26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PBC | Groot oponthoud tijdens ‘Gran Marcha’ door actie Curaçaose politie

HomeNieuwsComin' upPBC | Groot oponthoud tijdens ‘Gran Marcha’ door actie Curaçaose politie

Persbureau Curacao

Uiteindelijk kon Carnavalsgroep A’legria verder met een nieuwe trekker | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Tijdens de Grote Mars van het Carnaval 2024 in Willemstad ontstond een groot gat tussen de groepen, nadat de politie had ingegrepen vanwege problemen met de trekker van Grupo A’legria Curaçao.

Dit incident leidde tot aanzienlijke vertragingen.

Een hoge politiefunctionaris bevestigde dat er al sinds vrijdag problemen waren met de documentatie van de trekker van Icons. De papieren bleken vals te zijn, wat leidde tot het bevel om de trekker zonder controle in de parade te laten deelnemen.

De eigenaar van Icons had zelfs contact opgenomen met Minister-President Pisas om een regeling te treffen zodat de trekker alsnog deel kon nemen, ondanks de valse papieren. De politie eiste echter dat de wet gelijk toegepast werd als bij andere trekkers, wat tot frustratie leidde bij de eigenaar van Icons.

Wie de eigenaar van de trekker is en verantwoordelijk voor de papieren, is niet duidelijk.

Strenger

Tijdens de Grote Mars bleken de controles veel strenger. Elk voertuig werd gecontroleerd op chassisnummer, wat leidde tot de ontdekking dat het chassisnummer van de trekker van Alegria niet overeenkwam met de documenten. Eerdere parades controleerden enkel de geldigheid van de documentatie.

Gianni Jansen, de vrouw van honkballer Kenley Jansen, die de trekker had gehuurd, uitte haar frustratie over de beslissing van de politie om de trekker niet toe te laten vanwege discrepanties in de chassisnummers.

Ondanks dat de trekker in eerdere parades zonder problemen had deelgenomen, besloot de politie op het laatste moment dat Alegria niet mocht deelnemen.

Jansen verklaarde dat dit de laatste keer was dat hij aan het carnaval deelnam, wijzend op de hoge kosten en beperkingen die de organisatoren van het carnaval op Curaçao ondervinden.

Persverklaring

Grupo A’legria Curaçao gaf een persverklaring uit om duidelijkheid te verschaffen over de vertraging. De groep legde uit dat de trekker was gehuurd van een lokaal bedrijf en dat er een discrepantie was tussen het chassisnummer en de documenten.

De groep benadrukte hun liefde en passie voor het carnaval en hun inzet ondanks de uitdagingen. Ze verzekerden dat ze alle noodzakelijke maatregelen hadden genomen om aan de eisen te voldoen en dat ze, na het oplossen van het probleem, met veel enthousiasme en positiviteit aan de parade hadden deelgenomen.

Dit incident benadrukt de uitdagingen waar de carnavalsgroepen op Curaçao mee te maken krijgen en roept vragen op over de striktheid en timing van de controles door de politie, die de feestelijke stemming van een van de belangrijkste evenementen op het eiland kunnen beïnvloeden.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

18 reacties

 1. Volgens de definitie van Loes is Donald Trump ook een Held. En de Kardashians. Want je bent een held als je goed betaald krijgt. En veel google hits. Jeffrey Epstein. Erg rijk en veel op Google te vinden, Khadaffi ook.

  Gelukkig heeft Loes het niet voor het zeggen.

 2. Ja Brian de bestbetaalde Curaçao sporter ooit. Ja een Curaçao held.

  Kenley Jansen…. 16 miljoen dollar voor een jaar bij de Atlanta Braves alleen. 10 miljoen voor de Boston Red Sox. Geschatte waarde meer dan 50 miljoen dollar.

  Fred je kan niet lezen, Brian vind Kenley geen held..
  Een pleber of plebs is zijn een romeinse gewone man. Maar wel een Romeins burger en dat was toen ook heel wat.

  Kenley Jansen Baseball Als ik zijn naam google 1.700.000 hits.
  Als ik Fred Schiedam of Brian S Curacao , in typ.
  Ahum. Nul niks nada dat maakt je een nul.

  Miljoenen mensen / kinderen zouden met een balletje willen kunnen gooien zoals hij. Ja een held. Want het is niet niks wat hij heeft bereikt. Major leagues baseball reliëf Pitcher een closer. Speelde Dodgers, Atlanta Braves Nu Red Sox.
  Wauw. Ja voor mij een Curaçao held. Maar ja sport helden op Curaçao. “De droevige kampioen.”

  Maar als ik hem en zijn vrouw was dat laat ik al dat Curaçao gedoe vallen. En ga lekker vissen of op familie bezoek beetje barbeknoeien.

  Typisch dorpje Curaçao moeilijk doen over flut dingen die nergens op slaan maar in tussen wel leeg geroofd worden.
  Sukkels.

 3. @Brian: een held?? Rondrijden met een kennelijk gestolen truck, als je je zin niet krijgt de route blokkeren zodat de optocht wordt opgehouden, en denken dat je dat wel even “regelt” met Pik.
  Neen, geen held, maar een plebejer!

 4. @G Greidanus: gelieve je naam bij het inloggen 2 keer met de hoofdletter G te schrijven. Ik moet telkens je posts handmatig goedkeuren.
  Kun je ook bij website “Nu.nl” weghalen?
  Alvast bedankt.

 5. Ik snap de ophef niet, als je gewoon je zaken voor elkaar hebt, kom je niet in de krant.

  Als je de zaken niet voor elkaar hebt, kun je problemen krijgen. Als je bij problemen Pisas gaat bellen, kom je in krant, wat is daar ingewikkeld aan?

  En dan is het kleinzielig om de politie de schuld te geven. Gewoon geen aanleiding voor problemen geven, deden de andere deelnemers ook niet…

  Dus?

 6. De politie kan vervoermiddelen elk moment controleren als het zich op de openbare weg bevindt. De wegen verkeer wet regelt dat. Niks speciaals.

  En als iets niet klopt met een chassisnummer hoeft dat echt niet te betekenen dat t ding is gestolen. Keuring lokaal maakt ook fouten of laat dingen staan. Ik heb diverse voertuigen op naam gehad waar de papieren van het keuring lokaal bij herkeuring plotseling anders waren en je dat niet kon laten aanpassen alleen bij de volgende keuring. Is gedoe. Maar ik heb die papieren niet gezien en krantenverhalen kan je niet geloven.

  Maar er zijn ergere dingen en om daar een main event te stoppen is wel een stevige beslissing. Schrijf een boete uit en zeg regel t. Dat kan met rijbewijs niet bij je en papieren niet bij je normaal ook. Dus waarom nu op strepen staan als dat 364 andere dagen van t jaar op straat ook niet gebeurt.

  Als de truck niet verzekerd is betekend dat nog niet dat je als slachtoffer niet kan verhalen. Je verhaalt altijd op de bestuurder of eigenaar. Is die niet verzekerd dan is dat zijn probleem. Dat dat meer problemen geeft ja. Maar in het geval van Jansen is er wel veel te halen en in de VS is reputatie schade een zware issue.
  Maar ze hadden die truck moeten vervangen/ regelen na de eerste melding. Dat was slimmer geweest want je weet hoe jaloers men is op Curaçao. Jaloezie is een zware factor op t eilandje. En ja er was wel heel duidelijk gemeld er wordt scherper gecontroleerd.

  Ja met zijn tientallen miljoenen dollars kan je veel voor elkaar krijgen. En direct met Pisas bellen. Maar ook betalen als t fout gaat. Dat ze alles doen voor hun groep tja geeft ze ongelijk. En dat dat gaat met emoties. Agossie toch. T zijn hele aardige mensen. Met duidelijke affiniteit voor Curaçao ondanks dat ze veel te groot zijn geworden voor Curaçao. Ook dat zullen ze zich nu realiseren. En dan zal Curaçao altijd meer verliezen. Je kan ze ook steunen. Die guy is een held.
  Vrijwel iedereen op Curaçao houdt zich niet aan regels of probeert ze te buigen.
  En als je geld hebt dan kan dat makkelijker. Laten we nu geen mietje spelen. Het is een klein dorpje meer niet. En iedereen konkelt over elkaar heen. Dan moeten ze maar politici kiezen die integer zijn en de straat op gaan. En regels altijd handhaven. Maar he dat doet ook niemand.

  En Fred hoe is t in België? Daar houd iedereen zich wel netjes aan de regels?
  Veel rode kaarten gehad?

 7. Als de controle is dat de juiste vervoersmiddelen worden gebruikt tijdens de gran marcha dan kan je dat alleen doen op de dag van de gran marcha.
  Precies @Brian.
  De ene dag is er een rooie, de andere dag een witte. Dan moet die toch gecontroleerd worden!!!

 8. @gerrit: opgegeven chassisnummer hoort niet bij kenteken: gestolen voertuig dus!?
  Dus ook: niet verzekerd, als er met dat ding gebeurt tijdens de optocht dan kun je als slachtoffer naar elk geld fluiten!!
  Dit was al dagen eerder geconstateerd, en probleem werd door Grupo Alegria nier opgelost!
  Sterker nog, ze kwamen te laat bij de start, om zo de controlerende instanties onder tijdsdruk te zetten.
  Verhelderend was ook het TV-interview met mw. Jansen, waarin je duidelijk kon horen hoe de mechanismen van corruptie en F & F werken; de fam. Jansen denkt dat ze vanwege hun geld onaantastbaar zijn en wel even met Pisas kunnen bellen om de de politie te “overrulen”. Stof voor het OM om eens na tekijken of hier niet strafbare feiten zijn begaan inzake beïnvloeding van gezagsdragers..
  En Jansen en Alegria een rode kaart geven dat ze voorlopig mert carnaval niet welkom zijn vanwege het in diskrediet brengen van de goede naam van de carnavalsorganisatie en Curacao.

  N.B. en ook een tip aan de organisatie: eis dat deelnemers tenminste 2 uur voor het begin zich met al hun rollend materieel bij het opstelpunt moeten hebben gemeld op straffe van …. (uitsluiting?) .. om alle bevoegde instanties n staat te stellen hun wettelijke controles fatsoenlijk uit te kunnen laten voeren.

 9. Even voor d e goede volgorde orde.
  Je weet van te voren dat ze zouden controleren. En je huurt zelf een truck die niet klopt. Maar controleert dus niks. Wat verzekeringen technisch niet zo slim is. Dan op Vrijdag wordt een probleem geconstateerd. Maar toen kwam er een bevel om verder te gaan zonder dat de papieren klopten.
  Dus ze hadden meer dan een dag om een andere trekker te regelen en die verhuurde aan z.n oren te trekken en aansprakelijk te stellen. Want gaat er iets fout dan is het geheel niet verzekerd, en de kans dat een dronken jodocus onder de wielen valt is niet klein. Niemand zal iets horen of merken niet waar.

  Dan wat je al wist krijg je op zondag dezelfde controles. En ja het klopte nog steeds niet. Goh wat raar. En dan mag het niet verder. Omdat r vast iemand op z.n xx getrapt zal zijn. Maar dan is er wel een andere trekker te regelen en mag je later verder maar je verpest zelf een heel feest.
  Lekker slim.

 10. Dat er een controle plaatsvindt op vrachtauto’s tijdens de start van de grootste optocht van het grootste feest op ons eiland, terwijl er 365 dagen in een jaar zitten om controles uit te voeren is waanzin.

  Als de controle is dat de juiste vervoersmiddelen worden gebruikt tijdens de gran marcha dan kan je dat alleen doen op de dag van de gran marcha.

 11. Regels blindelings volgen, en een doordachte en weloverwogen beslissing nemen in de gegeven situatie, dat is moeilijk op Curaçao. Zeker als je bedenkt dat de rest van het jaar men de boel de boel laat.

 12. Beste mensen, ik ben de eerste die vindt dat er controles dienen te worden gehouden. Dat er een controle plaatsvindt op vrachtauto’s tijdens de start van de grootste optocht van het grootste feest op ons eiland, terwijl er 365 dagen in een jaar zitten om controles uit te voeren is waanzin. Zelfs als de combinaties het hele jaar op stal staan kan ruim van tevoren een controle worden uitgevoerd cq na de mars. Maar nee: lekker de mars verstoren.
  Waarom dat dan ook nu plotseling bij de start van de mars moest moet iedereen zelf maar bedenken.

 13. Dus als een voertuig illegaal de weg op gaat en dit wordt vastgesteld door de politie bellen we met de corrupte pisas die dan even zijn macht misbruik om illegaliteit te tolereren.
  De politie deed haar werk en zo hoort het ook.

  Het echte probleem is dat er corruptie is waardoor deze truck een vals document kreeg. Er zullen nog 100den of duizenden andere voertuigen rondrijden met valse documenten. Waarschijnlijk met goedkeuring van een of andere corrupte minister.

 14. Wat een machtswellustelingen de apen die deze onzin meenden te moeten uithalen. LBO ers die denken wat voor te stellen. Ze zullen wel gefrustreerd zijn geweest omdat ze niet de hele tijd in hun auto met airco konden blijven zitten. Als het voertuig geen remmen oid had gehad kan ik het me voorstellen maar om deze reden:: apengedrag wie de grootste heeft.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties