27 C
Willemstad
• maandag 23 mei 2022 03:06

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Schotte in gesprek met huisbankier

ANP

Oud-premier Gerrit Schotte moet met de Orco Bank in gesprek gaan over de blokkade op zijn persoonlijke rekening. De rechter heeft hen tot 23 mei de tijd gegeven. Schotte riep zijn aanhangers op geld te doneren. De voor corruptie veroordeelde Schotte moet namelijk 1,8 miljoen gulden aan het Openbaar Ministerie betalen.

Dit bedrag zou hij tijdens zijn premierschap onrechtmatig hebben verkregen. Als hij niet met het geld over de brug komt, hangt hem een gevangenisstraf van 3 jaar boven het hoofd. De Orco bank nam maatregelen om de moeilijk verifieerbare stroom van inkomsten te stoppen.

- Advertentie -

Schotte wil dat deze blokkade wordt opgeheven en is daarom een kort geding gestart. De oud-MFK politicus kan nog wel zijn inkomen ontvangen en zijn eigen transacties uitvoeren.

Bron: ParadiseFM

- Advertentie -

Artikel delen

15 reacties

 1. Vanaf welk bedrag heeft de bank meldingsplicht

  Wist jij dat een bank en ook andere instanties een meldingsplicht hebben als je meer dan een bepaald bedrag contant stort? Stel je hebt thuis een heel aardig geldbedrag liggen in een oude sok en je gaat dit contant storten. Dan kun je er vanuit gaan dat als dit bedrag meer is dan 10 mille, de bank meldingsplicht heeft.

  Dat je maximaal 10.000 euro kunt storten is te danken aan de belastingdienst. Die wil zien te voorkomen dat mensen door dergelijke stortingen hun geld witwassen. Stort je meer dan 10.000 euro, dan is de kans aanwezig dat dit geld zwart verdiend is en dat is in ons land verboden.24 feb. 2021

  Link: https://blogovergeldzaken.nl/vanaf-welk-bedrag-heeft-de-bank-meldingsplicht/

 2. su dia a pasa kaba dikon e no ta den piskalat unda e mester ta pa roba pueblo di su sen -i tin e kurashi di pidi e mes un pueblo pa page pe-esei ta pa hende double idiot di dune sen tambe.

 3. Ik had 19 jaar geleden eens een redelijk groot geld bedrag van meer dan 50 duizend mark te goed van een aannemer uit Duitsland en die maakte het via WESTERN UNION naar mij in Curacao op kon het niet in een keer ontvangen moest in (5) keer gedaan worden, later het zelfde mee gemaakt bij de MCB maar ja je went aan alles op deze crim, wat een ellende zeg of dat het geld van de kassier uit eigen zak moest worden betaald. Toen ik nog in Duitsland en in Nederland woonde kreeg ik elke week check’s t/m tachtig ruggen en die kon je bij de bank die de check had uit gegeven zonder moeite innen. Dus ik denk dat de banken hier op Curacrim wel drie keer op hun hoeden zullen zijn om een aparte bankrekening voor Donatie aflossing ontneming regeling zullen openen, er zijn best een paar figuren die genoeg zwart of wit geld hebben en hem ook wel willen helpen alleen die hebben dan ook een zeer grote kans om zelf in het hok terecht te komen voor …………?

 4. Als de Rechter die deze ontnemingszaak in handen heeft Gerrit de Raaf alsnog een beslissing neemt die in tegenspraak en in het nadeel van de bestolen bevolking word in elkaar geflanst is hij ook het zout in de pap niet waard. En @Opmerker je slaat de spijker recht op zijn kop.

 5. Toen Schotte veroordeeld werd, werd door de rechter bepaald dat hij de 1.8mj voor de vastgestelde tijd moest betalen of als dat niet gebeurde moest gaan zitten.
  Nu gaat de rechter marchanderen en zogenaamd uitstel verlenen.
  Beiden hebben tijd genoeg gehad om tot een overeenkomst te komen maar nee, men wacht tot het laatste moment zoals dit op Curaçao gebruikelijk is.
  De man had vandaag in de bak gemoeten! Maar zo gaat men dus met de rechtspraak om. Handjeklap.
  Veroordeeld maar handhaven van de uitspraak is een 2e. Wanneer gaat v.d.Dijs de bak in? Waarschijnlijk nooit! Het vertrouwen in de rechtstaat is aan het wankelen op deze manier.
  Ter voorkoming van “witwassen” heeft m.i. Orco correct gehandeld. Bij cash transacties van grotere bedragen moet men met de billen bloot. Naam, adres, herkomst van het geld dient men op te geven.
  Een bank wil niet graag op de vingers getikt worden door het doen van frauduleuze handelingen waardoor zij hun licentie kunnen verliezen.

 6. Op het allerlaatste moment gaan collecteren, dan veroorzaak je de meeste commotie. Zie hier de werkwijze van onze beroeps charlatan. Hij weet heel goed wat hij doet. Hoe gaat iedereen mij zielig vinden.

 7. De Orco bank heeft de slimme rat door geen kans voor hem en Gerrit Schotte kan het bij ander banken ook wel vergeten, waarom laat hij het geld niet storten op zijn banken in het buitenland !!!

 8. De Orco bank heeft het spelletje wat betreft donatie’s aan Gerrit de Raaf allang door als er geld richting deze 1e oplichter word gestort is die gene die het stort direct in de pitcher en waarschijnlijk ook een beroeps oplichter 1e klas die niet op een normale manier aan zijn dikke bankrekening is gekomen en een pot met zwartgeld heeft ik denk na dit schrijven van domme Gerrit helemaal zijn kansen zijn verspeeld en die genen die nu grote bedragen wil storten denken eerst wel even een paar keer na om dit te doen?? de sloeber met een aov of uitkering krijgen kunnen nog wel 10,00 gulden aan hem besteden en schrijven hun eigen naam op het gegeven geld omdat ze denken dat als Gerrit ooit weer boven Jan is ook weer wat mee kunnen snoepen cq profiteren van zijn geld maar mijn ziens kunnen ze dat wel vergeten.

 9. Schotte is volslagen kansloos in een rechtszaak, Orco heeft het gelijk volledig aan haar zijde, alleen de ratvocaten van Schotte hebben er baat bij.

  Overigens zou de huilie huilie act van Schotte geloofwaardiger zijn als hij in een Kia Picanto reed in plaats van in een peperdure Porsche.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -