26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024 04:15

PBC | Instortend gebouw op tijd gestut voor start ‘Gran Marcha’

Persbureau Curacao


WILLEMSTAD – Een gebouw aan de Breedestraat 190 in Otrobanda, dat al enige tijd bekend staat om zijn slechte staat, werd gisteren, net voor de start van de grote carnavalsparade, door de autoriteiten gestut.

Deze noodmaatregel was essentieel om de veiligheid van de duizenden deelnemers en toeschouwers tijdens de ‘Gran Marcha’ die middag te waarborgen.

Naar aanleiding van de verslechterde toestand van het pand, verergerd door de recente hevige regenval, en het potentiële gevaar dat dit vormde voor de openbare veiligheid, hebben overheidsinstanties besloten geen enkel risico te nemen.

Het betreffende deel van de route, lopend van de ingang van het oude ziekenhuis tot aan de Frederikstraat, werd zondagochtend afgezet en publiek werd dringend verzocht dit gebied te vermijden.

Als voorzorgsmaatregel en om eventuele risico’s verder te minimaliseren, werd besloten de muziek tijdens de passage van de grote parade, later op de dag, stil te leggen.

Aansprakelijk

De overheid is aansprakelijkheid bij nalatigheid in gevaarlijke situaties bij publieke evenementen, zo bleek uit een eerder vonnis.

De Curaçaose overheid moest 2,3 miljoen gulden betalen aan een slachtoffer, die tijdens het carnaval van 2014 onder een instortende muur terecht kwam. Als gevolg van het incident raakte het slachtoffer verlamd en is zij nu rolstoelafhankelijk.

De rechter stelde de overheid aansprakelijk omdat die verzaakt had het gebied af te zetten om te voorkomen dat mensen in de buurt van de muur konden komen.

Bron: Persbureau Curacao

6 reacties

 1. Ik lach me rot om de stukken van @Eric. Beter kan niemand onze “schatjes” beschrijven. Vooral die beschrijving van die ene wiens naam rijmt op dushi, maar dat helemaal niet is, eerder een pushi falso.

 2. Ze zeggen, “een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen” maar hier zijn ze nog dommer dan een ezel. Jaren geleden is tijdens carnaval een gebouw ingestort en de slachtoffer een vrouw is voor haar leven invalide gebleven en uiteindelijk kreeg ze na een lijdensweg een miljoen schadevergoeding.

  Het was trouwens een lange weg van veel procederen om die schadevergoeding te krijgen want zowel, Camelia-Römer, Zita Jesus Leito en Balborda vonden dat zij tot een soort 2de rangs negerin hoorde en geen recht heeft op zoveel geld schade vergoeding.

  Het is diezelfde Camelia – Römer die geen probleem had om miljoenen in zaken van Stanley Betrian te stoppen. Wie zegt dat negers onder elkaar niet discrimineren? Zij zijn soms erger dan de blanken.

 3. Als het instortingsgevaar van dit gebouw overduidelijk is
  waarom wordt het dan niet gesloopt?

  Dan kan je half otrabanda slopen.

  Het wachten is op een gekke makamba die weer hier en daar gaat restaureren en die we dan tot persona non grata gaan maken.

 4. Als het instortingsgevaar van dit gebouw overduidelijk is
  waarom wordt het dan niet gesloopt?
  Buiten carnaval om is het instortingsgevaar niet weg en blijft
  het een gevaar voor weggebruikers.

 5. Iedereen die weet het in Forti , maar er gebeurd helemaal niets .
  Behalve kana hunga grandi of misschien wachten ze op een beurs in het buitenland
  Vreemd , heel vreemd .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties