27 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 00:49

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Nieuwe brandweerwagens voor St Maarten

Premier: Responscapaciteit zal aanzienlijk verbeteren

Philipsburg – De brandweer van Sint Maarten heeft deze week tijdens een ceremonie in het Fire and Ambulance Building drie op maat gemaakte brandweerwagens onthuld. De voertuigen zijn uitgerust met de nieuwste apparatuur en ontworpen met de unieke kenmerken van het land in gedachten.

De recent geleverde brandweerwagens zullen naar verwachting de reactiesnelheid van de brandweer van Sint Maarten bij diverse noodsituaties aanzienlijk verbeteren.

Ruim een jaar geleden zaten functionarissen van de brandweer van Sint Maarten aan de tekentafel met het projectteam van het National Recovery Program Bureau (NRPB) om brandweerwagens te bedenken en ontwerpen die geschikt waren voor de behoeften van het land. De voertuigen moesten efficiënt kunnen manoeuvreren in krappe ruimtes en in heuvelachtige omgeving kunnen opereren.

Na dit proces werd Rosenbauer – een van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten van brandweervoertuigen en brandweeruitrusting – geselecteerd om de brandweerwagens te bouwen en van uitrustint te voorzien. Dit in Oostenrijk gevestigde bedrijf levert ook de meeste brandweervoertuigen en -uitrusting aan de andere eilanden van Caribisch Nederland.

- Advertentie -

Rosenbauer voltooide de brandweerwagens eerder dit jaar en een kleine delegatie van de brandweer van Sint Maarten bracht in mei 2021 een bezoek aan Oostenrijk om de voertuigen te inspecteren en ervoor te zorgen dat ze aan de eerder uiteengezette specificaties voldeden. De delegatie kreeg ook training over het gebruik en onderhoud van de voertuigen.

De brandweerwagens zijn na het passeren van de keuring vanuit Oostenrijk verscheept en arriveerden in augustus 2021 op Sint Maarten.

De onthullingsceremonie eerder deze week werd bijgewoond door premier Silveria Jacobs, NRPB-directeur Claret Connor, Nederlandse vertegenwoordiger op Sint Maarten Chris Johnson, lid van de stuurgroep van het Sint Maarten Trustfonds Marcel Gumbs, vertegenwoordigers van fabrikant Rosenbauer, personeel van de brandweer van Sint Maarten, ambtenaren van de Franse brandweer van Sint Maarten en de reddings- en brandweerdienst van de Princess Juliana International Airport (PJIA).

Na toespraken van premier Jacobs, NRPB-directeur Connor, Nederlandse vertegenwoordiger Johnson en brandweercommandant en nationaal rampencoördinator Clive Richardson, heeft de brandweer van Sint Maarten de nieuwe brandweerwagens officieel onthuld.

- Advertisement -

De brandweer van Sint Maarten elk van de nieuwe voertuigen vernoemd naar een van haar gepensioneerde collega’s – voormalig brandweercommandant Winston Salomon en brandweerlieden Hilton G. Wilson en Godfrey ‘Gollie’ Brooks. Voormalig brandweercommandant Salomon had de eer om de brandweerwagen te onthullen die zijn naam draagt, terwijl de families van wijlen Wilson en Brooks hetzelfde deden voor de andere twee voertuigen.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | VS scherpt regels aan voor reizigers

Wie vanaf nu vanuit Curaçao naar Miami of New York reist moet aan strengere regels voldoen. De VS hebben de inreismaatregelen aangescherpt vanwege de Omicron variant van...

ParadiseFM | Moordzaak Poentje Castro pro-forma voor de rechter

Na 11 jaar verschijnt er eindelijk een verdachte voor de rechter voor moord op Poentje Castro. De Arubaanse reporter werd in 2010 dood gevonden in zijn huis....

Democracy now! | Tuesday, December 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Amnesty International en VluchtelingenWerk op werkbezoek naar Curaçao en Aruba

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Amnesty International en Vluchtelingenwerk bezoeken volgende week Curaçao en Aruba. Zij voeren dan gesprekken met de autoriteiten, Venezolanen en activisten naar aanleiding van hun...

PBC | Curaçao heeft dringend pro-actief en rules-based toezicht nodig op de financiële sector

Door Servaas Houben en Ronald Ketellapper Financiële instellingen in kleine staten worden vaak niet ‘gecontroleerd’ door onafhankelijke (financiële) media, ratingbureaus en consumentenbescherming organisaties. Toezichthouders moeten daarom een ​​actievere...
- Advertentie -