27 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Berichten Openbaar Ministrerie

HomeMediaAlgemeen nieuwsBerichten Openbaar Ministrerie

Openbaar Ministerie
Aanhouding dader dodelijk ongeval Weg naar Westpunt

Willemstad – De politie heeft afgelopen woensdag de chauffeur aangehouden die eerder die dag het verkeersongeluk op de Weg naar Westpunt veroorzaakte waarbij een dode is gevallen.

Advertentie

De 33-jarige in Haïti geboren M.F. werd bij de polikliniek van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) gearresteerd. Na het ongeluk klaagde de chauffeur dat hij pijn op zijn borst had. De man is voor zijn klachten naar de polikliniek vervoerd. M.F. is na zijn aanhouding voorgeleid aan een hulpofficier van justitie en werd daarna ingerekend.

————
24 januari uitspraak rectificatie eis Sulvaran

WILLEMSTAD — De bewering van de ochtendkrant Ultimo Noticia dat onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran 100.000 gulden uit het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS) heeft gehaald om een Audi aan te schaffen, is niet waar. Daarom moet de krant dit rectificeren, aldus de advocaat van Sulvaran, Mirto Murray, vanochtend in de rechtszaal.

Vorige maand al had Murray in een brief aan Ultimo Noticia geëist dat de ochtendkrant haar beschuldigingen aan het adres van Sulvaran rectificeert in een stuk op de voorpagina.

Middels deze brief kan ik u namens cliënt berichten dat hij ontkent een auto van het merk Audi type A4 te hebben aangeschaft voor hem in privé, dan wel door tussenkomst van FDRS en kan ik u tevens berichten dat ik heb vernomen dat ook FDRS geen dienstwagen heeft aangeschaft van het type Audi A4. Het zal ook u bekend zijn dat client geen onderdeel vormt van het bestuur van FDRS en aldus überhaupt geen zeggenschap heeft over de eventuele aanschaf van vervoermiddelen door FDRS.”

Volgens Murray heeft de ochtendkrant de grenzen van het onbetamelijke overschreden door het uiten van voormelde lasterlijke praat en het ronduit debiteren van onwaarheden over zijn cliënt.
Volgens de advocaat beschuldigt de krant zijn cliënt indirect van ‘het medeplegen aan strafbaar handelen’.
Aangezien het niet de eerste keer is dat Ultimo naar Sulvaran uithaalt en diffamerende uitspraken doet richting zijn cliënt, eiste Murray dat de krant zou rectificeren.
Eigenaar August ‘Chicho’ Jonckheer en hoofdredacteur Humphrey Zimmerman vertegenwoordigden de krant.
Zij bleven op hun punt dat zij zich hebben gebaseerd op uitlatingen van Statenleden, die meldden dat FDRS voor 100.000 gulden een nieuwe auto had aangeschaft.
Ook is er naar hun mening van alles misgegaan bij de oprichting van de stichting. Murray bleef er echter bij dat dit losstaat van hun onjuiste bewering dat Sulvaran geld uit de stichting heeft onttrokken om een Audi te kopen.
Daarnaast loopt er een onderzoek naar de stichting door overheidsaccountant Soab.

De rechter doet op 24 januari uitspraak.

————

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties