28 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024 09:08

ParadiseFM | Parlement praat volgende week over voorstel Calmes om homohuwelijk tegen te gaan

De aanpassing die Statenlid Rennox Calmes wil doen in de Staatsregeling van Curaçao om het homohuwelijk te verbieden, wordt volgende week besproken in een vergadering van de Centrale Commissie van de Staten.

Calmes wil dat alleen een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht wordt toegestaan. Hij noemt het huwelijk tussen man en vrouw een fundamenteel onderdeel van de Curacaose samenleving. Volgens hem zou een hetero-huwelijk bij de normen en waarden horen van het eiland, en van groot belang zijn voor de stabiliteit en cohesie onder mensen. Eerder bepaalde de rechter dat het uitsluiten van het homohuwelijk ingaat tegen het discriminatieverbod.

De Staatsregeling kan alleen aangepast worden als het parlement groen licht geeft voor stemming, waarna tweederde van de Statenleden voor het voorstel moet zijn. Het bespreken van de aanpassing in de Centrale Commissie wordt volgens de Amigoe volgende week woensdag besproken. De vergadering begint om 09.00 uur.

Bron: ParadiseFM

5 reacties

 1. Volgens hem zou een hetero-huwelijk bij de normen en waarden horen van het eiland, en van groot belang zijn voor de stabiliteit en cohesie onder mensen,

  Welke normen en waarden? Overal kinderen maken en er niet voor zorgen. Wellicht kan Calmes beter een opvoedcursus of normen en waarden cursus voor de vele ydk die niet voor zijn eigen kinderen zorgen.

  Hoort streetracen ook onder deze normen en waarden?

 2. Wanneer gaat men eens iets doen tegen oerdomme rotsaap-Parlementariërs die valsheid in geschrifte plegen om nog meer uit de ruif te kunnen vreten en verder niets toevoegen voor Curaçao dan reis- en verblijfskosten.

 3. “Calmes wil dat alleen een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht wordt toegestaan.”
  dus hij wil alleen huwelijken tussen homo’s en lesbo’s?

  Zou mij niets verbazen als die Calmes zelf een geheime nicht is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties