28 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Trump moet schrijfster E. Jean Carroll 83 miljoen dollar aan schadevergoeding betalen

HomeNieuwsPolitie en JustitieTelegraaf | Trump moet schrijfster E. Jean Carroll 83 miljoen dollar aan...
ANP

WASHINGTON – Donald Trump moet ruim $83 miljoen schadevergoeding betalen aan schrijfster Jean Carroll. Een jury bepaalde vrijdag dat de oud-president het miljoenenbedrag dient op te hoesten wegens laster, nadat hij eerder al was veroordeeld wegens seksueel misbruik en belediging van de vrouw.

 

Het toegewezen bedrag is veel hoger dan de eis van Carroll. Haar advocaat had in de civiele zaak om ‘minstens’ $24 miljoen schadevergoeding gevraagd voor geleden reputatieschade en emotioneel leed en ‘heel veel’ geld als sanctie om te voorkomen dat Trump de vrouw opnieuw zou belasteren. Uiteindelijk besloot de jury dat dit laatste het zwaarst moet wegen en zette daarop een geldbedrag van $65 miljoen, naast $11 miljoen voor reputatieschade en $7,3 miljoen voor emotioneel leed.

Bekijk ook:
Crisis bij Donald en Melania Trump? ’Wéér onderhandeling over huwelijkse voorwaarden’

Trump noemde het vonnis in een reactie ‘totaal belachelijk’. Hij zei in hoger beroep te gaan, noemde de zaak een heksenjacht door politieke tegenstanders en stelde dat zijn grondwettelijke vrijheid van meningsuiting wordt afgepakt. „Dit is niet Amerika”, aldus de oud-president.

In een eerdere rechtszaak was de 77-jarige Trump al veroordeeld tot het betalen van $5 miljoen aan de 80-jarige Carroll. Na dat vonnis stapte de vrouw opnieuw naar de rechtbank voor andere laatdunkende uitspraken van de Republikein. De eerste aanklacht van Carroll was dat Trump haar in de jaren negentig in een pashokje van een warenhuis had verkracht. Hij werd uiteindelijk veroordeeld voor seksueel misbruik.

Bekijk ook:
Vuurwerk in smaadzaak: rechter dreigt Trump uit rechtszaal te verwijderen

De nieuwe rechtszaak draaide om uitspraken van de Republikein uit 2019, toen hij president was. Trump had toen publiekelijk gezegd dat ze aandacht zocht voor de verkoop van haar boek, dat hij de vrouw niet kende, en dat Carroll niet zijn type was.

Trumps advocaat had nu als verdediging aangevoerd dat Carroll geen recht had op schadevergoeding omdat ze ‘actief de aandacht en het commentaar had gezocht’. De jury legde dat volledig terzijde. De uitspraak volgt op een stormachtige dag in de rechtbank in New York, waar Trump woedend de zaal uitbeende tijdens het slotpleidooi van Carroll. De Republikein spreekt alle beschuldigingen tegen, zegt de vrouw niet te kennen en noemt de civiele zaak een heksenjacht.

Volgens Trump maakt de rechtszaak, net als een viertal strafzaken, deel uit van een boosaardig plan van de Democraten om hem te dwarsbomen bij zijn presidentiële ambities. Hij won de twee eerste Republikeinse voorverkiezingen in Iowa en New Hamsphire met overmacht en zou volgens peilingen ook zittend president Joe Biden verslaan in een nieuwe race om het Witte Huis.

Bron: Telegraaf

5 reacties

 1. @Wim, Biden is niet knettergek maar dementerend. Dat komt met mensen van zijn leeftijd.

  Vandaar dat een Nikki Haley (en de Santis) een grote kans zou hebben om hem te verslaan. Echter als we het om Trump hebben dan heb je te maken met ook een gek. En Trump is zeer conversatief. Dat zal waarschijnlijk niet voldoende zijn om Biden te kunnen verslaan. Hij won overigens eerder alleen omdat veel Amerikanen Hillary Clinton echt haten dus mensen stemden meer tegen Hillary dan dat ze voor Trump stemden.

 2. @ Brian S
  In welke werkelijkheid leef je? Het is je nog niet opgevallen dat Biden knetter dement is? Dat net als in veel Europese landen inclusief Nederland men de buik vol heeft van wanbeleid door de linkse elite met hun luchtfietserij en geldverspilling, open grenzen en wanbeleid? Dat het nu zo ver is dat veel mensen denken liever Trump en Wilders dan dit zooitje ….

 3. Lijkt erop dat de Republikeinen met Trump een slechte zet doen. Biden zal wel winnen terwijl Haley en de Santis Biden wel kunnen verslaan.

 4. Mij interesseert slechts hoe deze kwaadaardige narcist reageert op dit vonnis. Hoe zijn psyche hem pijnigt met deze afgang. Verliezen …van een vrouw. Kan hij niet hebben.
  Natuurlijk zal hij zijn advocaten bevelen tot het uiterste te blijven procederen om (maar) niet te hoeven betalen.
  Alweer een overduidelijke manifestatie van zijn zieke geest dat aantoont dat Trump een absoluut gevaarlijk persoon is, zeker nu bij een 2e ronde in het Oval Office.
  A clear and present danger to democracy, mankind, and peaceful coexistence.

 5. En gij denkt dat Trump dat gaat betalen, die vecht door tot dat hij er dood bij neer valt tegen die ne.ker die al met een been in haar kist ligt ze krijgt niks nada noppes van Trump.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties