27.4 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 13:42

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Lokaal Nieuws

kortjes
Hof reageert niet op uitlatingen Sulvaran

Willemstad – Persrechter Mauritsz de Kort van het Hof van Justitie laat desgevraagd weten dat de hofpresident niet ingaat op de aantijgingen van advocaat Peppie Sulvaran aan het adres van het Hof.

Sulvaran stelt dat de ‘rot’ behoorlijk diep zit bij het Hof en dat corrupte rechters een nachtmerrie zijn voor de rechtsstaat.
Het Hof verwijst enkel naar het vonnis van de rechter die het wrakingsverzoek van Sulvaran heeft afgewezen afgelopen dinsdag.
De advocaat verdedigt twee verdachten voor wie een verzoek tot uitlevering is gedaan door de Verenigde Staten.
Sulvaran deed een wrakingsverzoek omdat een van zijn cliënten in 1999 door rechter Mijnssen benadeeld zou zijn.
Volgens Sulvaran is er sprake van valsheid in geschrifte, gepleegd door rechters.

,,Het is een droevige situatie en erg beangstigend. Strafadvocaten die geen vertrouwen meer hebben in de rechtspraak? Rechters die corrupt zijn? Ik ben benieuwd wie deze beerput ooit gaat opruimen.”

- Advertentie -

———–
Nationaal Archief morgen open

WILLEMSTAD — Het Nationaal Archief Curaçao is morgen geopend van negen uur ‘s ochtends tot een uur ‘s middags. Geïnteresseerden kunnen met een afspraak langskomen om gebruik te maken van de diensten die door het Nationaal Archief worden aangeboden. Het is de bedoeling dat het Nationaal Archief op iedere tweede zaterdag van de maand zijn deuren zal openen. Deze extra dag is speciaal bedoeld voor personen die doordeweeks tijdens kantooruren niet bij het Nationaal Archief langs kunnen. Klanten die van deze gelegenheid gebruik willen maken, dienen uiterlijk op de donderdag voor de tweede zaterdag van de maand een afspraak te maken via telefoonnummer 464-4866.

———
I-Animal dierenkalender te koop

WILLEMSTAD — De stichting I-Animal die met hulp van vrijwilligers het hele jaar door werkt aan het creëren van meer bewustwording omtrent dierenwelzijn onder de bevolking, met name onder de jongeren, heeft een kalender laten vervaardigen met sfeervolle afbeeldingen van verschillende soorten dieren.

Met de verkoop van de dierenkalender wil stichting I-Animal de nodige fondsen genereren voor haar vele voorlichtingswerkzaamheden.
Met de verkoop van de dierenkalender wil stichting I-Animal de nodige fondsen genereren voor haar vele voorlichtingswerkzaamheden.
- Advertisement -

De kalender kost 10 gulden en alle opbrengsten zullen aangewend worden voor het vervaardigen van voorlichtingsmateriaal. Zo heeft de stichting die anderhalf jaar bestaat, veelvuldig billboards laten vervaardigen met daarop een positieve boodschap in het Papiaments, over dierenwelzijn. Deze worden over het hele eiland geplaatst en met name in de buurt van scholen. De stichting hoopt met de verkoopopbrengsten van de kalender meer geld te genereren voor onder andere de organisatie van hondenshows met zwerfhonden. De kalender is verkrijgbaar bij Get-A-Pet Boutique tegenover het Advent ziekenhuis. Voor meer informatie: Siegmond van Lamoen (telefoonnummer 692-0440) of facebook.com/I. Animal.Foundation.

 

———–
Overleg overheidsbonden uitgesteld

WILLEMSTAD — De bijeenkomst van overheidsvakbonden verenigd in de Centrale Commissie van Vakbonden (CCvV) is gisteren niet doorgegaan. Het overleg kon geen doorgang vinden omdat niet alle overheidsvakbonden waren komen opdagen. Om tal van redenen waren vertegenwoordigers van STrAF niet aanwezig.

De CCvV bestaat uit de vier erkende ambtenarenbonden, te weten de Abvo, Napb, SAP en de STrAF, die op dit moment met het voorzitterschap van het overlegplatform van overheidsbonden is belast.
Het was de bedoeling dat de bonden tijdens deze bijeenkomst een standpunt zouden innemen over het pakket met maatregelen dat de regering wil introduceren om zo structureel op haar personeelskosten te gaan bezuinigen.
Hoewel het stuk niet op de agenda van de bijeenkomst stond, zou er toch over worden gesproken.
De vergadering werd gisteren wegens het ontbreken van een quorum voor een half uur geschorst.
Na dit half uur werd besloten om de vergadering tot volgende week uit te stellen.
De bijeenkomst van de CCvV zal dan volgende week donderdag om negen uur ‘s ochtends worden gehouden.
De bonden hopen dan ook de door hen opgevraagde informatie over de door de overheidsbonden opgestelde alternatieven voor het snijden in arbeidsvoorwaarden van de regering te hebben ontvangen.

————

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -