Koperdieven zagen Aqualectra-mast om

koper-3

Koperdieven zagen Aqualectra-mast om

WILLEMSTAD — Koperdiefstal gaat onverdroten door. Nutsbedrijf Aqualectra is eerder deze week weer slachtoffer geworden van koperdiefstal. Die vond plaats in Bándabou in de buurt Colonia.

Daar hebben koperdieven een houten mast van Aqualectra kapot gezaagd. Toen deze omviel werden de koperen kabels gestolen.

In augustus is alleen al voor 100.000 gulden aan koper gestolen, zegt Aqualectra-directeur Darick Jonis. Van januari tot en met augustus komt de schade aan materiaal op 700.000 gulden. “Tel daarbij op de kosten voor technici om nieuwe kabels aan te leggen, dan komen de totale kosten op ongeveer 1,5 miljoen”, aldus Jonis.

Vorige week vrijdag werd inval gedaan bij een bedrijf in Zeelandia in verband met het opkopen van gestolen koper. De general manager van dit bedrijf, de man N.V.J.L. (32) afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, werd dinsdagochtend bij het bedrijf opgepakt. De eigenaar, de man L.M. (57), die afgelopen vrijdag werd opgepakt voor heling van gestolen kopermateriaal, is inmiddels weer vrijgelaten, nadat de rechter-commissaris (RC) zijn aanhouding had getoetst.

Jonis zegt dat van het in beslag genomen koper, Aqualectra al veel koperkabels heeft herkend die het bedrijf toebehoren. Hij is ook zeer te spreken over een speciaal onderzoeksteam naar koperdiefstal, gevormd door onder andere Aqualectra, de Isla-raffinaderij en het Openbaar Ministerie.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *