27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 02:12

Laatste reacties

- Advertentie -

PB | Toespraak Gouverneur bij aantreden Kabinet Pisas

Toespraak Gouverneur Lucille George-Wout bij aantreden Kabinet Pisas

WILLEMSTAD – Maandag 14 juni 2021 – Excellenties. Vanaf nu bent u allen minister van alle Curaçaoënaars! U wacht een zware taak.

Maandag 14 juni 2021

Excellenties,

- Advertentie -

Vanaf nu bent u allen minister van alle Curaçaoënaars!

U wacht een zware taak. Want u begint aan de grote opgave om het Land te besturen onder uitzonderlijk lastige omstandigheden. Gelukkig lijkt de Coronacrisis op Curaçao enigszins onder controle, maar dat betekent nog niet dat we ons leven op oude voet kunnen voortzetten. En laten we eerlijk zijn. Velen hadden het vóór de crisis al niet makkelijk.

De stilstand van de economie in het afgelopen jaar heeft vervolgens de sociale en economische achterstand van velen nog verder vergroot. Het zal een zeer grote inspanning vragen om onze economie weer op de rails te krijgen en om onze mensen weer perspectief te bieden. Dat hebben we allemaal nodig.

De sociale noden zijn groot en vragen om acute actie in alle sectoren van de maatschappij; van zorg tot onderwijs; van economie tot infrastructuur; van sociale ontwikkeling tot financiën; en van justitie tot bestuur. Onze samenleving heeft nieuwe impulsen en arrangementen nodig om tot ontwikkeling te komen; en om de beschikbare talenten volledig te benutten. Want dat die talenten er zijn in onze gemeenschap; daar ben ik van overtuigd. Zij moeten een kans krijgen om zich te ontplooien in een veilige en stimulerende maatschappij.

- Advertisement -

Dat vereist samenwerking met alle geledingen en organisaties binnen het land; en ook constructief overleg met onze partners binnen het Koninkrijk. Dat betekent dat we moeten werken aan onderling vertrouwen; zowel binnen Curaçao tussen de politiek en de sociale partners, als tussen de partners binnen het Koninkrijk en internationaal; dat vertrouwen zal moeten groeien; en dat vertrouwen zult u moeten verdienen; op basis van uw inzet en prestaties!

Het is aan u, als Raad van Ministers, om het voortouw te nemen; en om de weg te wijzen uit de crisis. Dat vereist plannen en besluiten die zorgvuldig in samenspraak met alle betrokken partijen worden voorbereid, met inachtneming van de eisen van behoorlijk bestuur en ieders eigen bestuurlijke verantwoordelijkheid; en die plannen en besluiten moeten gebaseerd zijn op een realistische beoordeling van onze situatie en onze mogelijkheden. Dat is de uitdaging waar u voor staat.

Maar u staat er niet alleen voor; waar mogelijk zal ik u daarin steunen. Dat is mijn rol als Gouverneur; om u aan te moedigen en om u van advies te dienen; en -waar nodig- te waarschuwen.

De titel van uw regeerakkoord; Un Gobernashon di Pueblo, pa Pueblo i huntu ku Pueblo di Korsou, Ta pueblo su bùrt! geeft u duidelijk aan waar u de komende vier jaar voor gaat. Hierbij spreek ik de wens uit dat u hier ook naar zult handelen. De burgers van Curaçao rekenen op u!

Bron: persbericht Ministerie van Algemene Zaken en Minister President

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -