26 C
Willemstad
• zaterdag 10 april 2021 08:29

PBC | Reproductiegetal op Curaçao blijft boven de 1

Persbureau Curacao Willemstad- Alhoewel het aantal gevallen wellicht iets zijn gedaald is de positivity rate onverminderd hoog. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth ligt deze rond de 35 procent. Ook...

PBC | Vaccinatielocatie WTC wordt ingericht

Persbureau Curacao Er wordt nog een locatie geopend om te vaccineren. Ook het WTC wordt ingericht als vaccinatielocatie. Deze opent op 14 april. Vanaf morgen kunnen mensen zich...

NTR | Tien partijen in verkiezingsrace: boosheid over beperkingen campagnevoering

Sharina Henriquez ORANJESTAD – Tien partijen hebben aangegeven mee te willen doen aan de verkiezingen die na de val van de regering vervroegd op 25 juni plaatsvinden. Maar...

PB | Gouverneur samen met Gilmar Pisas en Ruthmila Larmonie-Cecilia

WILLEMSTAD – De Gouverneur van Curacao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, heeft op 9 april 2021 de politieke leiders van de Movementu Futuro Korsou, de heer Gilmar Pisas...

BNR | Zorgmedewerkers schieten te hulp op Curaçao

Tientallen zorgmedewerkers stappen vanmiddag op het vliegtuig naar Curaçao. Ze gaan daar hun collega's helpen. De intensive cares op het eiland liggen namelijk bomvol coronapatiënten. 'We gaan met...

ParadiseFM | Twee mensen overleden; bijna 26% positivity rate

Opnieuw twee coronadoden op ons eiland vandaag, blijkt uit de cijfers: een persoon in het ziekenhuis en een persoon thuis. In totaal zijn nu 60 mensen aan...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoKoeiman ziet toegevoegde waarde van Parlatino

Koeiman ziet toegevoegde waarde van Parlatino

WILLEMSTAD — Deelname van een Statendelegatie aan bijeenkomsten van het Latijns- Amerikaanse parlement, Parlatino, heeft weldegelijk een toegevoegde waarde.

Dit stelt MAN-Statenlid Hensley Koeiman, die deel uitmaakte van de vertegenwoordiging van het parlement op 30 november en 1 december in Panama.

“Bij de Parlatino gaat het erom wat je er zelf van maakt”

, aldus Koeiman.
Koeiman is zeer te spreken over het bezoek aan Panama.
Hij kijkt terug op zijn eerste bijeenkomst van Parlatino als een leerzame ervaring.

“Wat ik heb geleerd is dat je je goed moet voorbereiden. Als je je stukken niet leest, je niet actief gaat meedoen aan vergaderingen en er niks voor je eiland uithaalt, heeft het inderdaad geen toegevoegde waarde. Maar je moet er zelf iets voor doen. Parlatino is het platform, waar parlementariers vanuit de hele regio bijeenkomen. Je kan dat niet negeren. Je hebt hier te maken met vertegenwoordigers van snelgroeiende economieën. Je zou daar iets van kunnen oppikken.”

Volgens het MAN-lid zijn er tijdens het overleg tal van belangrijke onderwerpen langsgekomen.
Zo is er uitgebreid gesproken over het belang van het coöperativisme, een van de onderwerpen die Koeiman – in het kabinet-Schotte als minister belast met de portefeuille van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) – nauw aan het hart ligt.
Koeiman heeft contacten in Panama gelegd en wil deze contacten aanboren om meer te weten te komen over hoe coöperativisme op het eiland kan worden uitgebouwd.
In Panama had Koeiman ook een toevallige ontmoeting met een collegaparlementariër die volgens hem aangeeft hoe contacten in het kader van Parlatino een toegevoegde waarde voor Curaçao kunnen hebben.

“Een van de aanwezigen zag een foto die ik op mijn BlackBerry had staan. Hij had het over een mooie locatie, die hij nooit eerder had gezien. Het bleek een parlementariër te zijn die onlangs in het kader van Parlatino-bijeenkomsten op Curaçao is geweest. Hij verbleef in het Renaissance Hotel. Mijn foto was een foto van Bándabou. Hij was zo onder de indruk van de foto, dat hij het had over mogelijke investeringen door hem en zijn kennissen op Curaçao.”

Nu hij weer op het eiland is, zal Koeiman toeristenbureau CTB en het ministerie van Economische Ontwikkeling van de geconstateerde interesse op de hoogte brengen.

 

 Davelaar niet naar Panama

PNP-Statenlid Humphrey Davelaar was niet naar Panama afgereisd om daar een bijeenkomst van het Parlatino bij te wonen.
Davelaar zegde de reis af, omdat hij op Curaçao aanwezig moest zijn in verband met ontwikkelingen op formatiegebied.
De PNP-leider benadrukt dat hij niets tegen de bijeenkomst van het Latijns-Amerikaanse parlement heeft, maar dat hij ervoor heeft gekozen om niet naar het Midden-Amerikaanse land af te reizen omdat hij van mening was dat zijn aanwezigheid op Curaçao belangrijker was in verband met de gesprekken die gaande zijn over de vorming van een nieuwe regering voor Curaçao.

 

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties