29 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

PBC | Zoon Emsley Tromp in VS aangeklaagd voor fraude

HomeLandenCuraçaoPBC | Zoon Emsley Tromp in VS aangeklaagd voor fraude

Persbureau Curacao

MIAMI – De Amerikaanse openbare aanklager in Florida beschuldigt de 37-jarige Evan Daniel Tromp van draadfraude (Wire Fraud) tussen 2017 en 2022.

De Curaçaose Evan is de zoon van de voormalige president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten en was tussen 2010 en 2017 commissaris bij Ennia Investments en Holding. Hij is tevens de directeur van Quanta Capital B.V. en heeft andere betrokkenheden bij verschillende ondernemingen.

Evan wordt ervan beschuldigd een Ponzi-schema te hebben opgezet via zijn verschillende bedrijven: Quanta Capital B.V., Operational and Financial Advisory, LLC, en Quanta Nominee, LLC. Hij beloofde investeerders hoge rendementen door hun geld te investeren in cryptocurrency-mining en handel, met ‘vrijwel geen risico’.

In werkelijkheid gebruikte Evan het geld van nieuwe investeerders om bestaande investeerders uit te betalen en voor persoonlijke uitgaven. Hij had volledige controle over de bankrekeningen van deze bedrijven en maakte vals en frauduleus gebruik van investeerdersfondsen. Ook zijn er meerdere internationale draadtransacties naar zijn bankrekeningen getraceerd die deel uitmaakten van zijn frauduleuze activiteiten.

Bij een veroordeling in Florida zou Evan alle eigendommen, die zijn verkregen uit de opbrengsten van deze fraude, moeten verbeurdverklaren aan de Amerikaanse overheid.

De dagvaarding bevat een gedetailleerde opsomming van de valse beloften en verklaringen die Evan aan investeerders heeft gedaan, evenals een aantal specifieke gevallen van draadtransacties die zijn gebruikt om het Ponzi-schema te faciliteren.

Bron: Persbureau Curacao

4 reacties

 1. @ericlapas schreef 3 weken geleden;
  “Inderdaad het wordt zeker op prijs gesteld, vooral nu ik na een hernia operatie op dat gebied uitgeschakeld ben.”

  Beste ericlapas, ik ervaar het als een klap in mijn virtuele gezicht dat jij, nu ik een beetje sociaal probeer te zijn, doet alsof ik zomaar verzin dat je een hernia operatie hebt ondergaan. Ik heb te doen met je, vandaar ik je sterkte en beterschap toewens. (yes! lol)

 2. @ericlapas schreef;
  “Denk dat journalist Orlando Quales die onlangs de Boeli van Leeuwen prijs heeft gewonnen en ooit door Pa Tromp aan een commissariaat bij de Centrale Bank is, hier geen woorden aan vuil zal maken.”

  Ik vraag me toch nog af wat de ‘intellectuele prestatie van wetenschappelijke diepgang’ die O.Quales geleverd zou hebben inhoudt. Niemand op het forum schijnt het te weten. Is het omdat hij (vanuit Curaçaose norm bezien) een topjournalist is? Het is nogal wat om een intellectuele prestatie te leveren die ook nog van wetenschappelijke diepgang is.
  ericlapas, ik had je beterschap toegewenst. Ik hoop van harte dat je na die ondergane operatie nu weer in topvorm bent. (wink)

 3. Ahhh.. dus het is uitkijken naar een toekomstige uitzending van “American Greed” (MSNBC) voor een uitvoerig relaas in UHD 4K color. Can’t wait!
  Get rich quick…..Ponzi scheme…..oldest trick in the book

 4. De appel valt niet ver van de boom zeggen ze wel. Denk dat journalist Orlando Quales die onlangs de Boeli van Leeuwen prijs heeft gewonnen en ooit door Pa Tromp aan een commissariaat bij de Centrale Bank is, hier geen woorden aan vuil zal maken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties