26 C
Willemstad
• zaterdag 22 januari 2022 22:00

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Maandag treedt de nieuwe regering aan

- Advertentie -
Pisas: We zijn niet gekomen voor ruzie met Nederland

Willemstad – De ministers van kabinet-Pisas leggen komende maandag, 14 juni 2021 om 12.00 uur ten overstaan van gouverneur Lucille George-Wout de eed of belofte af.

Dat bevestigde aankomend premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) gisteren na een bezoek aan de gouverneur waarbij het eindverslag van de formateur, dat afgelopen maandag is ingediend, werd besproken. Pisas werd tijdens het bezoek vergezeld door de leider van Partido Nashonal di Pueblo (PNP) en aankomend minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, Ruthmilda Larmonie-Cecilia.

Het bezoek aan de gouverneur werd door Pisas als aangenaam beschreven, waarbij onder andere is gesproken over het ontslag van enkele actuele Statenleden en het aantreden van nieuwe leden. De MFK-leider stelt dat de gouverneur de huidige manier waarop Statenleden het ontslag indienen, waarna mogelijk geen quorum wordt gevormd om nieuwe Statenleden toe te laten, ‘niet juist vindt’ en dat daarom is gesproken met de griffier van de Staten en het Hoofdstembureau over een manier waarop dit voorkomen kan worden.

In ieder geval dienen de huidige PNP- en MFK-Statenleden die minister worden, komende maandag, 14 juni, hun ontslag in de Staten in. Voor het echter zover is, zo vertelt Larmonie-Cecilia, zullen de Staten de geloofsbrieven van de opvolgers behandelen en goedkeuren.

- Advertentie -

,,Dan kunnen de nieuwe Statenleden ook maandag, voor of na ons, de eed afleggen en het werk van de Staten voortzetten”, aldus de PNP-leider.

Pisas, die gisteren voor het eerst publiekelijk de namen van de ministers van zijn kabinet bevestigde, gaf aan zich ‘goed te beseffen’ dat zijn kabinet voor een grote uitdaging komt te staan.

,,We weten dat de situatie precair is. Anders zouden we hier nu niet staan”, aldus de aankomende minister-president, die vervolgens aangaf dat Nederland om tijd is gevraagd bij het aannemen van de wetten die nodig zijn om te voldoen aan de voorwaarden voor verdere liquiditeitssteun.

,,We betreuren het dat er hierbij vertraging is opgelopen. Feit is dat er op 18 juni een besluit komt; we hebben nu dus met spoed te maken, maar we hopen dat we snel tot een oplossing kunnen komen en dat we anders om uitstel kunnen vragen. We zijn niet gekomen om ruzie met Nederland te maken, maar om in wederzijds respect tot oplossingen voor Curaçao te komen. Wij maakten geen deel uit van het beleid dat jarenlang is gevoerd waardoor we nu in de problemen zitten. We moeten daarom nu de ruimte krijgen om een en ander te verhelpen.”

Kabinet-Pisas treedt maandag met zeven ministers aan: Pisas (MFK) als premier en als waarnemend minister van Justitie; Charles Cooper (MFK) als minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning; Dorothy Pietersz-Janga (MFK) als minister van Gezondheid, Milieu en Natuur; Javier Silvania (MFK) als minister van Financiën; Sithree ‘Cey’ van Heydoorn (MFK) als minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport; Larmonie-Cecilia (PNP) als minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn en waarnemend minister van Economische Ontwikkeling; en Ornelio ‘Kid’ Marina (PNP) als minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening. Gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag wordt Carlson Manuel (MFK).

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

5 reacties

 1. Na 10 jaar dan eindelijk de [restzetel]regering nr 10. Die gaat de ambtswoning op kaya restzetel nr 10 bezetten. Zou een stunt zijn als de overige partijen in de staten een weekje of 10 weg blijven. Op vakantie of zo…. Goed voor het quorum, zeg maar.

 2. Het zal mij benieuwen hoe vredig en hoe lang de regering KLAP op OOG Pik Pisas encq Holle Bolle Gijs C Cooper de oplichter het met Knops vol houden om hem geld uit de zak van de Nederlandse belasting betaler te krijgen, zodat Crim Pik Pisas zelf ( lees curacrim ) niks nada nopes mee betaald aan een lening zonder rente. Gewoon meegaan in het COHO project PIK anders word het slikken of stikken voor jou en je oplichters vrienden.

 3. Ben benieuwd wanneer de eerste lichting f&f van deze “Mas Frakaso Kòrsou” regering zal worden aangesteld.

  Eerdere regeerperiodes heeft Pik Pisas de overheid “versterkt” met circa 300 familie & vrienden.

  La-follow the-monie, is goed voor 300K subdidieverhoging aan familie en vrienden, en 9 miljoen buiten de regels om uitgegeven.

  Het is een kwestie van tijd!

 4. Shonan , shonan de nieuwe circus gaat beginnen zonder of met plan A of plan B .
  Nos dushi korsow cu nos dushi hendenan .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -