28 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Luchtvaartnieuws | Curaçao ongekend populair in de winter: 21 procent meer vliegcapaciteit

HomeMediaAlgemeen nieuwsLuchtvaartnieuws | Curaçao ongekend populair in de winter: 21 procent meer vliegcapaciteit
Persbureau Curacao

Curaçao Airport ziet een flinke stijging van de stoelcapaciteit in de winter. Gemiddeld stijgt die met 21 procent ten opzichte van vorig jaar.

Dat is vooral te danken aan KLM, TUI fly en Corendon Dutch Airlines, die samen goed zijn voor 38 procent van alle reizigers op de Caribische luchthaven.

Na Nederland (38 procent) zijn Zuid-Amerika (32 procent), Noord-Amerika (17 procent) en Caribisch Nederland (13 procent) de belangrijkste bronnen van passagiers.

Ten opzichte van vorig jaar stijgt het aantal beschikbare stoelen vanuit Nederland met 45 procent. Dat is te danken aan het feit dat Corendon Dutch Airlines sinds deze maand rechtstreeks met een Airbus A350-900 tussen Schiphol en Curaçao vliegt, TUI fly nu twee keer per dag non-stop en KLM in totaal elf keer per week op de route actief is.

Vanuit de VS is er eveneens groeiende belangstelling voor Curaçao. JetBlue verhoogde het aantal vluchten vanuit New York en Charlotte naar dagelijks, Delta vliegt wekelijks vanuit Atlanta naar het eiland en het Canadese WestJet komt twee keer per week vanuit Toronto langs.

Curaçao Airport telt in het winterseizoen 23 bestemmingen, aangeboden door 19 luchtvaartmaatschappijen.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

6 reacties

 1. @Wim Wouda, Maar als we straks klimaat lockdowns krijgen en CO2 taks op het vliegen is het afgelopen voor Curaçao. De klimaatgekte en het vernietigen van je eigen economie speelt vooral in Nederland. Dus men zal wellicht niet meer vanuit Nederland kunnen vliegen maar gewoon vanuit Weeze, Dusseldorf, Antwerpen, Brussel en Keulen.

  Maar inderdaad dit doordrammen met groen terwijl er geen alternatieven zijn is toch wel opmerkelijk. Las dat in Almere er al geen nieuwe woningen meer kunnen worden gebouwd omdat het netwerk vol zit. DIt naast het linkse beleid om zo veel mogelijk mensen van verre te halen die een woning moeten hebben. Straks iedereen verplicht een elektrische auto die men niet kan opladen en de treinen en bussen zijn ook geen oplossing..

 2. @ Gerrit Als ik vanuit NL een vlucht probeer te boeken als last minut valt het meestal niet mee. Mijn ervaring en van kennissen tot op heden is dat het goed vol zit.
  @ Brian S Nu maar hopen dat de “groenen” ook in NL met de komende verkiezingen flink afgestraft worden met hun klimaat religie. De kosten zijn schrikbarend en de plannen raken kant nog wal. Als dit zo doorgaat zullen ze komende generaties in de armoede storten. Het zal alleen al minimaal 10 jaar duren het stroomnet aan te passen aan deze gekkigheid. Maar als we straks klimaat lockdowns krijgen en CO2 taks op het vliegen is het afgelopen voor Curaçao. Of moet de redding dan komen van het opstarten van Isla en de goksektor …

 3. De bijdrage van de luchtvaart aan de totale CO2-uitstoot door de Nederlandse economie was in 2021 4,5 procent.

  Is dat inclusief de vliegtuigen die gebruik maken van het Nederlands luchtruim?

 4. De bijdrage van de luchtvaart aan de totale CO2-uitstoot door de Nederlandse economie was in 2021 4,5 procent. De CO2-uitstoot door de luchtvaart hangt sterk samen met het aantal vliegbewegingen.

 5. Ongekend populair: zou best kunnen maar als vliegtuigen met 25 of 50% lege stoeltjes vliegen is het een ander verhaal. Ben benieuwd hoe hoog het gemiddelde bezettingspercentage is. Als dat tegen valt zullen we er niets van horen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties