29 C
Willemstad
• vrijdag 3 februari 2023

NTR | Spoedcursus tumba-muziek: Dit zijn de 4 lessen voor prinses Amalia

Eva Breukink Koning Willem-Alexander, koningin Máxima i prinses Amalia zijn op Curaçao. Vrijdagavond wordt er een speciale tumba-avond voor hen georganiseerd op het Brionplein.  Het bezoek van de koninklijke...

CC | Last day of royal visit to Curaçao

WILLEMSTAD - The royal visit will be given a tour of Bandabou on Friday. It is the last day of the visit of King Willem-Alexander, Queen Máxima...

DH | Royals in Willemstad

They were received by Governor Lucille George-Wout, Prime Minister Gilmar Pisas and President of Parliament Charetti America-Francisca, But there was also close contact with bystanders such as while...
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, February 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

NTR | ‘Ik heb hard gerend om koningin Juliana en de koets te zien!’

Oscar van Dam In oktober 1955 brengen koningin Juliana en prins Bernhard een bezoek aan Curaçao. De nu 76-jarige Romuldo Specht kan zich het bezoek nog goed herinneren....

NTR | Tumba-festival 1987: ‘Een dansende prins Willem-Alexander, het was iets magisch’

Oscar van Dam Prinses Amalia brengt haar eerste bezoek uit aan Curaçao. Haar vader, koning Willem-Alexander, maakte in 1987 ‘diepe indruk’ bij de finale van het Tumba-festival. Voor...

DH | Ossie Laville’s family wants autopsy to see cause of death

PHILIPSBURG--The family of the late Ossie Hosea Laville, who died suddenly in police custody one day after he was arrested, wants an autopsy performed on his body...
- Advertentie -

Ingezonden | Curaçao op weg naar een dictatuur?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Glenn Sewrajsing aan het woord.

Beleid van ‘pennywise pound foolish’

Sinds de Covid-19-pandemie begon hebben wereldwijd regeringen hun verantwoordelijkheid min of meer afgeschoven naar teams van epidemiologen. Er is niets tegen adviezen vragen aan deskundigen op bepaald gebied. Echter men dient te beseffen dat deze deskundigen ‘oogkleppen’ op hebben en alleen vanuit hun eigen vakgebied adviseren. Zij houden blijkbaar te weinig of geen rekening met het belang van andere sectoren in een land, hetgeen een verantwoordelijke regering wel dient te doen!

In feite blijkt dat het beleid alleen erop gericht was en is (?) om volle ziekenhuizen te voorkomen en besmette personen voorrang te geven boven alle anderen die ook snel zorg nodig hebben. Daarmee kunnen de leiders toch laten zien hoe medemenselijk ze zijn! Om het volk te bespelen en vooral angst in te boezemen wordt dagelijks bekendgemaakt hoeveel personen er aan Covid- 19 overlijden. Andere zorgbehoevenden zullen stilletjes overlijden door geen of te late zorg en dat wordt straks niet in persconferenties en kranten vermeld.

Iedere keer blijkt dat andere belangen ondergeschikt zijn. De sociaaleconomische problemen stapelen zich steeds verder op, ondernemers die niet open mogen of slechts gedeeltelijk, jongeren die ook hun vrijheid zo hard nodig hebben en velen die hierdoor met psychische problemen kampen. Intussen zijn we een jaar verder en is vaccinatie wereldwijd de enige oplossing om allerlei vrijheidsbeperkende maatregelen te schrappen!

Op Curacao is er intussen al enkele weken door de overheid ruim gelegenheid geboden om te vaccineren. Velen hebben het snel laten doen. Met de 12.000 personen die een bewezen covidbesmetting hebben doorgemaakt zijn er hier reeds 90.000 die intussen antistoffen hebben aangemaakt. Bijna 30.000 hebben al 2 prikken gehad en dan is er ook een onbekend aantal die ook besmet zijn geweest maar niet getest. Daarmee horen we nu tot de landen met een hoge vaccinatiegraad. Het betekent dat indien een persoon die reeds gevaccineerd is besmet mochten raken een zeer lage kans heeft om nog ernstig ziek te worden en in een ziekenhuis moet worden opgenomen. Zie hiervoor intussen ook de feiten uit Israël en Engeland.

En natuurlijk is er ook hier een groep die pertinent weigert zich te vaccineren. Dagelijks melden nu nog maar weinig personen zich voor een eerste prik. De anti-vaxxers hebben hun vrijheid, maar ook de gevaccineerden hebben recht op hun vrijheid! De anti-vaxxers gaan ervan uit dat hun natuurlijke afweer voldoende is tegen het virus. Dat is hun vrije keus en dan hoeft de samenleving hun geen voorrang meer te geven en daarvoor zelfs haar vrijheid in te perken! Er hoeven geen extra ziekenhuisbedden meer aangehouden te worden als zij bij een besmetting toch te ziek worden. Zij horen ook geen voorrang meer te krijgen voor behandeling! Vol is Vol moet het antwoord bij het ziekenhuis dan zijn en zij moeten dan thuis verder gaan uitzieken.

En wil men dan toch nog een alternatief bieden, dan in het oude Sehos enkele bedden apart voor hun vrijhouden. Maar onder geen beding meer in het nieuwe ziekenhuis. Die moet coronavrij blijven en zorg geven aan gevaccineerden die al te lang op de wachtlijst zijn geplaatst! Er is geen enkele reden om nu op Curaçao nog vergaande vrijheidsbeperkende maatregelen aan te houden.

Plachi di dia moet per direct worden afgeschaft en in feite de meeste van de beperkende maatregelen. Er is geen enkele reden meer om winkels, restaurants etc grote beperkingen op te leggen. Tot slot: Onze regeringsleiders met hun OMT zijn in de gelegenheid geweest om als een van de eersten ter wereld te kunnen tonen dat bij het bereiken van een hoge vaccinatiegraad van de bevolking de vrijheden weer teruggegeven kunnen worden aan het volk!

Zij durven dat echter niet te doen en blijven zich verschuilen achter argumenten dat er ‘nog te veel’ personen in het ziekenhuis liggen terwijl de piek fors gedaald is evenals het aantal nieuwe besmettingen. Ze proberen hun besluit nu ook te onderbouwen door te wijzen naar de Indiase variant van het virus dat mogelijk gevaarlijker kan zijn hetgeen tot nu toe niet aangetoond is. Ze wachten liever af wat andere landen (o.a. Nederland!) besluiten wanneer daar een hoge vaccinatiegraad bereikt is.

Het tijdrekken blijkt nu o.a. ook uit het feit dat eerder aangekondigde persconferenties (30 april naar 3 mei en nu weer van 17 mei naar 19 mei). Een zogenoemde tussenevaluatie op 10 mei is om ons zoet te houden. In feite durven zij er niet voor uit te komen dat de anti-vaxxers het nu verder zelf moeten uitzoeken! Het argument dat er te weinig politie zou zijn om op samenkomsten van groepen personen te kunnen controleren is de grootste drogreden.

Dus als er te weinig politiemensen zijn, ook in de toekomst, dan kan een regering besluiten om de vrijheid van de mensen af te nemen. We naderen hiermee een dictatuur! Ons volk mag dit niet accepteren! Er is maar één juiste beslissing voor leiders en hun adviseurs die geen verantwoordelijkheid durven te nemen en dat is wegwezen!!

Glenn Sewrajsing,
Gepensioneerd Klinisch Chemicus/ biochemicus en 35 jaar met toewijding gediend in ons aller Sehos Hospitaal,
Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. Beste lezers,

  Deze discussie moet helaas worden gesloten wegens ontsporing.

  Vriendelijke groeten
  Commentpolis

 2. #Toeske, naast #Babette nomineer ik ook #Loes voor categorie 4, maar zelfs dat is nog veel teveel eer voor eencelligen die de fantasiewereld in hun warhoofd heilig zijn gaan geloven en daar vervolgens ook nog anderen mee lastig blijven vallen.

 3. @ Dvma @John Bash @Fred Schiedam @Pelican @ Roy Rogers @EJA @ Kiko @vul maar in.

  Dit is een platform waar mensen van alle allooi op kunnen posten. Zelfs de volgende categorieën:
  Sub 1. Dom
  Sub 2. Dommer
  Sub 3. Domst
  Sub 4. Dit is een buitencategorie. De lezer mag daar zelf een naam aan toe dichten.

  Het is evident dat de persoon die als eerste op dit artikel reageerde zich kwalificeert voor sub 4 en komt daarom zelfs niet in aanmerking voor toelating in de elite club van ‘Spuit Elven’. Helaas.

 4. Covid overlijden is in veruit de meeste gevallen is een combinatie gevolg overlijden, sterk gerelateerd aan leeftijd en andere aandoeningen.
  Sr. Glenn was de laatste XX jaar hoofd laboratorium Sehos.
  Die weet echt wel waar hij over praat en weet het verschil tussen wat echte gezondheid risico’s zijn en wat een overtrokken buitensporig geldverslindend opgeklopt angst paniekverhaal covid is geworden. Het was er altijd, in 2001 ontdekt met nl variant en al in 2004, was er waarschijnlijk al 10.000 jaar, ook met vaccinaties komen er niet van af net zoals 50 jaar polio niet volledig weg is. En in 20 jaar of zo is variant 853.956 iets anders geworden.
  Als sr. Glenn met percentages mag schrijven over ziek en Curacao.
  Dan wordt iedereen stil hier.

  En dan is, hoe relatief erg het ook, is covid niks in vergelijking tot waar 95% van de andere mensen op Curaçao aan dood gaat.

  Die groep die nu dus meer dan een jaar slechte zorg heeft gekregen en dat met een supermodern state of de art ziekenhuis gevuld met de modernste apparatuur, dat al tijden deels niks doet.

  Ja die mensen die niet willen vaccineren en het niet als risico ziet, is net als die grote groep fastfood zwelgende, anti lope, condoom werende, zuipende, rokende mensen die dat ook niet als risico zien.
  Ja die moeten het gewoon zelf weten.

 5. Babette, meen je echt wat je hebt neergepoot?
  Zo ja, laat onmiddelijk een hersensscan van je kop maken.
  Mischien ben je al besmet met een onbekende virus?

 6. Figuren als deze zich babette noemend persoon, denken alleen aan zich zelf. Egoïsme ten top. Zij staan vooraan, als ze ziek worden, voor een plekje in het ziekehuis. Ze schoppen herrie als iets niet in hun straatje past. Om te kotsen dit soort figuren. Oppakken en opsluiten. Mensen rechten gelden niet voor dit soort figuren.

 7. Onvoorstelbaar dat deze diarrhee van een @Babette reactie nog geplaatst is. Dit gaat m.i. wel erg ver vwb de ‘vrijheid van meningsuiting’.

 8. Voor mij niet echt een vraag. Korsou is al een controlestaat, waar (para)militairen de bewegingsvrijheid van mensen kunnen beperken. Het zou me niets verbazen als Heiko en zijn goonsquad nu niet de smoes van “opruiing” aan het overwegen zijn. Een mondige burger heeft hun selectieve slaapverslaving verstoord.
  Babette dear, best look for something different to suck on. That Kool Aid ain’t helping you none. Feel free to pass this advise on to yer Qanon-pals.

 9. Ik snap niet dat de reactie van Babette geplaatsts is.
  Misschien heeft zij wel gelijk over de reactie dat mensen zich niet willen vaccineren, dat moet een vrijwilligheid blijven.
  Maar om te stellen dat Rutte een satanist is vind ik dat haar reactie verwijderd moet worden.

 10. Beste Glenn,
  Zoals zovelen met u maakt u zich zorgen over de ernstige sociale en economische problemen op Curaçao, en terecht.
  Dit wil niet zeggen dat u voor God kan gaan spelen en uw mening ventileert over de anti~vaxxers die maar in huis moeten uitzieken!
  Dit is nu precies waar de Politieke “leiders” op uit zijn; Verdeel en Heers! En u trapt er met velen anderen in! U als Klinisch Chemicus Biochemicus moet als geen ander weten dat de PCR test die ontwikkelt is door Nobel Prize winner KARY BANKS MULLUS (USA) niet geschikt is voor dit corona virus aangezien dit valse uitkomsten geeft. Dit heeft Kary in een interview bevestigd. U als geen ander zou moeten weten dat inderdaad ons immuunsysteem voldoende afweer geeft tegen deze griep variant en alleen mensen met onderliggend lijden hier heel ziek van kunnen worden en in sommigen gevallen zelfs komen te overlijden. Deze prik die ons zogenaamd zou moeten verlossen van deze hel brengt ons alleen maar dieper in de hel en verdoemenis! U merkt het al, ik ben een anti~vaxxer en wens niet door u betutteld te worden omdat u een biochemicus bent en in het Sehos heeft gewerkt???!!! De Amerikaanse Fauci is een dokter Frankenstein en onze Jaap v. D. is niet veel beter. Ik hoop dat u zich beter laat informeren over het killervirus en over de mensen die achter dit plan staan. Build Back Better, onze premier Rutte wil de eilanden weer re~koloniseren. Deze satanist denkt dat het hem gaat lukken. Deze man wordt binnenkort opgepakt, samen met velen anderen wegens misdaden tegen de menselijkheid! Ik wens u veel gezondheid en gezond verstand toe! Alleen samen krijgen we de Overheid eronder!

Reacties zijn gesloten.

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -