26 C
Willemstad
• dinsdag 21 maart 2023

Luchtvaartnieuws | Akkoord over onbeperkte vluchten tussen Curaçao en Trinidad & Tobago

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappijen uit Curaçao en Trinidad & Tobago kunnen binnenkort onbeperkte commerciële vluchten tussen elkaars eilanden aanbieden. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over een...

Column Kadushi | Té ongeloofwaardig

Dossier Koninkrijksrelaties “Het eiland is dankzij de bijna altijd schijnende zon, een heerlijk verkoelende passaat en de vijftig tinten blauw gekleurde zee populair bij toeristen die weinig geven...

PBC | Dode na schietpartij bij rotonde Palu Blanku

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een dode en een gewonde door een schietpartij. Dit gebeurde rond 3 uur in de ochtend van 19 maart. Volgens de politie is er...
- Advertentie -

PBC | Politicus Rolando Brison dag na aanhouding weer vrijgelaten

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) op Sint-Maarten heeft bekendgemaakt dat Rolando Brison, een parlementslid dat vrijdag werd gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen...

PBC | Video: Hoe vangt de marine drugs in het Caribisch gebied?

Persbureau Curacao In deze video legt de marine uit hoe drugs worden onderschept in het Caribische gebied. Voor drugssmokkelaars is de Caribische zee de perfecte plek om ongezien...

PBC | Tentoonstelling slavernijverleden van het Rijksmuseum te zien in New York

Persbureau Curacao NEW YORK – Het onderwerp van slavernij is van wereldwijde betekenis. Om die reden heeft de Verenigde Naties (VN) besloten om de tentoonstelling “Slavernij” van het...

Column Youp | Doffe dreun

Lees ik nou dat steeds minder Nederlanders seksueel actief zijn en dat alleen de 70+’ers nog regelmatig vaak van bil gaan? Hebben die oudjes bij die enquête...
- Advertentie -

PBC | Nieuwe verdachte moord De Vries is Curaçaoënaar

Persbureau Curacao

TILBURG – De deze week gearresteerde verdachte in het moordonderzoek van Peter R. de Vries komt uit Curaçao en is eerder betrokken geweest bij dodelijk geweld. Het Algemeen Dagblad schrijft op basis van ‘bronnen dicht bij het onderzoek’ dat het gaat om de 34-jarige Tilburger Ludgardo S.

De man is eerder veroordeeld voor een overval met dodelijke afloop.

De verdenking is dat Ludgardo deel uitmaakte van een criminele organisatie die zich bezig hield met de voorbereiding van de moord op De Vries, in juli 2021. De Curaçaoënaar zou verkenningen hebben uitgevoerd.

Na een verkeerscontrole in 2018, waarbij Ludgardo gepakt werd met een vuurwapen in de auto, volgde een veroordeling tot zes maanden cel. Hij heeft ook nog veroordelingen voor onder meer diefstal en rijden zonder rijbewijs, of met te veel alcohol op, aldus het Algemeen Dagblad.

Belwinkel

Uit onderzoek van Crimesite blijkt dat op 3 december 2011 Ludgardo samen met zijn broer en twee anderen betrokken was bij een dodelijke overval op een belwinkel in Vlaardingen. Ze hadden twee vuurwapens bij zich.

De eigenaar werd mishandeld, en onder meer met de vuurwapens geslagen. Na een worsteling ging een vuurwapen af. De kogel ketste via de grond naar een klant (28) die dodelijk in zijn hoofd werd getroffen terwijl hij aan het Skypen was met zijn verloofde in Macedonië.

Drie verdachten werden veroordeeld voor medeplegen doodslag tot 8 en 9 jaar cel. De vierde verdachte was inmiddels overleden. De officier van justitie had 15 jaar geëist tegen alle drie, aldus Crimesite.

De rechtbank baseerde de straf erop dat de dodelijke kogel afkomstig was uit het vuurwapen dat de overleden overvaller in de hand had, en bepaalde de straf van iedere overvaller apart.

Boechi

Half december is de broer van Ludgardo doodgeschoten bij een benzinepomp in Tilburg. De vermoedelijke schutter meldde zich dezelfde avond bij de politie. Diezelfde middag was in Tilburg de uitvaart geweest van rapper Boechi. Boechi was begin december op Curaçao doodgeschoten.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam. Negen dagen later overleed hij. Er zijn nu acht mannen in voorlopige hechtenis voor de moord op De Vries.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

4 reacties

  1. Ger, ik geef je op veel punten gelijk alleen niet op het punt buiten de poort op straat werken onder geen geding , nee er is binnen de poort ook werk genoeg voor dit soort etters ( kerst kaarten in envelop zetten ) die vaak denken dat ze het beter binnen de poort hebben als buiten de poort, binnen krijgen ze om 7 uur een brood maaltijd, om 12 uur een warme maaltijd en om 18 uur weer een brood maaltijd, buiten lopen zij op straat lopen zij te smeken om een krent en een trekkie aan een sigaret?. Het Hok in deur op slot en een keer per dag een droge boterham met kaas, ik kan het weten!. ( Belasting foutje? gemaakt! ).

  2. Het gaat hier om een recidivist waarvan blijkt dat deze, ondanks vele re-socialisatieprogramma’s in de Nederlandse gevangenis niet te socialiseren is.

    Het is beter om dit soort personen uit de samenleving te verbannen door middel van levenslange opsluiting in de Curaçaose gevangenis.
    Ook dient dit soort personen in dienst gesteld te worden van de gemeenschap door hen, zoals het vroeger hier gebruikelijk was, onderhoudswerkzaamheden te laten doen aan het wegennet, waarbij gedacht moet worden aan het schoonhouden van de bermen en de natuur.

    Klinkt ouderwets maar kaan een adequate straf zijn voor dit soort mensen die geen enkel gevoel hebben voor de samenleving buiten hun eigen voordeel.

    Laat de discussie hier maar starten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -