27 C
Willemstad
• donderdag 1 december 2022

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, November 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 28 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Grootste sportsbetting 1xBET uit Curaçao toch failliet

Persbureau Curacao | Dick Drayer DEN HAAG – Het grootste online sportbettingsbedrijf 1xBet/1xCorp wordt waarschijnlijk toch failliet verklaard. Dat valt op te maken uit de conclusie van de...

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG advies | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

CC | Rutte does not want to confirm that the Netherlands will make excuses for slavery


THE HAGUE – Prime Minister Mark Rutte today refused to answer questions about the report from RTL Nieuws that the cabinet will apologize for the Dutch role in the slavery past and will earmark 200 million for an ‘awareness campaign’.

The Prime Minister confirmed that the Council of Ministers has made a decision today, but will not make it public until mid-December. This seems to indicate that this will be on December 15, the day on which Queen Juliana signed the Charter for the Kingdom of the Netherlands in the Ridderzaal in 1954 and the Netherlands Antilles and Suriname were no longer a colony of the Netherlands but autonomous countries in the Kingdom. Kingdom Day has never been declared a public holiday.

The first Kingdom concert was held in 2006 at the initiative of the then Minister of Kingdom Relations Alexander Pechtold. The Kingdom then consisted of the Netherlands, Suriname and the Netherlands Antilles. In 2015, the atmosphere between the governments of the Netherlands, Curaçao, Aruba and Sint Maarten had cooled to such an extent that the celebration of Kingdom Day was canceled. As ‘Kingdom Day’ (also known as Statute Day), December 15 has since fallen into oblivion.

Meanwhile, Surinamese circles claim that Rutte, but preferably King Willem-Alexander should make the apologies in Suriname. Others find St. Eustatius more obvious, as the island, as the most profitable asset of the West India Company (WIC), played a crucial role as a transit port in the transatlantic slave trade.

Bron: Curacao Chronicle

Artikel delen

10 reacties

 1. Ecuses voor wat.
  Voor iets dat ze zelf ook hadden gedaan als ze in de positie waren.
  Goh Claps. Jij kan lezen ?
  150 jaar geleden schreven ze dat en jij kan het lezen.
  Kom eens met een bron. Waar ik dat ook kan lezen.
  Even voor het juiste..
  Er vielen naar schatting 695.027 doden en 543.926 gewonden. in de amerikaanse cival war. Die ook slavernij als een van de punten had.
  Maar Chinezen, Aziaten Latinos… zijn heel veel meer. Daar hoor je niks over kleur etc. Discriminatie wel.
  En met alle repect. Ik zie in Africa niet zo veel vooruitgaan. De rest wel maar africa wel veel herrie.
  Ze moeten een keer ophouden.
  En gewoon gaan werken.
  Net als de rest ook deed.
  Gemakzucht.
  Obama was president van de USA.
  Dus kleur is niet de issue.
  State of mind en presentatie wel.

 2. @Joop van Velzen, dat verbaast me niets, ook tijdens de slavernij hadden intelligente zwarten het moeilijk. Als een neger toen betrapt werd op het lezen dan hadden de slavenhouders over, “We are going to whip that nigger to death” of “We are going to give that nigger a good whipping, that will teach him to read”. Wat @Mano hier doet is ook whipping maar dan niet met de zweep maar met de pen.

 3. Laat Nederland al die notoire over de slavernij zeurende nietsnutten een enkeltje Afrika aanbieden, met bij vertrek Nederlands paspoort inleveren.

  Slavernij is 150 jaar geleden, op dit moment wordt heel Nederland geteisterd door aartsluie Antilliaanse criminelen. Kan Pik ‘Paljas’ Pisas daarvoor nu de portemonnee trekken of doen we dat over 150 jaar?

 4. Excuses, waarvoor? dan kunnen wij wel beginnen bij het jaar o toen Kain Abel dood sloeg en dan gaan wij verder naar de 80 jarige oorlog en naar het ubermens Hitler die mijn achter achter familie de gaskamers in stuurde om een wasbeurt te nemen! en zo kan je wel door gaan de hele wereld is zo verrot als peren die van een boom zijn vallen en al voor de helft is opgevreten door curacacrimse ministers en hun F&F/

 5. Als het verleden bepaald wie je bent en hoe je je voelt.
  Wat zal dan na 100 jaar, excuses iets veranderen.
  Als je eroverheen bent. En als je ben wat je zelf maakt.
  Dan zou je zeggen we hebben excuses niet niet meer nodig.
  Als je die excuses wel nodig hebt, beter kijk waarom dat dan zo is.

 6. @ericlapas schreef;
  “De vraag is wanneer staat hier een intelligente neger op die eist dat de kleine groep salon negers hier excuses aan de meerderheid bieden.”

  Hm, het lijkt mij geen vraag meer, maar juist een uitgelezen kans voor ericlapas, (de trotse KKC-neger die erg trots is op het feit dat hij nooit “yes master” heeft hoeven zeggen….) om zijn hoge intelligentie aan te wenden en nu als de wiedeweerga excuses gaat eisen van de salonnegers.(lol)

  En nu volgen enkele (6 stuks) door de jaren heen gemaakte opmerkingen van de trotse neger ericlapas.

  1.)@ericlapas schreef;
  “Zelf ben ik nooit gediscrimineerd of laat ik het zo zeggen, ik heb daar nooit een probleem van gemaakt. Dat komt waarschijnlijk omdat ik een trotse neger ben.”

  2.) @’meneer’ ericlapas schreef;
  “Beste @Jopi, het is jammer dat je het hebt opgegeven. Wij zijn bijna allemaal ooit door één of meer domme blanken in Nederland en op Curaçao gediscrimineerd. Zelf zag ik het vroeger zelf als een uitdaging tegenwoordig spreekt iedereen mij (behalve op dit forum) met meneer aan.”

  3.)@ericlapas schreef;
  “Het lijkt alsof deze Arthur Donker iets tegen de zwarte YDK heeft. Wij zijn voor hem zeker het onderwerp van spot en insinuaties.”

  4.) @ericlapas schreef;
  “Als ik voor mezelf mag spreken, een goede en juiste opleiding heeft mij veel gebracht en dankzij dat ook een goede inkomen. Ik heb zelfs de eer mogen hebben om het beloofde land te mogen zien en ik wil anderen alleen maar stimuleren om dat ook te doen..
  Mijn succes meet ik aan het feit dat deze neger nooit “yes master” heeft hoeven zeggen en daar ben ik ontzettend trots op..”

  @en ik mano denk; (hm, succesneger ericlapas? wow no joke.. (lol)

  5.)@ericlapas schreef;
  “Het lijkt alsof onze gouverneur graag met blanke Nederlanders op de foto wilt pronken.”

  6.)@ericlapas schreef;
  “Heb zelf ooit 2 weken met twee Oekraïense meiden in het plaza hotel verbleven en heb niet het gevoel dat zij zich hebben ingehouden omdat ik zwart ben.”

  Dus beste ericlapas, en zo zou ik nog een tiental dergelijke door jou schriftelijk gedane uitspraken kunnen opduikelen. De een nog stoerder dan de andere. Maar dat gaat me te veel tijd kosten. Zoals ik eerder al schreef is het voor jou een uitgelezen kans om te bewijzen dat jij die intelligente neger bent die excuses van de salonnegers zal eisen. Die rol is je echt op het lijf geschreven.(winki)

 7. Alle bewoners op deze rots zijn verworden tot de slaven van onze regering en bijbehorende kliek die zichzelf schaamteloos verrijken.

 8. Met andere woorden, het gaat om excuses voor wat de Blanken de Zwarten tijdens de slavernij hebben aangedaan. Na excuses komt meestal een herstelbetaling. Heb begrepen dat Nederland bereidt is om miljoenen in een slavernij museum en wat schoolboeken over slavernij te besteden.

  De vraag is wanneer staat hier een intelligente neger op die eist dat de kleine groep salon negers hier excuses aan de meerderheid bieden. Excuses voor het beroven van een groot deel van de bevolking op het recht van een menswaardig bestaan.

 9. Rutte zal met actieve tegenzin die excuses uitspreken. Heb het idee dat heel wat mensen op de eilanden, bij deze discussie, allemaal €uro-tekens in de ogen kregen.
  Grote zilvervloot die richting Cariben zeilt met hopen “reparatie-gelden” is niet in de maak. Not so, Dream on…..
  Schiphol wordt wel in gereedheid gebracht voor de Babylonische exodus, wanneer de MFK eindelijk toegeeft dat de Isla/CPR- bubble gebarsten is: de moneymaker Bullenbaai als overslag-servicecenter weggegeven en de raffinaderij als een sterfhuis-roestbak.

  Greetz from Makati

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -