25.9 C
Willemstad
• vrijdag 28 januari 2022 12:43

Laatste reacties

- Advertentie -

NU | Nieuwe regering Curaçao aangetreden in ‘moeilijke situatie’

- Advertentie -
Pisas is leider van de door oud-premier Gerrit Schotte opgerichte partij MFK. Zijn opvallende bijnaam dankt hij aan de verbastering van een bijnaam die hij in zijn jeugd van buurtgenoten kreeg omdat hij zo hard kon rennen: Pink Panther.
Op Curaçao is maandag het nieuwe kabinet onder leiding van Gilmar ‘Pik’ Pisas aangetreden. Gouverneur Lucille George-Wout beëdigde zeven nieuwe ministers. Voor de ministerposten Justitie en Economische Ontwikkeling moeten nog personen worden voorgedragen.

George-Wout wenste het nieuwe kabinet, dat bestaat uit de sociaaldemocratische MFK en de christendemocratische PNP, veel succes. Zij benadrukte dat de ministers beginnen in “buitengewoon moeilijke omstandigheden”.

Al voor de coronapandemie hadden veel mensen op Curaçao het al financieel moeilijk, onder meer vanwege het jarenlange gebrek aan economische groei op Curaçao, stelde de gouverneur.

Door de coronacrisis is de situatie voor veel mensen verslechterd. De gouverneur riep de nieuwe regering daarom op haar uiterste best te doen de bestaande problemen snel aan te pakken en daarbij samen te werken op het eiland zelf en binnen het Koninkrijk.

De 49-jarige Pisas was in 2017 enkele maanden interim-premier. De voormalige politieagent keert nu terug als regeringsleider en neemt voorlopig ook het ministerie van Justitie onder zich.

- Advertentie -

Pisas is leider van de door oud-premier Gerrit Schotte opgerichte partij MFK. Zijn opvallende bijnaam dankt hij aan de verbastering van een bijnaam die hij in zijn jeugd van buurtgenoten kreeg omdat hij zo hard kon rennen: Pink Panther.

Bron: NU.nl 

- Advertentie -

Artikel delen

7 reacties

  1. Kabinet Haiti!
    Een rover, een bonnetjesfraudeur, een Blooper, een corrupshong, een dieng dang dong, met een blauw oog.

  2. Pink panther , staat die erom bekent dan dat hij zo hard kan rennen ? Dan zou hij eerder Speedy Gonzalez als bijnaam gehad hebben, bovendien is Pisas niet erg Pink . Als hij nou als puber op elk onbewaakt moment aan zijn piemeltje liep te trekken zou die naam wel te verklaren zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -