zusters daar zijn niet aan het leven maar aan het overleven.

 8. Rafaela is een nieuwkomer, mede-eilander, what else…maar ik ken Sophie in ‘t Veld als luis in de comfy pels, vechtster voor democratische burgerrechten, privacy en andere good stuff.
  Grensoverschrijdende gedragingen onafhankelijk goed onderzoeken en actie nemen. De zwijnen van de collaboratiekrant, WNL en Ongehoord zullen dit allemaal hoe dan ook zo twisten dat mw. Kaag de Darth Vader van de bunch zal lijken. Den Haag is haar niet waard.

 9. @EClapas

  Hé je gaat nu wel ff de fout in. Slachtoffer rol past jou niet eigenlijk. Ik herinner mij dat je – ik denk een aantal jaren geleden inmiddels – nogal kritiek had op het toenmalige raadslid van de Bijlmer vliegramp omdat jouw perceptie was dat zwarte politici in de Bijlmer graag een veer in hun achterwerk kregen. Dezelfde mevr waar we hier nogal veel van horen van HiMA. Jouw kritiek op haar was niet mis. Weet je nog dat je je afvroeg of zij een man of vrouw was( uiterst sexistisch) maar dat zijn we van jou inmiddels wel gewend.
  Ik kan jouw uitspraken nog wel een keer opzoeken.

  Of je bent bekeerd of het schort je aan het lange termijn geheugen.

  Ik heb idd meer op met in ‘t Veld omdat zij al jaren heeft laten zien hoe het echt moet om je ergens voor in te zetten. Ze heeft ook veel met Omtzigt gedaan toen hij in de monitoring commissie van de raad v Europa zat mbt de mensenrechtenschendingen.
  Samen met in ‘t Veld heeft hij bergen verzet.van mss Samira heb ik niets gevonden wat maar in die richting wijst.
  Overigens ben ik niet ‘wit’ or whatsoever. Wel ‘mixed’ en wars van welke frustratie ook. Lol.

  Kortom: ik heb verder niets meer toe te voegen wat ik eerder heb gepost.

 10. Het verrast mij niet dat @Brian en @John, partij voor Sophie in ‘t Veld kiezen. Heb dat ooit in Nederland aan het begin van mijn carrière ook meegemaakt. Als neger moest je altijd bewijzen en diploma’s hebben terwijl blanke collega’s geen pepernoot van konden. Als iets mis gaat zoeken ze de fout altijd bij de allochtoon, het zal wel aan de cultuurverschillen liggen, is een vaak gehoorde kreet.

  Wij weten intussen allemaal hoe het met de cultuur binnen d66 zit, de ex leider Alexander Pechthold heeft het met alle vrouwen binnen de partij gedaan, getrouwd of niet getrouwd. Kan me voorstellen dat een keurig opgevoede vrouw als Raphaela hier tegen in opstand komt.

 11. D66 is toch wel de (linkse) partij die iedereen aanvalt maar zelf dus veel belangrijke mensen heeft met een zwart verleden. Progresieve manier van regeren?
  En van Samira viel dit wel te verwachten. Rare dame met veel niet onderbouwde populistische uitspraken die zelf mensen intimideert, bedreigt en pest (een echte BLM-er dus)

 12. Ik had sowieso vanaf het begin al m’n twijfels over deze tante. Ze kwam hier om stemmen binnen te halen. Een goede vriend van mij heeft haar op sleeptouw genomen in het gebied Montana st Joris etc.
  Vond het zonde van m’n tijd.

  Mijn waarneming klopte.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties