32 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Courtyard by Marriott vraagt vergunning aan

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Courtyard by Marriott vraagt vergunning aan

Voor opening wordt nu gemikt op april dit jaar

Jeu Olimpio

Willemstad – Na jaren van bouw, maar intussen ook van fikse vertraging, heeft CMC Real Estate nv een verzoek ingediend voor een hindervergunning om als hotel te kunnen opereren.

CMC Real Estate – niet te verwarren met CMC Vastgoed van het ziekenhuis Curaçao Medical Center – is ‘Courtyard by Marriott’, dat schuin tegenover het CMC-ziekenhuis wordt gerealiseerd.

CMC Real Estate heeft bij het ministerie van GMN (Gezondheid, Milieu en Natuur) een aanvraag ingediend ter verkrijging van een vergunning in verband met de Hinderverordening voor ‘het bedrijven van een hotel’ aan de Pater Euwensweg bij het Rif.
Dit verzoekschrift plus bijlagen liggen voor een periode van een maand ter inzage bij de Uitvoeringsorganisatie Milieu & Natuurbeheer, zo laat de sectordirecteur in een advertentie in deze krant weten.

Of dit erop duidt dat het hotel binnenkort de deuren opent, is nog maar de vraag. Een blik op het gebouw en de werkzaamheden laat zien dat er nog het nodige moet gebeuren. Daarmee loopt de constructie fors achter. Volgens verkregen informatie wordt nu gemikt op opening in april dit jaar; over twee maanden dus.

In oktober 2021 werd het bereiken van het hoogste punt gevierd in aanwezigheid van niet minder dan vijf ministers van het toen kort daarvoor aangetreden kabinet-Pisas (MFK/PNP). De ‘grand opening’ zou een jaar later, eind 2022 plaatsvinden. Zo vertelde initiatiefnemer Gilbert Ricardo tegenover de redactie.

Exacte gegevens ontbreken, maar de aanvankelijke investering van zo’n 60 miljoen gulden is door tegenvallers opgelopen tot circa 80 miljoen; veel hoger dan oorspronkelijk geraamd omdat er vertraging was opgelopen onder meer vanwege corona en omdat sommige internationale partners uitvielen. Ook is het aantal kamers en suites teruggebracht van het eerdere aantal van 177 naar 152.

CMC Real Estate, opgericht in september 2012, heeft volgens de Kamer van Koophandel de 39-jarige Venezolaan Alberto Antonio Da Costa Figueira als bestuurder. Er zijn verschillende financiers, die tevens aandeelhouders zijn, waaronder stichting Vidanova Pensioenfonds en de stichting Pensioenfonds Isla Curaçao.

Foto Jeu Olimpio

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties