25.6 C
Willemstad
• maandag 6 februari 2023

AntilliaansDagblad | Ook middeninkomens Bonaire recht op energievergoeding

Kralendijk - Huishoudens met een inkomen vanaf 2.033 dollar tot maximaal 3.817 dollar komen vanaf vandaag in aanmerking voor de vergoeding van 1.300 dollar voor de stroomrekening....

AntilliaansDagblad | ‘Verantwoording afleggen over black-out op Aruba’

Oranjestad - De definitieve resultaten van het onderzoek naar de meest recente black-out worden deze week verwacht. Energieminister Glenbert Croes (MEP) zegt toe dat hij dan een...

AntilliaansDagblad | 25 Jaar Fun Miles op Curaçao

Directeur: Meer dan 125.000 actieve kaarthouders Willemstad - ,,Fun Miles heeft meer dan 125.000 actieve kaarthouders en rond de 100 aangesloten partners op vier eilanden. Iedere dag zijn...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Patrouilles leerplicht beperkt

Ook geen controles met gegevens bevolkingsregister Willemstad - De leerplichtafdeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) voert geen patrouilles meer uit om spijbelende jongeren...

AntilliaansDagblad | Steeds meer naar GMN

Onderwijs duurste ministerie, maar dalende trend Willemstad - Er gaat op Curaçao steeds meer overheidsbegrotingsgeld naar Gezondheidzorg en juist steeds minder naar Onderwijs. In de eerste tien jaar na...

Opinie | De grens met Venezuela weer open gooien is grenzeloos dom

George Lichtveld De grens tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Venezuela is reeds bijna vier jaren gesloten geweest nadat de Venezolaanse regering eenzijdig daartoe besloten had om daarmee...

FD | ‘Nederland moet zich meer bemoeien met voormalige Antillen’

Vasco van der Boon Cor de Horde | Financieel Dagblad Nederland moet meer bevoegdheden krijgen om de corruptie in het Caribisch deel van het Koninkrijk — de voormalige...
- Advertentie -

Ingezonden | Brief aan formateur Chester Peterson

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Werknemers CBA Television aan het woord.

17 mei 2021

Aan: formateur Chester Peterson
Via mail

Betreft: Ramon Chong minister

Geachte heer Peterson,

Onlangs werd door coalitiepartij PNP bekend gemaakt dat de voorzitter van die partij, Ramoncito Chong, naar voren is geschoven om in het kabinet Pisas zitting te nemen als minister.

Als werknemers (journalisten, presentatoren, cameramensen en technici) – formeel zijn de dienstverbanden nooit beëindigd – van CBA Television (Master Media Management), waar de heer Chong verantwoordelijk voor was, willen wij u onze bezorgdheid overbrengen in het belang van Curaçao. U als formateur bent verantwoordelijk voor een regering met integere bewindslieden. 
 
De heer Chong heeft gedurende zijn loopbaan vele brokken gemaakt, waaronder zijn veroordeling voor corruptie als gedeputeerde. Alleen om die reden al kan en mag de heer Chong geen minister worden. 

Als klapstuk is daar het debacle CBA Television. Chong was eigenaar van het tv-station, maar zorgde via juridische constructies en stromannen ervoor dat hij formeel niet aansprakelijk was. Hij was tenslotte ambtenaar op het ministerie van Economische Ontwikkeling waarbij het niet toegestaan is nevenfuncties te hebben. Op zich al een dubieuze handelwijze. 

Onder Ramon Chong ging het in 2019 bergafwaarts met het tv-station waarna de inboedel door de Belastingdienst werd geveild. Sociale premies werden niet afgedragen, belasting werd niet voldaan. Allemaal als gevolg van het niet betalen van de lonen/bedragen waarop wij op grond van de overeenkomsten met CBA/Chong recht hadden. In totaal voor een geschat bedrag van ANG 150.000,-, maar waarschijnlijk vele malen meer meer. 

Tevens liet Chong meerdere verhuurders achter met hoge huurschulden. De verhalen van werknemers van CBA Television zijn schrijnend. Tot op heden zijn er werknemers met schulden, beslagen en zijn er zelfs waarvan hun huizen door de bank zijn geveild. Duidelijk is in ieder geval dat Chong bij SVB en Belastingdienst hoge schulden heeft uitstaan die in ieder geval betaald zullen moeten worden, wil hij überhaupt kans maken minister te worden.

Wellicht zegt u als advocaat dat wij gerechtelijke stappen hadden moeten nemen. Helaas is dit niet mogelijk aangezien niets op naam van de sluwe Chong staat. Daarnaast is CBA Television nooit formeel failliet verklaard door Chong of iemand anders waardoor we zelfs geen recht hebben op cessantia. Gezien de rechtstreekse lijn die Chong heeft met de directeur van SVB, zou het een peulenschil voor Chong moeten zijn om alles op een rechtvaardige manier af te handelen. Chong weet de wegen te bewandelen aangezien het niet de eerste keer is dat onder zijn leiding een bedrijf failliet gaat. 

Wij zijn als werknemers de afgelopen twee jaar stil gebleven, ervan uitgaande dat Chong uiteindelijk zijn verantwoordelijkheid zou nemen. Niets is minder waar. Nu bekend is dat Chong, die alleen maar aan eigen gewin denkt en velen in de problemen heeft gebracht en her en der schulden heeft gemaakt, een ministerspost gaat vervullen, kunnen we niet langer stil blijven. De bevolking van Curaçao moet weten met wie ze te maken hebben.

Als mediamensen hebben wij de afgelopen jaren verslag gedaan van misstanden en doen wij een beroep op u als formateur om een stokje te steken voor de misstand Chong als minister te laten benoemen. Met een strafblad, uitstaande schulden bij SVB, Belastingdienst, verhuurders en werknemers kan Chong onmogelijk minister worden. Integriteit is voorwaarde nummer één om minister te worden en dat ontbeert Chong. Hij heeft gefaald als leider van een bedrijf van 30 mensen, onmogelijk kunnen we accepteren dat Chong één van de leiders van dit land met 160.000 mensen wordt. We zullen dan ook alles wat binnen ons bereik ligt, doen om dit te voorkomen en we hopen van harte op uw medewerking.

Graag zouden we uw zienswijze hierover vernemen. We zijn bereid in een persoonlijk gesprek bovenstaande toe te lichten.

Met de meeste hoogachting,

Werknemers CBA Television

Ulrich Leonora (contactpersoon, tel. +599 9 512 5461)
Wendell Martis
Quido Tecla
Surelma Miguel
Elton Paulina
Rick Hart
Merietza Haakmat
Pipo Villasmil

Verzonden per email op 17 mei 2021.

Artikel delen

5 reacties

  1. Helaas met Mimi weigerde het OM stappen te ondernemen en hier het resultaat.
    Braam, Cooper en Chong kunnen onmogelijk door de screening komen.

  2. Nee hij is zeker niet de enige. Cooper kwam de laatste keer in het eerste kortstondige kabinet Pisas niet door de screening. Braam is veroordeeld voor ontucht, maar wordt, en hoe verzin je het, voorgedragen voor de post minister van Justitie.

    Maar ja, wat wil je met zo’n formateur die het liefs een streep trekt door de screeningswet en meer bezig is om zijn eigen KFO agenda door te drukken. Integriteit en good governance zijn vooral niet van belang. We gaan het beleven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -