28 C
Willemstad
• donderdag 6 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

PBC | Curaçao haalt meer belastinggelden op dan voor corona

Persbureau Curacao

| Antilliaans Dagblad

De belastinginkomsten van Curaçao in het eerste kwartaal van dit jaar overtreffen de niveaus van voor de uitbraak van de corona-pandemie. Dat valt op te maken uit de gegevens die zijn vrijgegeven door minister van Financiën, Javier Silvania.

In 2019 werd er bijna 352 miljoen gulden opgehaald in het eerste kwartaal. Dat zakte in 2020 tot net iets meer dan 307 miljoen en daalde in 2021 tot bijna 283 miljoen gulden. Het eerste kwartaal van dit jaar stijgen de inkomsten tot een record van iets meer dan 365 miljoen gulden.

De belastinginkomsten in de maand maart waren dit jaar 158 miljoen gulden. Aanzienlijk meer dan de 100 en 109 miljoen in de coronajaren 2020 en 2021. Maar ook ruim meer dan in het pre-corona jaar 2019, toen nog 134,5 miljoen gulden aan belastingen werd opgehaald.

Nalevingsinitiatieven

Curaçao is vastbesloten om de belastinginkomsten te vergroten door te focussen op verschillende nalevingsinitiatieven en niet door middel van het verhogen van de belastingdruk op de huidige belastingbetalers.

Volgens het ministerie hebben de nieuwe nalevingsinitiatieven die in juni 2021 werden geïnitieerd hun effectiviteit bewezen en zullen in de komende maanden verder worden geïntensiveerd.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. De belastingdienst is in de fik gestoken.
  Sindsdien dien hebben ze eigenlijk geen echt gegevens meer en draaien simulaties. Ze schatten met een computermodel omdat de werkelijke aangiften en data zijn weg.
  Hoelang zal het duren tot een rechter zegt de gegenereerde gesimuleerde aanslagen wijkt af van 2 jaar eerder.
  En dat is onrechtmatig.
  Ja NL ondersteund het maar feitelijk staan ze op drijfzand. En dat weten ze ook.
  Wacht op de eerste rechtszaak.

 2. Er wordt meer belasting geïnd.
  Aan een kant is dat mooi omdat er een gat zat en zit tussen uitgaven en inkomsten.
  Maar in een haperende economie is alles dat je aan belasting binnen haalt, geld dat je uit de economie onttrekt. Belasting inkomsten gaan ten koste van de economie.
  Als je de belasting inkomsten gebruikt voor je economie, door uitkeringen, een sociaal vangnet en gezondheidszorg komt het weer op kort termijn weer terug de economie in.
  Als het voor educatie gebruik wordt wordt de economie, op termijn versterkt.
  Dat laatste gebeurt niet.
  In de gezondheidszorg gaat het grootste deel op aan mismanagement van heden en verleden.
  En een sociaal vangnet is er, nagenoeg, niet.
  Dus de meer opbrengst van belastingen, die volgens mij afkomstig is uit import heffingen en OB, is geld dat uit de lijdende economie getrokken wordt zonder dat de economie op korte of langere termijn beter wordt.
  Je kan er maar trots op zijn.

 3. Heb gehoord dat Silvania in een vergadering in de USA er achter is gekomen dat hij een gebroken pols heeft op gelopen met dat pak papier op tillen.

 4. Volgens de minister zijn de nieuwe nalevingsinitiatieven die het zo hebben verbeterd. En hij is op zoek naar meer initiatieven Laat mij hem een handje helpen. Zo wordt het ook hier tijd om een werkende UBO Register ‘ultimate benificial owner register’ op te stellen, vermelding in deze register van alle werkelijke eigenaren en personen met zeggenschap van alle bedrijven, organisaties,trusts en instellingen die in de Kamer van Koophandel staan ingeschreven verplicht te stellen en natuurlijk ook handhaven. En tweede, zoals econoom Piketty aan de G20 heeft gevraagd, een wereldwijd register van belastingontduikers op te stellen, te beginnen op Curacao met het opstellen van een lokaal register van belastingontduikers die toegevoegd kan worden aan de wereldwijd register. Het zijn namelijk namen van lokale bedrijven op b.v.b. de Panama Papers, Paradise Papers, Offshore Papers, Pandora Papers, waarvan de meeste belastingontduikers en witwassers zijn. Als de minister dit soort initiatieven implementeert, dan zou hij op korte termijn mooie resultaten kunnen boeken die goed zullen zijn voor het vooruitgang van Curacao.

 5. Alles voor de bühne.

  Alleen het basis mandje is hetzelfde gebleven. De rest is enorm in prijs gestegen.

  Pronken met andermans veren wordt straks pek met veren.

 6. Alles voor de bühne.

  Alleen het basis mandje is hetzelfde gebleven. De rest is enorm in prijs gestegen.

  Pronken met andermans veren wordt straks pek met veren.

 7. 15 % meer belastingopbrengsten dan in 2019; is dat als gevolg van inflatie, belasting-/accijnsverhoging of meer import. Cijfermatige onderbouwing dat dit het gevolg is van minder onbenullen bij de Belastingdienst ontbreekt, dus iedereen kan dit als ‘succes’ claimen.

 8. Ja, niet vreemd dat er nu meer wordt opgehaald, tijdens de Corona donderde alles in elkaar, dus dat halen we nu in en noemen dat ineens “meer belasting inkomsten”.

  Daarnaast is er nu de regeling dat de notoire wanbetalers gigantische bedragen cadeau (korting) krijgen als ze de rest maar wel betalen, ook dat noemen ze meer belastinginkomsten. Volksverlakkerij noem ik het.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -