30 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

DNB | Boete voor trustkantoor Intertrust (Netherlands) wegens onvoldoende cliëntenonderzoek

HomeLandenCuraçaoDNB | Boete voor trustkantoor Intertrust (Netherlands) wegens onvoldoende cliëntenonderzoek

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft op 10 januari 2024 een boete van 2,5 miljoen euro opgelegd aan trustkantoor Intertrust (Netherlands) B.V. (Intertrust). De boete is opgelegd, omdat Intertrust trustdiensten heeft verleend zonder voldoende cliëntenonderzoek uit te voeren.

Overtredingen

Trustkantoren mogen pas een zakelijke relatie aangaan of een trustdienst verlenen nadat cliëntenonderzoek is verricht dat voldoet aan de wettelijke vereisten uit de Wet toezicht trustkantoren 2018 (Wtt 2018).

DNB heeft vastgesteld dat het door Intertrust uitgevoerde cliëntenonderzoek in alle tien onderzochte dossiers niet voldeed aan de vereisten uit de Wtt 2018, terwijl Intertrust wel trustdiensten aan de partijen uit deze onderzochte dossiers is gaan verlenen. Dat is verboden. Daarom heeft DNB voor deze overtredingen een boete aan Intertrust opgelegd.

Voor de door Intertrust begane overtredingen geldt een basisboetebedrag van 2,5 miljoen euro. DNB heeft geen aanleiding gezien dat basisboetebedrag te matigen en heeft een boete van 2,5 miljoen euro aan Intertrust opgelegd.

Poortwachters

De Wtt 2018 beoogt met regulering van de trustsector de integriteit van het financiële stelsel te bevorderen. Trustkantoren fungeren daarbij als poortwachters. Met de voorafgaande en doorlopende controle van hun cliënten leveren zij een belangrijke bijdrage aan het tegengaan van witwassen van geld uit misdrijven en het financieren van terrorisme. Intertrust is tekortgeschoten bij de invulling van de verplichting om gedegen cliëntenonderzoek te verrichten. Daarmee heeft Intertrust de doelstellingen van de Wtt 2018 in gevaar gebracht.

Bezwaar

Belanghebbenden hebben tot zes weken na bekendmaking van het besluit om bezwaar tegen het besluit te maken.

Bron: De Nederlandsche Bank

5 reacties

  1. Wat heeft onze CBCS te maken met Intertrust Netherlands B.V?

    Valt onder 1 group en veel bedrijfsstructuren worden juist gedaan door verschullende Intertrust bedrijven in verschillende landen. Dit is een red flag maar goed de CBCS doet niet aan toezicht…

  2. Zal veel vacatures generen en na goed kwalitatief onderzoek een zeer groot kapitaal opleveren voor de schatkist aan boetes.

    Zijn al veel mensen die daar op de loonlijst staan. net zoals bij de overheid. Probleem is dat ze niet werken en geen toezicht houden.

  3. “Gaat de CBCS zich nu ook de mouwen opstropen??”

    CBCS heeft net een nieuwe huisstijl geintroduceerd, die hebben hier geen tijd voor

  4. Wie zijn de volgenden?? Gaat de CBCS zich nu ook de mouwen opstropen?? Zal veel vacatures generen en na goed kwalitatief onderzoek een zeer groot kapitaal opleveren voor de schatkist aan boetes. In die zin zou dat een goede impuls voor de Curaçaose economie kunnen zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties