28 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 03:16

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Maandag treedt de nieuwe regering aan

Pisas: We zijn niet gekomen voor ruzie met Nederland

Willemstad – De ministers van kabinet-Pisas leggen komende maandag, 14 juni 2021 om 12.00 uur ten overstaan van gouverneur Lucille George-Wout de eed of belofte af.

Dat bevestigde aankomend premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) gisteren na een bezoek aan de gouverneur waarbij het eindverslag van de formateur, dat afgelopen maandag is ingediend, werd besproken. Pisas werd tijdens het bezoek vergezeld door de leider van Partido Nashonal di Pueblo (PNP) en aankomend minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, Ruthmilda Larmonie-Cecilia.

Het bezoek aan de gouverneur werd door Pisas als aangenaam beschreven, waarbij onder andere is gesproken over het ontslag van enkele actuele Statenleden en het aantreden van nieuwe leden. De MFK-leider stelt dat de gouverneur de huidige manier waarop Statenleden het ontslag indienen, waarna mogelijk geen quorum wordt gevormd om nieuwe Statenleden toe te laten, ‘niet juist vindt’ en dat daarom is gesproken met de griffier van de Staten en het Hoofdstembureau over een manier waarop dit voorkomen kan worden.

- Advertentie -

In ieder geval dienen de huidige PNP- en MFK-Statenleden die minister worden, komende maandag, 14 juni, hun ontslag in de Staten in. Voor het echter zover is, zo vertelt Larmonie-Cecilia, zullen de Staten de geloofsbrieven van de opvolgers behandelen en goedkeuren.

,,Dan kunnen de nieuwe Statenleden ook maandag, voor of na ons, de eed afleggen en het werk van de Staten voortzetten”, aldus de PNP-leider.

Pisas, die gisteren voor het eerst publiekelijk de namen van de ministers van zijn kabinet bevestigde, gaf aan zich ‘goed te beseffen’ dat zijn kabinet voor een grote uitdaging komt te staan.

,,We weten dat de situatie precair is. Anders zouden we hier nu niet staan”, aldus de aankomende minister-president, die vervolgens aangaf dat Nederland om tijd is gevraagd bij het aannemen van de wetten die nodig zijn om te voldoen aan de voorwaarden voor verdere liquiditeitssteun.

- Advertisement -

,,We betreuren het dat er hierbij vertraging is opgelopen. Feit is dat er op 18 juni een besluit komt; we hebben nu dus met spoed te maken, maar we hopen dat we snel tot een oplossing kunnen komen en dat we anders om uitstel kunnen vragen. We zijn niet gekomen om ruzie met Nederland te maken, maar om in wederzijds respect tot oplossingen voor Curaçao te komen. Wij maakten geen deel uit van het beleid dat jarenlang is gevoerd waardoor we nu in de problemen zitten. We moeten daarom nu de ruimte krijgen om een en ander te verhelpen.”

Kabinet-Pisas treedt maandag met zeven ministers aan: Pisas (MFK) als premier en als waarnemend minister van Justitie; Charles Cooper (MFK) als minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning; Dorothy Pietersz-Janga (MFK) als minister van Gezondheid, Milieu en Natuur; Javier Silvania (MFK) als minister van Financiën; Sithree ‘Cey’ van Heydoorn (MFK) als minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport; Larmonie-Cecilia (PNP) als minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn en waarnemend minister van Economische Ontwikkeling; en Ornelio ‘Kid’ Marina (PNP) als minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening. Gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag wordt Carlson Manuel (MFK).

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. Na 10 jaar dan eindelijk de [restzetel]regering nr 10. Die gaat de ambtswoning op kaya restzetel nr 10 bezetten. Zou een stunt zijn als de overige partijen in de staten een weekje of 10 weg blijven. Op vakantie of zo…. Goed voor het quorum, zeg maar.

 2. Het zal mij benieuwen hoe vredig en hoe lang de regering KLAP op OOG Pik Pisas encq Holle Bolle Gijs C Cooper de oplichter het met Knops vol houden om hem geld uit de zak van de Nederlandse belasting betaler te krijgen, zodat Crim Pik Pisas zelf ( lees curacrim ) niks nada nopes mee betaald aan een lening zonder rente. Gewoon meegaan in het COHO project PIK anders word het slikken of stikken voor jou en je oplichters vrienden.

 3. Ben benieuwd wanneer de eerste lichting f&f van deze “Mas Frakaso Kòrsou” regering zal worden aangesteld.

  Eerdere regeerperiodes heeft Pik Pisas de overheid “versterkt” met circa 300 familie & vrienden.

  La-follow the-monie, is goed voor 300K subdidieverhoging aan familie en vrienden, en 9 miljoen buiten de regels om uitgegeven.

  Het is een kwestie van tijd!

 4. Shonan , shonan de nieuwe circus gaat beginnen zonder of met plan A of plan B .
  Nos dushi korsow cu nos dushi hendenan .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -