26 C
Willemstad
• maandag 27 maart 2023

PBC | MFK betreurt uitspraken over drugshandel door overheid Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas betreurt de uitspraken van partijgenoot Juniël Carolina over de verkoop van in beslag genomen drugs om de staatskas te spekken. Pias...

Democracy now! | Monday, March 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Grootse komiek van Curaçao, Eligio Melfor overleden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag is Julio Constantino Hermanus overleden. Eligio Melfor, zoals hij beter bekend is, had ernstige gezondheidsproblemen. Met zijn overlijden verliest Curaçao een van...

PBC | Schuldquote Curaçao daalt licht door groei economie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De overheidsschuld van Curaçao bedroeg eind 2022 ruim vier miljard gulden. Dat is 82 procent van wat alle inwoners van Curaçao en bedrijven op...

PBC | Verlichting Koningin Emmabrug ging zaterdag uit in verband met Earth Hour

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag ging de niet essentiële verlichting van de Koningin Emmabrug (Pontjesbrug) een uur uit om stil te staan bij Earth Hour. Wereldwijd deden...

ParadiseFM | Slachtoffer overval aangehouden voor poging tot moord

Een 20-jarige jongen is zaterdag aangehouden voor poging tot moord, nadat hij zelf slachtoffer was van een gewapende overval. De jongen en zijn vriendin hadden via social...
- Advertentie -

NTR | Curaçaos parlementslid met de dood bedreigd vanwege steun aan lhbt’s

PNP-Statenlid Gwendell Mercelina (jr.) zegt aangifte te hebben gedaan van (doods)bedreigingen tegen hem. Die volgen na een interview met nieuwssite 24Ora waarin hij zijn steun uitspreekt voor het openstellen van het huwelijk op Curaçao, zodat lhbt’s ook kunnen trouwen.

Enkele bedreigingen worden door de politie onderzocht. “Ik werd via een onbekend nummer gebeld met de boodschap dat ze me dood gaan schieten. Op sociale media las ik onder meer dat mensen me graag dood zien gaan, ze zeiden dat ik het niet waard was te bestaan”, aldus Mercelina.

Interview
In december heeft het Gerechtshof bepaald dat het huwelijk voor iedereen moet worden opengesteld op Curaçao en Aruba. Hun regeringen hebben daarna besloten om in cassatie te gaan.

Tegenover 24Ora zei Mercelina vorige week dat het aan de Arubaanse regering zelf is om wel of niet door te procederen. “Maar als er sprake is van een discriminerende regeling, dan zal ons Burgerlijk Wetboek uiteindelijk aangepast moeten worden.”

De nieuwssite heeft ook parlementslid Rennox Calmes (Trabou Pa Kòrsou) geïnterviewd, die wel voorstander is van het traditionele huwelijk, tussen alleen een man en een vrouw. “Op de website stonden wij tegenover elkaar. Mensen reageerden heel positief op Rennox.”

Mercelina kreeg daarentegen veel haatreacties. De bedreigingen, die in het bezit zijn van Caribisch Netwerk, liegen er ook niet om. Zoals: “Nos ta bai tira bo, yave” (We gaan je doodschieten, makker) en “Bo no por existi” (Je mag niet bestaan).

Niet de eerste keer bedreiging
Het is niet de eerste keer dat Mercelina wordt bedreigd. Dat gebeurde eerder in verkiezingstijd en recent tijdens een politieke crisis tussen MFK en PNP, waar Mercelina door de MFK-top publiekelijk als vervelende ‘stoker’ werd aangewezen. “Ik heb het ook eerder meegemaakt dat mensen me proberen te vernederen.”

Hij zegt ‘verbaasd’ te zijn over de heftige reacties en bedreigingen die hij nu ontvangt. “Felle kritiek is volgens mij onderdeel van het leven van een politicus. Maar dit gaat te ver. Daarom heb ik aangifte gedaan.”

In eerste instantie wilde Mercelina geen aangifte doen. Maar heeft dat uiteindelijk toch gedaan ‘omdat ik ook niet alleen ben’. “Ik heb mijn familie. Daar moet ik voor zorgen. Ze maken zich zorgen en willen niet dat me iets overkomt. Ik moet hen ook beschermen.”

Volgens het parlementslid heeft hij de indruk dat de autoriteiten de bedreigingen serieus neemt.

‘Ik ga mijn mening niet aanpassen’
“Al heb ik bij sommige mensen een enorme woede aangewakkerd: ik weet dat ik niets verkeerds heb gedaan”, reageert Mercelina. “Ik ga mijn mening ook niet aanpassen.”

In het interview met de Arubaanse nieuwssite benadrukte hij dat er sprake is van scheiding tussen kerk en staat. “Het is mijn werk als volksvertegenwoordiger om de staat te verdedigen. Ik ben een religieus persoon en ben een kind van God en weet dat God liefde is (‘Mi ta Yu di Dios. Dios ta Amor!’). Daarom doe ik ook mijn uitspraken.”

“Ik beschouw me als woordvoerder van de mensen die niet durven of kunnen praten. Dat blijf ik doen”, zegt hij in een reactie tegenover Caribisch Netwerk. “We leven in een democratische rechtstaat, geen dictatuur.”

“Mijn partij PNP moet als christendemocratisch partij ook niet tegen het ‘homohuwelijk’ zijn. Onze oprichter Doktoor (Dr. Moises Frumencio Da Costa Gomez) vocht voor de rechten van iedereen.”

“Maar ik denk soms ook dat sommige mensen de commotie aangrijpen om mij verder te bedreigen, bang te maken, ze willen dat ik daardoor mijn mond houd, ook over andere zaken. Ook over de positie van de (inmiddels opgestapte) MFK-minister Pietersz-Janga, om maar wat te noemen.”

Bron: NTR/CarbischNetwerk

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Bo no por existi, het zal je maar gezegd worden.
  Las gisteren een interview met Caroline van der Plas van de BBB partij. Wat zij allemaal tegen haar hoofd gegooid krijgt, dan begin je je toch echt af te vragen hoe zieker de society nog verder kan worden.

 2. @Watching the Wildlife:
  tsjaja, steekpartijen, schietpartijen, berovingen, fraude, huiselijk geweld…
  “….maar op Curacao kennen de mensen wel waarden en normen.”??????????

 3. Het is ten zeerste onnodig om de kinderen uit de maatschappij verwarde mannen, vrouwen en/of transsexuelen te tonen? In NL misschien normaal, maar op Curacao kennen de mensen wel waarden en normen, hoe gek dat ook mag klinken in de oren van de doelgroepen?

 4. Nou fijn voor hem dat hij ervoor strijdt om van billeklets te gaan met mannen. Heeft ook weer wat aandacht gekregen en de politie en OM kunnen aangifte nummer 10000 door politieke scherstfiguren gaan onderzoeken. Kost een berg, wast een n beetje. Heeft deze pajaso ook maar iets bijgedragen aan het welzijn van Zure Kou trouwens? Krijgt dikbetaald maar is op elke fora druk bezig zijn bedbelangen te verdedigen maar verder niet kunnen betrappen op wat nuttigs

 5. Laten we hopen dat als de politie keihard ingrijpt als het om valse aangifte gaat. Hier op Curaçao is er veel hypocriete als het om homofilie gaat, de Katholieke kerk is tegen homofiele terwijl een groot deel van de priesters homofiel zijn.

  Het zijn vaak de genen die het hardst schreeuwen die juist pap van lusten. De partij TPK en Calmes zeggen tegen het homohuwelijk te zijn, terwijl nr 26 op de lijst van TPK elke nacht het eiland rond cruise op zoek naar mannen voor seks.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -